Nominace na MS - vyjádření a rozhodnutí Tomáše Slavíka

Autor: Tomáš Slavík, vydáno: 26.8.2014

Bohužel špatnou komunikací mezi UCI a ČSC došlo až na poslední chvíli upřesnění počtu místo pro naše jezdce v elitní kategorii. Místo původních 7 míst pro elitu bylo až při registraci zjištěno, že nám UCI zkrouhla limit na pouhé tři jezdce. V této chvíli Milana Suchomela asi polil studený pot, protože musel dva jezdce odsunout do rolí náhradníků, navíc bylo již v tu chvíli je zařízené ubytování, letenky. (citace z článku Nominace sjezdové reprezentace na Mistrovství světa pozn. red.)





Na základě mého výsledku na SP v Pietermaritzburgu mi bylo sděleno, že jsem nominován do sedmi členného národního teamu, i když jsem se bohužel nezúčastnil téměř žádného nominačního závodu jako Český pohár nebo MČR, jelikož jsem závodil na jiných závodech a měl svoje jiné důležité povinnosti. Vše proběhlo na základě volby národního trenéra, který má právo nasadit jezdce, který nesplnil nominační kritéria, ale s ohledem k jeho výkonnosti nebo potenciální možnosti na úspěch jej může zařadit.

Bohužel po návratu z Bulharska z posledního závodu světové série mi byl sdělen fakt, že ČSC se mýlilo v počtu jezdců a ten z předchozích sedmi míst je snížen na 3 místa. Teď je ovšem podstatné, kdo byl nasazen. Nasazen byl Standa Sehnal, Ondřej Štepánek dle nominačních kritérií a „bohužel“ já dle volby národního trenéra. Je hrozný říkat „bohužel“ ale je tomu tak. Milan Suchomel se tak rozhodl na základě několika podložených faktů, které již zmínil:

  • nejlepší český výsledek v závodě Světového poháru v DH za poslední 3 roky. (36.místo Pietermaritzburg)
  • zkušenost a psychická odolnost, které závod MS bez debat vyžaduje více než jiný závod.
  • Hafjell by měla být trať vyhovující nejvíce pro Tomáše Slavíka (skákavá, spoustu zatáček, šlapavá a fyzicky náročná)
  • pro jeho nominaci se přiklánělo 95% oslovených znalců DH, když se rozhodovalo mezi Slavíkem, Šplíchalem nebo Říhou.




Avšak toto rozhodnutí vyvolalo spoustu negativních reakcí, že jsem nesplnil nominační kritéria. Ne, nesplnil jsem je. Ani neobhajuji svoji pozici v národním teamu. Když se začal internet hromadit spoustou komentů typu „peněženka je víc než dobrej pilot“ nebo „je to marketingový tah“ apod. Jsem se rozhodl udělat jedno zásadní rozhodnutí. Mám za sebou opravdu dlouhou a náročnou sezónu, která obsahovala více než 20 závodů, stála spoustu sil a více než 750 hodin tréninku. Proč říkám hodin tréninku? Říkám to z toho důvodu, že asi všichni nechápete kolik do toho dáváme úsilí, abychom něčeho v tom sportu dosáhli. 750 hodin tvrdé práce! Já jsem závodník tělem i duší, chci vítězit a být v tom, co dělám jeden z nejlepších.





Není téměř dne, kdy bych nechtěl závodit, ale v tuto chvíli nastal zásadní zvrat. Mistrovství Světa je závod, kde člověk nejede sám za sebe, ale taky za svoji zemi. Člověk je v tu chvíli hrdej na to, odkud pochází. Za svůj život jsem absolvoval více než 20 startů na Mistrovství Světa jak v BMX tak 4X. Letos se mi podařilo vyhrát titul Mistra Světa ve fourcrossu a ten pocit, když stojíte na stupních vítězů, hrají českou hymnu a přitom zvedají českou vlajku? Pocit k nezaplacení a není vyjádřitelný slovy. Motor, který Vás donutí trénovat každý den nespočet hodin za účelem získání uznání na takové soutěži. Ovšem vlna reakcí na internetu ve mně vyvolala opravdu zvláštní pocit. Chci vůbec něco takového za těchto podmínek absolvovat? Ne, nechci. Poprvé v životě nechci!





Tímto se vzdávám svého místa v národním teamu pro MS v DH 2014. Je to moje svobodné rozhodnutí z moji vlastní vůle. Závodit pod ostrým pohledem nepřejících lidí se mi opravdu nechce. DH zatím opravdu není moje priorita a účast na MS mě zatím ještě nemusí nijak mrzet. Nejsem naštvanej na ČSC, na Milana Suchomela ani na nominovaný jezdce – z celého srdce jim to přeji, jelikož si zaslouží závodit s národním dresem a reprezentovat svoji zemi. Mrzí mě, ale reakce některých lidí, pro který závodit prostě nechci. Odpočinek mi po tak náročné sezóně prospěje a o to dříve se budu moci jako „profík“ připravovat na další sezónu.





Těším se ne víkend, kdy dáme pojezd na Ještědu, kde už se nebudou řešit zbytečný hlouposti. Nejsme tak velkej sport, abychom se cítili jako na bitevním poli a to téměř zbytečně. Všem co mě podporovali a podporují moc děkuji a těm, co jenom remcají přeji pěkný večer.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Mulda (vubu (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 20:43

    Datel to shrnul jak pán! A milane!!! Nacpi tam toho Ricarda už! Lidi budou rádi a on do toho dá srdce jako nikdo!

  • anonymní uživatel funtomas (tomas.mtb (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 20:49

    Co dodat?Tom je profesionál a je škoda že nepojede.Není to klasickej sjezdař ale je hodně namakanej a rychlej a mohl udělat dobrej výsledek-škoda,ale chápu ho,sám jsem byl z reakcí některých lidí znechucenej.Tak třeba příští rok. :)

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 26.8.2014 v 21:02

    vsichni spokojeni? za cechy se stydim kazdej den, ted uz i za nejaky, co jezdej...

  • anonymní uživatel funtomas (tomas.mtb (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 21:05

    Tady nebudou nikdy všichni spokojeni.vždycky se najde někdo kdo to posere.

  • anonymní uživatel Simona Jirková (jirkova. simona (a) seznam. cz) 26.8.2014 v 21:06

    Slavo, ze ses na to nevysral...

  • anonymní uživatel Ti jebe,DH 26.8.2014 v 21:11

    Nejde o to kdo je lepší,kdo víc natrénoval apod.(aspoň né v tomto konfliktu) de tu v podstatě jen o to že se prostě stala nějaká chyba mezi UCI a ČSC(přesně jak je to tu napsané) a teprvé kvůli tomu se začali lidi dělit na tábor pro Datla a Rica-ani jeden za nic nemůžou,muže za to jen a jen vedení

  • anonymní uživatel Ti jebe,DH 26.8.2014 v 21:12

    Hlavně sem chtěl říct že kdyby si vedení vše potřebné pořádně zjistilo,tohle se vbec stát nemuselo

  • anonymní uživatel luckass (lukassmrz (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 21:14

    mno co dodat, chytrolíni ukázali. Slávo škoda, užij si ještěd, možná ti ten pojezd nebude nikdo závidět. Sám sem zvědavejna "náhradníka"

  • anonymní uživatel Los Dementos 26.8.2014 v 21:16

    Pěkné,takže když Rico zajede-bude bůh a Datla nebudou mět lidi moc rádi,když nezajede-bude každej nenávidět Rica
    Tohle se ČSC povedlo fakt tleskám

  • anonymní uživatel Tomm@so (tommaso (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 21:21

    Nejen jeden z nejlepších reprezentantů ČR v cyklistice vůbec co se kdy narodil, navíc ještě neskutečnej charakter... klobouček pane...
    Myslim, že ti co brblali teď čtou tyhle řádky s otevřenou tlamou.

  • anonymní uživatel Datel 26.8.2014 v 21:22

    2Los Dementos: Ne, špatně. Já jsem se toho vzdal z vlastní vůle, protože chci. Tudíž není nikdo na nikoho naštvanej, že pojede za mě. Budu rád, když bude moci místo mě Rico a nebudu to mít nikomu za zlý nehledě na výsledku. Nechápu proč by mě neměli mít lidi rádi, když Rico zajede. Všichni všude hledáte jen problém a zradu. Tohle je marný. Peace

  • anonymní uživatel Los Dementos 26.8.2014 v 21:25

    Já neříkám že ty ho nebudeš mět rád,ale prosti lidi sou svi*e,Rico zajede-bude bůh,nezajede a budou mu nadávat že vůbec jel

  • anonymní uživatel luckass (lukassmrz (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 21:28

    jo, jo tady se nezavděčiš, hold Čechy

  • anonymní uživatel Los Dementos 26.8.2014 v 21:29

    no,ale za tuto situaci može ČSC

  • anonymní uživatel banánek 26.8.2014 v 21:44

    Los Dementos: A to už je jistý, že jede Rico?
    Co pan Říha, kterej se pod předchozím článkem do Datla docela (ne)slušně pustil?

  • anonymní uživatel adas 26.8.2014 v 21:46

    Proste cechy...

    Proste cechy...

    Jinak dalsi vec je, ze v diskuzich se vyjadrujou vetsinou lidi, co maji nejakej problem. Ty co s nominaci souhlasili, tak mlceli a ze jich byla podle me vetsina. Tak je to vsude.Staci si precist par internetovych diskuzi. Je to tam samej kok.ot. Trochu skoda se podle toho rozhodnout, ale chapu te. At se dari dal

  • anonymní uživatel funtomas (tomas.mtb (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 21:47

    To taky nechápu,proč by je někdo neměl mít rád?Vždyt pro nás fanoušky dělaj co mužou? :)

  • anonymní uživatel joshuana (joshuana (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 21:48

    Přesně, je mi docela líto že to datel takhle rozhodl byl jsem zvědavý jaký ne moc klasiký sjezdař udělá výsledek.Ale když už to tahle je tak Rico by si to zasloužil a určitě do toho dá celé své sjezdařské srdce .

  • anonymní uživatel Los Dementos 26.8.2014 v 21:49

    Tak řeší se Datel x Rico takže hádám že jede jeden z nich


    Znáš lidi,kvůli tomuhle se klidně i porvou

  • anonymní uživatel Fuckofffo 26.8.2014 v 21:49

    Datel je chlap s mega koulema !

  • anonymní uživatel stofan 26.8.2014 v 21:52

    chlapci moji, slaviku aj ked ta osobne nepoznam si kokod a charakter v jednom, nechat si diktovat od pisalkou na DK?, khurva to si majster?.... ;D ser na nich a proste jazdi kam ta volaju, oni za teba dret a vyhravat nebudu!!!, tak ci tak na tu techniku sa cumi vzdy z otvorenou hubou :DD (techniku jazdi, aby tu na dk niekto neprekutil).

  • anonymní uživatel daw 26.8.2014 v 21:52

    sory ale jestli se vzdal datel tak říha tam nemá vůbec co dělat, vždyť se mezi nominované vůbec nedostal... myslím výsledkově. čest datlovi, čekal jsem tuto reakci, jako jeden zmála našich, má rozum.

  • anonymní uživatel Vali (valekvojta (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 22:24

    Ať už stojí kdokoliv na straně pro či proti Datel se zachoval jako opravdový profík, určil si priority a pustil místo, který se klidně může pokusit příští rok vybojovat nejen na 4x ale na DH scéně... ač jsou jeho kvality nepopíratelné a respektuji ho jsem rád, že se takto rozhodl, jak pro jeho vlastní klid a ušetření zbytečného tlaku, který na závod a repre celou touhle situací vzniká, tak pro uklidnění a srovnání celé komunity: "Nejsme tak velkej sport, abychom se cítili jako na bitevním poli a to téměř zbytečně." - tesat do kamene a všech horkých hlav tuhle větu.

  • anonymní uživatel Jan Marek (marekhonza00 (a) gmail.com) 26.8.2014 v 22:29

    Datel maká(letošní výsledky jen důkazem!!). Celkem smutný,že si to vzdal kvůli někomu,kdo kolo viděl z autobusu při cestě do práce a na internetovejch konverzacích dokáže jen hejtovat..probuďte se a Datle,ty máš na víc,odstěhuj se.

  • anonymní uživatel stofan 26.8.2014 v 22:36

    preco furt riesite sportovcou ze sa niekam tlacia a ci ten alebo onen si to zasluzi? preco neriesite trenera, ktori nieje schopny si stat za svojim rozhodnutim, a panou u korita, ktori su tak neschopny, ze si kriteria nevedia preverit? preco rozosierate vstahy medzi potencialnymi reprezentantmi? ano som slovak nemam do toho co kecat, ale som clovek, ktoremu ked sa nieco nepaci, tu hubu proste nezavre...ked uz sa bikeri medzi sebou hadaju, to uz je amen tma v tomto sporte....

  • anonymní uživatel stofan 26.8.2014 v 22:39

    intrigy a politika, len kazia dojem zo sportu....

  • anonymní uživatel Kubáček (cuba.man (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 22:55

    ...je úplně jedno KDO tam pojede, protože Čsc snad nikdy nebylo a nebude schopný připravit jezdcům konkurence-schopný zázemí, díky kterému potom může závodník podat 100% výkon...

  • anonymní uživatel tomaass (tomas (a) sorejs.cz) 26.8.2014 v 23:04

    Honza Marek to u me vyhrál asi nejvíc. Odstěhuj se kamo! Btw zítra odpoledne teda Jested?

  • anonymní uživatel Bedrun 27.8.2014 v 1:21

    Naprosto souhlasím s Honzou Markem,Datel je na úrovni na který by asi každej z nás chtěl být. Pevně věřím že Tomáš by měl na to se umístit dobře ne-li skvěle samozřejmně neříkám že Šplíchal, nebo Říha ty šance nemaj to je rozhodnutí Milana, za kterým určitě stálo hodně nervů a nezávadím mu to.¨
    Jde o to že Sláva pro nás český bikery udělal víc než dost minimálně že máme bejt na koho hrdý a my se mu takhle odvděčíme? My jsme pánové národ to vám povím :(

  • anonymní uživatel vale 46 27.8.2014 v 6:57

    Slávo,mrzí mne že nejedeš.Víš kdyby se všichni sportovci řídili tím co se napíše na diskusi na internetu, tak vlastně sportovat nemá kdo.....

  • anonymní uživatel dirt 27.8.2014 v 7:14

    Škoda to je to jo, ale počkej si na příští rok, třeba to bude všechno jinak..
    Myslel jsem si že tyhle dětský spory jsou jen na český scéně BMX(dirt,street). Mrzí mě že i mezi MTB, ale už jsem si zvykl..už to není tak kamarádský jak před dekádou.

  • anonymní uživatel D.V. fon Norco (l.bier (a) elatec.com) 27.8.2014 v 7:44

    Smekam a velkej respekt za takove rozhodnuti. Nejsem schopen posoudit, kdo ma vetsi sanci na to uspet a verim, ze to bylo tezke rozhodovani koho obsadit. Mrzi me jen to, ze i v tak male komunite je tolik zloby a nasranosti - usmejte se a jezdete namisto vedeni nejakych zabomysich valek...

  • anonymní uživatel hnusflus 27.8.2014 v 7:51

    já bych ty internety zakázal ku*va....

  • anonymní uživatel Pepa 27.8.2014 v 8:16

    Opravdu je mi líto těch, kteří jen melou pantem a v źivotě nićeho nedosáhli. Nedivím se Tomášovi že se takto rozhodl. Bohužel žijeme ve statě, kde závist má první místo......

  • anonymní uživatel coolo (coolo (a) seznam.cz) 27.8.2014 v 8:44

    Hned se pozná člověk co má charakter..respekt.)

  • anonymní uživatel dunkel (dunkell (a) seznam.cz) 27.8.2014 v 8:50

    uff!fotbal hadra

  • anonymní uživatel Slid 27.8.2014 v 9:11

    Slavo, smekam a vazne respekt. Za to co delas a jak to delas!

  • anonymní uživatel kebab 27.8.2014 v 9:17

    Škoda že nejede,je to můj vzor. Bude těžký se na to dívat když nejede. Ten člověk má opravdu veliký charakter.

  • anonymní uživatel PEK (peksport (a) peksport.cz) 27.8.2014 v 10:15

    Tomáši seš frajer. I když seš profik, tak stejně to má být zábava a musí ten sport těšit. Drž se.

  • anonymní uživatel CLIK (clik (a) seznam.cz) 27.8.2014 v 10:20

    Projev Tomáše Slavíka mě dostal.
    Sleduji mnoho sportů ale tohle by nedokázal nikdo.
    Tomáši přeji Vám mnoho úspěchů do dalších bojů!!!
    Je velká škoda že nejedete!!!Klobouk dolů.

    Je škoda že Vázne komunikace mezi svazem a mezinárodním svazem.
    Je škoda že se tyto věci dějí!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • anonymní uživatel Kumestrol (kumestrol (a) freeskiing.cz) 27.8.2014 v 10:47

    škoda. kdyz jsem si precetl, ze SLavik pojede, zajimalo mne, jak se mezi DH spickou prosadi.. Tedka se to nedovim :-(

  • anonymní uživatel DanReif 27.8.2014 v 11:12

    Myslím, že když se na to Sláva zaměří a bude se dařit, klidně si tu kvaldu může vyjet příště. Rozhodnutí na poslední chvíli jsou obecně na nic, a ve sjezdu to platí dvojnásob. Takže bych to nechal podle tý kvaldy, ať jedou ti co si to vyjeli. Klobouk dolů, že to Tomáš takhle rozetnul a už se na to vykašlete a pojďme fandit našim :-)

  • anonymní uživatel KRAJIC 27.8.2014 v 11:44

    Diplomatické rozhodnutí. V podstatě Datlovi ani nezbývala jiná možnost než to vyřešit tímto způsobem - a jinak ČR je krajinou hezká země, bohužel osídlená spoustou zakomplexováných č*ráků.

  • anonymní uživatel HiPP 27.8.2014 v 13:10

    Datel nic v zlom ,ale v sporte treba byt sebec ,mohol si sa tam kvalitne prezentovat ,nasrat ludom co melu somariny ,vzdy sa najdu neprajnici !! ...tymto rozhodnutim si vsak dokazal ,ze to nerobis len pre peniaze ,ale aj pre ludi cize KLOBUK doluuuu,buduci rok by som ta tam rad videl :)

  • anonymní uživatel Martin 27.8.2014 v 13:47

    KRAJIC mi mluví z duše, máme to tu hezký, ale jsme národ č*ráků.

  • anonymní uživatel bok 27.8.2014 v 15:02

    Dobře Datel, svou DH příležitost určitě mít bude a aspoň to nevezme mladejm vítr z plachet. Ne, že bych mu to nepřál, ale bylo by hezký vidět ve špičce i další

  • anonymní uživatel dave (dawejonas (a) seznam.cz) 27.8.2014 v 17:25

    snad to datel přehodnotí....kkti sou a budou

  • anonymní uživatel RB 27.8.2014 v 17:33

    Trochu zbytečný řídit se podle keců na forech. To už bych dávno musel jezdit na 10kg enduru.

  • anonymní uživatel slanina 27.8.2014 v 23:54

    ty seš kapr datle

  • anonymní uživatel Balanc 28.8.2014 v 0:36

    Venku špatně, tak všichni při kompech:D:D:D Práci a bikingu Vám všem přidat třeba VERBEŽ!:D

  • anonymní uživatel OaaaM 28.8.2014 v 12:35

    hm, jaká škoda, těšil jsem se na jeho výkony... hold jsme češi a já se za náš národ už dlouhodobě stydím.

  • anonymní uživatel Kvetak (kvetak (a) wo.cz) 28.8.2014 v 21:56

    Tome,
    k tvymu rozhodnuti - ve sportu jsi jeden z nevetsich charakteru a tvy ciny te moralne posouvaj uplne do jinyho levelu. Jses frajer!
    Na tlachy lidi, co se sem tam svezou na bajku, ale netusej, co je to tvrda drina v cilenym treninku, se vyser. Tvy vysledky jasne hovorej za to, ze ses uplne jinde nez oni. Za rok ti budu drzet pesti na dalsim MS :)
    Nejvic me ale mrzi neschopnost skutecne odpovednych lidi, vnasi dusno mezi sportovce.

  • anonymní uživatel hnusflus 29.8.2014 v 9:47

    neřekl bych že se datel řídil zrovna komentářema a názorama "lidi, co se sem tam svezou na bajku, ale netusej, co je to tvrda drina v cilenym treninku"... psali sem totiž přímo oni náhradníci.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí