Report: ME Pamporovo DH

Autor: Milan Suchomel, kategorie: Report, vydáno: 9.10.2013

ikonaV uplynulém víkendu se česká reprezentace zúčastnila závodů ME v bulharském Pamporovu v disciplínách 4X a sjezd. O průběhu závodu ve fourcrosse již byla zveřejněná reportáž, o závodu ve sjezdu zatím chyběla. Dnes to napravíme.

Po čtvrteční sněhové nadílce a teplotách okolo –4° C se počasí postupně do neděle umoudřovalo a sobota odpoledne i neděle byla již za slunečního svitu s teplotou okolo +5 °C. Bohužel trať byla na severním svahu, a tudíž se sluníčko nedostalo do lesa na všechna místa. Toto bylo asi největším oříškem pro všechny závodníky, protože části tratě pod sluncem byly blátivé a části tratě v lese byly neustále zmrzlé. Jinak byla trať plynulá a velice rychlá se spoustou klopených zatáček a dvěma poměrně ostrými úseky, kdy první byl rychlý rock garden a druhý velice strmý úsek mezi kameny a kořeny. Na trati byli i dva poměrně dlouhé sjezdové skoky. Délka tratě byla okolo 2.40 min.





Lékař výpravy MUDr. Ivan Krupa měl po celou dobu poměrně dost práce, mimo rovnání páteře a obratlů celé výpravě, léčil Martina Lébla, který po příjezdu do Bulharska pocítil náznaky chřipky. Lékař ho naštěstí uvedl do provozuschopného stavu, nicméně určitě se krátká viróza projevila záporně na kvalitě výkonu Martina. Následně v sobotu dával do kupy Milana Myšíka po těžkém pádu na hlavu s otřesem mozku ze semifinále.





V nedělení kvalifikaci se nejlépe dařilo v kategorii junior Petru Malému, který skončil na velice nadějném druhém místě. V mužské kategorii se velice solidně předvedl v kvalifikaci na 5. místě Stanislav Sehnal.

V závodě, který začal v neděli ve 14.30 hodin nakonec po solidní jízdě skončila v ženské kategorii na 5. místě Tereza Votavová, když první dvě místa obsadily Francouzky – 1. Emmeline Ragot a 2. Morgane Charre.

V juniorské kategorii vyhrál Francesco Colombo (ITA). Z našich se nejlépe umístil na 6. místě Petr Inderbitzin, 7. Petr Malý (bohužel s pádem) a na 9. místě Martin Lébl.





V mužské kategorii ve finále vyhrál Markus Pekoll (AUT) , 2. Gruber Manuel (AUT) a 3. Vauh Milan (SLO). Z našich závodníků se umístili na solidních pozicích 9. Jakub Říha, 12. Jan Uruba, 13. Lukáš Šplíchal, 17. Jan Čepelák a 19. Stanislav Sehnal. Bohužel většina z nich přijela do cíle v národním dresu, který nesl stopy po pádu. Zvláště Stanislav Sehnal pomýšlel po kvalifikaci na umístění v první pětce. Pádu se nevyhnul ani druhý v kvalifikaci Slovák Martin Knapec, který spadl tři zatáčky před cílem.





Tímto bych chtěl rovněž poděkovat mechanikovi výpravy Hynkovi Hájkovi, který se zodpovědně staral o techniku všech závodníků a práce měl opravdu poměrně hodně i lékaři MUDr. Ivanovi Krupovi.

Vedoucí reprezentace Milan Suchomel





Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí