Nový rakouský bikepark nedaleko hranic - Trail Area Schoeckl

Autor: Keli, vydáno: 17.2.2014

ikonaJiž pouze necelý měsíc zbývá k otevření nových tratí v rakouském Grazu – Trail Area Schoeckl. Graz je na rakouské bikové mapě od nepaměti, tamní sjezdová trať patřila k tomu nejostřejšímu, co se dalo v Evropě sjet. Největší slávu zažila na počátku tohoto tisíciletí, kdy se v Grazu jelo i Mistrovství Evropy ve sjezdu. Poté sláva Grazu jako sjezdové lokality poměrně opadla.





Nyní se však bikepark v Grazu opět vrací (jestli na výsluní ukáže až čas), po třech letech shánění povolení, budování, testování je letos Trail Area Schoeckl připraven oficiálně otevřít – 16. března se tak stane.
Sjezdová trať doznala mnoha úprav a především zjednodušení, původní varianta nedávala šanci chybovat, hodně úseků vedlo přímo po skále a byla hodně nebezpečná. Kromě sjezdové trati bude k dispozici i lehčí freeride lajna, která má být jednodušší než sjezdová a navíc méně dolekopcom. Cca v polovině této trati je možno odbočit na klasický bikeparkový trail s mnoha skoky.
Všechny trati startují z vrcholové stanice lanovky Grazer Hausberg a nabízejí 650 metrů převýšení. Celodenní permanentka koštuje 26,5 Euro, do 18 let jen 18,6 Euro.





Graz má z pohledu českého bikera poměrně dobrou, dalo by se říci, že i strategickou polohu. Je na půli cesty mezi Semmeringem a slovinským Mariborem, takže ideální plán na prodloužený víkend, tři dny – tři střediska a málo kilometrů mezi nimi.

Další info na www.holding-graz.at.



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel ID 17.2.2014 v 10:18

    diky za inšpiraciu

  • anonymní uživatel Yeaah (yeee (a) vv.com) 17.2.2014 v 10:48

    Doufam, ze to pridaj do Gravity Card teamu ;-)

  • anonymní uživatel nevim 17.2.2014 v 11:41

    To me nuti k otazce...proc u nas vsechny bikeparky otviraj v pulce srpna?:(

  • anonymní uživatel Yeaah (yeee (a) vv.com) 17.2.2014 v 14:04

    nevim: Hodne snehu, vid :-)

  • anonymní uživatel Chrlzz 17.2.2014 v 15:01

    Ber to zas tak, že třeba Kálnica jela furt i v Prosinci :)

  • anonymní uživatel Ondraa 17.2.2014 v 17:01

    nevim: podle mě dokud u nás majitelé zimních areálů nepochopěj, že i v létě se dá něco vydělat, ale nestačí k tomu mít na louce 5 zatáček a jeden dřevěnej odpal, tak do tý doby to nebude jinak :( Vyjímkou je samozřejmě Špičák, což je podle mě u nás jediný místo, který má právo si řikat bikepark v takovym slova smyslu, jakym bikepark je.

  • anonymní uživatel uksa 17.2.2014 v 21:10

    yupa, konečně. místní sjezdová je ostrá, brutálně technická a těžká, ale krásná, přírodního charakteru. Jen nevím jestli bych ji chtěl jet za deště nebo sněhu :D Jinak můžu lokalitu jen doporučit, zajezdí si tam každý, a do Mariboru je to pak co by kamenem dohodil, ideální plán na víkend.

  • anonymní uživatel juraj (darksiderock (a) azet.sk) 22.2.2014 v 7:31

    mozem len odporucit, ja zijem v Graz-i, bol som na schokli uz aj pred tym, da sa ist aj za snehu..:D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí