Spotcheck: Bikepark Zau[:ber:]g Semmering

Autor: ZR, kategorie: Spotcheck, vydáno: 12.9.2013

ikonaV minulosti byl Bikepark Semmering lokalitou, kterou jsem navštěvoval úplně nejčastěji. Poslední rok jsem zde ale nebyl, a tak bylo nutné se tu zastavit v rámci našeho tripu. A jelikož je Semmering od Znojma vzdálen cca 200 km, byl vybrán jako závěrečný bikepark.

Docela jsem se sem těšil a byl zvědavý co se tu za poslední rok a půl změnilo. Musím říct, že jsem byl celkem příjemně překvapený.





U horní stanice lanovky se buduje bobová dráha, ale ne taková ta s korýtkem nýbrž kolejnicová, což znamená, že se z ní snad ani nedá vyletět a dá se jezdit bez brzdění (alespoň podle zkušenosti z Velké Rači). Tato stavba měla za následek mírnou změnu klopenek v horní části freeridové tratě. Další menší změny jsem zaznamenal na Adidas Evil Eye trailu, kde přibyla jedna poměrně úzká lávka s překlopkou na konci. Napoprvé jsem si na ní úplně jistý nebyl.

Velkou změnu jsme ale zaregistrovali v části, kde končí horní Evil Eye a pokračuje se po Freeridu. Zde byly vytvořeny klopenky a menší skoky místo těch vybržděných zatáček o ničem co tu byly. Tím pádem se tento úsek, který jsem v minulosti vždy chtěl mít prostě už za sebou, stal i poměrně zábavným.





Trať Sweet and Sexy vedoucí z křižovatky na mostku doprava se od loňska v podstatě nezměnila, jen tu byl zjednodušen jeden dopad na dropu a na největším dropu dole to bylo na dopadu trochu vybržděnější jinak vše při starém.

Radost ze sebe jsem měl, při hecnutí se do sjetí betonového kola na Evil Eye Bunny Way vedle Slopestyle parku, na které jsem loni ze startu sezony a po večírku neměl koule.

K dalším změnám došlo ve spodní části parku, kde se dříve spojovala DH a Freeride trať a spolu tak vedly až do cíle. Nyní se sice na chvíli spojí, ale asi po 400 metrech pokračuje Freeride širokou cestou s velkýma klopenkama a DH se odpojuje poměrně velkým step-upem a vede dolů v těsné blízkosti sjezdovky.





Jinak zbytek sjezdové zůstal v podstatě beze změn a vypadá to, že si žije tak trochu svým životem. Pořád velice těžká a kamenitá trať a jet ji jen tak „na oči“ dá docela zabrat. Podle mého by jí trochu údržby neuškodilo.

Na Semmeringu mě to vždycky bavilo a jsem rád, že to tak zůstává i nadále. Nové věci co tu vznikly mají hlavu a patu a nové klopenky na vršku Freeridu jsou rozhodně vítanou změnou. S celodenním tiketem za 28 E a vzdáleností cca 120 km od hranic to je nejlepší volba na víkendový pojezd v bikeparku.



Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel radari 12.9.2013 v 13:40

    tomu rikam nejlepsi jihomoravsky bikepark ... zadne kouty ...

  • anonymní uživatel Marco 12.9.2013 v 14:05

    ty šuline to není v ČR

  • anonymní uživatel vykrs (petrvykoukal (a) centrum.cz) 12.9.2013 v 14:36

    :) :) :)

  • anonymní uživatel Yeaah 12.9.2013 v 14:52

    Jeden z nejlepsich parku z Gravity Card nabidky ;-)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 12.9.2013 v 16:12

    ale ho*no...já zas slyšel, že za Masaryčkou začiná džungle, tak jak je to?

  • anonymní uživatel Baba-Ji 12.9.2013 v 16:55

    Ja bych rek Hornomoravsky bikepark :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí