Nominace sjezdové reprezentace na Mistrovství světa

Autor: Milan Suchomel, vydáno: 25.8.2014

Vedoucí sjezdové sekce na svazu Milan Suchomel nám poslal nominaci českých závodníků na Mistrovství světa v norském Hafjellu a připojil několik další zajímavostí.

Bohužel špatnou komunikací mezi UCI a ČSC došlo až na poslední chvíli k upřesnění počtu místo pro naše jezdce v elitní kategorii. Místo původních 7 míst pro elitu bylo až při registraci zjištěno, že nám UCI zkrouhla limit na pouhé tři jezdce. V této chvíli Milana asi polil studený pot, protože musel dva jezdce odsunout do rolí náhradníků, navíc bylo již v tu chvíli je zařízené ubytování, letenky…

Velké zklamání asi v těchto chvílích zažívají Lukáš Rico Šplíchal a Jakub Říha, kteří takříkajíc v rukou drží černého Petra.





Důvodem pro snížení kvóty byla neúčast českých zástupců na loňském Mistrovství světa v JAR v Pietermarit­zburgu – sice na startu měl být Matěj Charvát, ale v poslední jízdě před finále se zranil a do závodu nenastoupil.



Soupiska českého týmu na MS do Hafjellu je následující:
ženy: Jana Bártová
junioři : Martin Lébl, Tomáš Navrátil, Tomáš Uruba, náhradník Dominik Lošák
muži: Stanislav Sehnal, Ondřej Štěpánek, Tomáš Slavík – náhradníci Lukáš Šplíchal a Jakub Říha





Logisticky nebude akce z nejjednodušších, Milan Suchomel vyrazí po finále Českého poháru na Ještědu autem s materiálem a závodníci poletí  2.9. v úterý z letiště v Praze. Následně pojedou z Osla vlakem do Lillehameru, kde je Milan vyzvedne a dopraví do ubytování v apartmánech Alpigrenda asi 300 metrů od lanovky v Hafjellu. Ve výpravě pojede jako mechanik osvědčený Hynek Hájek, lékař oblíbený MUDr. Ivan Krupa a poprvé s námi jede kuchařka Helena Kocíková vzhledem k vysokým cenám restauračních služeb v Norsku.





A jaké cíle má česká výprava, Milan Suchomel to vidí takto: „Výkonnostní cíle jsou skromné nicméně pokud by Jana Bártová zopakovala 7. místo v Meribel a Martin Lébl 6. místo v Leogang bylo by to super. Oba prvoročáci junioři by měli atakovat top 30 a v elitě by byl super výsledek kohokoliv okolo 30. místa.



Foto: Sven Martin / Red Bull

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel JuDr 25.8.2014 v 17:01

    No nevim Slavík na MS ve sjezdu není to ještě brzo? Navíc tenhle rok s vyjímkou Pietermaritzburgu nic moc nezajel. Naopak Lukáš vede ČP ... Nebo je ještě jiný důvod pro nominaci Slavíka? např. marketing ...

  • anonymní uživatel Mulda (vubu (a) seznam.cz) 25.8.2014 v 17:32

    Připadá mi dost nefér, že se do nominace nedostal Koulec! I kdyby měl bejt mezi náhradníkama...

  • anonymní uživatel slucky 25.8.2014 v 17:43

    Určitě pro to mají nějaké důvody, jestli správné se teprve ukáže, tak nesuďte. Navíc nominace se udílela podle umístění na předem stanovených závodech u nás i v zahraničí.

  • anonymní uživatel zdenal 25.8.2014 v 18:15

    Nominačních závodů bylo celkem devět. www.ceskysvazcyklistiky.cz/...

    kdyby se udílela nominace podle bodů z nominačních závodů, tak by vypadala asi upně jinak.
    Slavík jel sice jen dva závody, ale je to profík s neskutečnou fyzičkou a určitě múže udělat super výsledek.
    Velké zklamání asi zažívá Rico, který vede ČP a bude sedět doma.
    Naopak junior Tom Uruba jel jen v Koutech, kde dostal od Lébla 10 sekund a je v nominaci, což je asi největší výsměch těm co poctivě trénují a objíždí mezinárodní závody.

  • anonymní uživatel Michal Berka (mikaberka (a) gmail.com) 25.8.2014 v 18:26

    Ostuda je hlavně informace o špatné komunikaci mezi ČSC a UCI....tohle se přece nemůže stávat na reprezentační úrovni....

  • anonymní uživatel zdenal 25.8.2014 v 18:51

    na webu UCI jsou nominační kvoty zveřejněny celý rok, takže asi nejde o šptnou komunikaci ,
    www.uci.ch/...

  • anonymní uživatel dhfool 25.8.2014 v 19:36

    ...ale holek můžem mít 7 ... :o)

  • anonymní uživatel Hejnicej (jakub.sosvol (a) gmail.com) 25.8.2014 v 21:20

    Sorry Slávo, ale radši bych tam místo Tebe viděl Rica, kterej má dle mého názoru na této trati větší šanci na kloudnej výsledek... Sehnyho a Kissaka beru.

  • anonymní uživatel mol (mol (a) centrum.cz) 25.8.2014 v 22:31

    Trošku chaos.Hlavně aby jste se ze Slavíka nepo......

  • anonymní uživatel filipmat.us (filip.matus (a) gmail.com) 25.8.2014 v 23:55

    A jaký je důvod, neřízení se předem vyhlášených nominačních kritérií, Milane?

  • anonymní uživatel Balanc 26.8.2014 v 0:14

    Škoda Rica, mlaďas do toho dává celé své srdce, podává výkony z kterých mi tuhne krev v žilách a ono toto. Běžte se s celou zkorumpovanou ČSC vycpat!!!

  • anonymní uživatel Suchac (Suchomelmilan (a) centrum.cz) 26.8.2014 v 9:58

    Kdybych rozhodnul jakkoliv, tak je to špatně. Pokud by tam byl Šplíchal bude tady diskuse proč ne Slavík. Od pátku jsem nespal. Šplíchal jede sice dobře ale doma na pětníku. V zahraniční konkurenci ještě nikdy nic nepředvedl a zkušeností nemá moc. Zkušenosti a psychická odolnost Slavíka je neodiskuvatelná. Slavík i přesto, že toho tak moc neobjel dal 36 místo v JAR a v Leogangu byl v jedné sekundě se Šplíchalem, Říhou a Štěpánkem. Navíc jel s rezervou, protože druhej den měl MS 4X. Na drastické trati ve Fort Wiliam byl těsně za postupem ( 85 místo kvalifikace ). Mimo Charváta a Sehnala takové výsledky nemá nikdo. Ve Špindlu na ČP dokázal, že jede minimálně stejně jako Štěpánek nebo Šplíchal.
    Vím, že trenuje sjezd už celou sezonu a po MS 4X poměrně intenzivně. Trať v Hafjellu je hodně skákavá se spoustou klopených zatáček a technika v kamených pasížích už mu není taky cizí, což by mu mohlo vyhovovat jako JAR. Takže jsem rozhodl pro Slavíka. Pro jeho nominaci se rovněž přiklánělo 95% oslovených, se kterými jsem to konzultoval. Věřím, že Slavík je 100% profík, kterej je schopnej jet v Norsku na 200% a udělat výsledek.
    Žádnej marketing nebo jiná zkorumpovanost ale snaha dovést z Norska co nejlepší výsledky, kterých v naší hostorii sjezdu máme velice skromě.
    Kriteria citát :
    Komise MTB si vyhrazuje právo měnit počty reprezentantů v jednotlivých kategoriích a ve výjimečných a opodstatněných případech dodatečně zařadit závodníka i přesto, že nesplnil kriteria a naopak vyřadit závodníka i přesto, že kriteria splnil.

    Z UCI mi chodí všechny možné hovadiny ale info s tabulkou kvót ne. Měl jsem se o to víc zajímat a beru chybu na sebe.

    Nikde není napsáno, že kdo objíždí všechny závody tak musí být nominován. Podstatná je úroveň výkonnosti.

  • anonymní uživatel HK (HonzaKrepelka (a) gmail.com) 26.8.2014 v 10:18

    Suchac: a můžu se zeptat, proč je třeba v repre zařazený Tomáš Uruba? Jak píše Zdenek Florian, jel pouze závod v Koutech, kde dostal od Lébla přes deset vteřin.

  • anonymní uživatel zdenal 26.8.2014 v 10:56

    pro uvolnění napjaté situace...
    jeden úspěch v Norsku už zaznamenal Rosťa Štencl, který získal o víkendu titul , a šlo to i bez svazu a reprezentačního zázemí :)

  • anonymní uživatel filipmat.us (filip.matus (a) gmail.com) 26.8.2014 v 11:00

    Takže subjektivní názor a pocit zvítězil nad fakty. Je mi Lukáše líto. Snad ho to nedemotivuje od další práce.. bez finančního zázemí je tam, kde je.. chodí do práce, brigádničí, aby měl na víkendový závodění a dokáže zaletět "profíky"..

    Sláva jako zmíněný "profík" by měl na pětníku dominovat. Z poslední, tebou zmíněné doby intenzivní přípravy po MS ve 4X, jsem zaznamenal druhý místo v Rokytnici za Třešňákem a čtvrtý ve Špindlu.

    Věřím, že Sláva s tvým rozhodnutím nemá nic společnýho, takže bych nerad, aby to vyznělo, jako hate proti němu. I tak mu budu držet na MS pěsti, ale tvoje rozhodnutí se mi vůbec nelíbí.

  • anonymní uživatel JuDr 26.8.2014 v 11:14

    Všichni Slávu brali protože jich mělo jet na MS 5, jenže teď když jedou jenom 3 maji na to lidi trochu jiný názor. Ale uvidíme, třeba překvapí a pak tě budeme velebit do nebes. Zatím to tak ale nevidím.

  • anonymní uživatel Majkls 26.8.2014 v 11:52

    To je argument hodny vedouciho reprezentace.....fuckt tleskam...je to vsude stejny, plivnuti do tvare mladymu, dle myho nazoru nejnadejnejsimu sjezdari za poslednich 10 let, okomentovany tim, ze nema v zahranici zkusenosti....a kde by je asi vzal, kdyz mu i samotna repre hazi klacky pod nohy a ani mu neumozni zkusenosti ziskat...


    A to ze slavik zajel cosi a ze se setril na dalsi den...to je jako obhajoba? Tak at si jede 4x ktery je pro nej stale prioritni a nesere se do sjezdu! Kterymu Rico "zasvetil" svuj zivot...

  • anonymní uživatel clik (clik (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 11:54

    Zajimavá debata. Dle mého úsudku by měl jezdit na svět někdo kdo se umí ve svěťáku dostat do hlavního závodu. To se kromě pár jedinců nedaří nikomu. Je sice fajn jed na svět ale opravdu, najde se někdo kdo zajede výsledek. Takže dle mého je jedno jestli Rico nebo Sláva. Neznám ani jednoho z jezdců proto nikoho nesoudím. Vím že každý dělá co umí, nezávidím práci ani reprezentačního trenéra.

  • anonymní uživatel Lukas 26.8.2014 v 12:00

    To je přece jednoduché jak facka všichni tady máte subjektivní názory na to kdo by tam měl jet a kdo ne viz. Šplíchal že chodí do práce na brigády atd....no a co jako, je na každém jak si to zařídí, prostě výsledky jsou výsledky a Sláva zajel na SP 36. místo kdo to kdy z čechů na SP zajel hmm?? ...a to byl jeho první závod...teť už bude taky o krůček dál. Je to profík a pokud nechcete 90. místa tak jediněj slavík je člověk kdo tam může něco předvést tak to prostě je!!

  • anonymní uživatel bok 26.8.2014 v 12:49

    To je smutný, samo držim Datlovi palce, ale chlapců sjezdařů je mi fakt líto. Nepřijde mi fér vzít těm klukům šanci nabrat zkušenost, na kterou čekaj. Co je pak má motivovat?

  • anonymní uživatel ti jebe,šak DH 26.8.2014 v 13:38

    Souhlasím s Majklsem,nemůže mět zkušenosti s zahraničím když ho tam nepustíte.
    Neříkám že Datel nedokáže zajet líp,ale Rico do toho sjezdu prostě dává všechno a je to čistokrevnej sjezdař,to co se tu stalo je docela výsměch jeho makání na sobě

  • anonymní uživatel zdenal 26.8.2014 v 13:58

    teď zas trochu objektivně....
    na MS se jede reprezentovat ČR.
    Na získávání zkušeností je to Evropský IXS pohár a Světové poháry.
    A kolik z té naší početné reprezentace bylo o víkendu ve Francii ?
    nevím o tom, že by jim někdo bránil získávat zkušenosti...

  • anonymní uživatel Jakub Říha (52riha (a) gmail.com) 26.8.2014 v 14:10

    Joo tenhle promyšlený plán vyšel přesně podle plánů... vybere si závod v JAR který je vyhlášený pro spintery především tím že dráha je plná skoků a není to nic extra technického "jen" rubačka, tam udělá výsledek a všichni se z toho posadí na zadek ! Pak zkusí dva závody v Evropě kde to ovšem už není taková sranda už jen proto že počet závodníků oproti JAR je jednou tak velký (nic nezajede) a pro "profíka" s býkem na helmě nemůže být 85 místo v kvaldě na světáku úspěch. Další z pokusů byl závod IXSa ve Val di Sole kde "profík" dostal v kvaldě od nás amatérů 2 vteřiny takže se sebral a raději zmizel zpět do 4X revíru kde si honí své duhové triko. Pak se najednou ukáže pár týdnů před MS na ČP zajede 4 místo ve Špindlu kde týden před tím trénuje aby něco předvedl a to má jako být ten progres, profesionalita a kde si co dalšího ?! Odsune tím Rica a mě do role náhradníků ačkoli jsme si ta místa úplně normálně vybojovali na závodech který byli vypsaný jako nominační !!!

  • anonymní uživatel hnusflus 26.8.2014 v 14:23

    přesně kvůli takovýhle týmový rivalitě jsem před lety seknul se sportem na soutežní úrovni a začal bikovat sám a pro svojí radost.... vůbec vám to kluci nezávidim.

  • anonymní uživatel david 26.8.2014 v 14:24

    JAR od Datla byla trochu vychcanost, pravidelne je to nejmene obsazeny svetak a trat je o poznani lehci nez jine drahy svetoveho poharu. Je trochu 4X friendly. A navic to nebyl ani nominacni zavod ne? Ale jestli jsou dana repre kriteria, tak by se mela dodrzovat, a datel v ostatnich SP dostal na prdel, respektive se ani jednou nekvalifikoval do zavodu. Jenze repre trener si tam muze vzit v podstate koho chce.

  • anonymní uživatel držhubel 26.8.2014 v 14:27

    a jaktože vlastně datel nejezdí enduro?

  • anonymní uživatel DOC (dan.kovarik (a) gmail.com) 26.8.2014 v 14:48

    No protože to je pro něj dost nepochopitelná disciplína...

  • anonymní uživatel držhubel 26.8.2014 v 14:49

    a frky mu jí vysvětlit nedokáže?

  • anonymní uživatel tomaass (tomas (a) sorejs.cz) 26.8.2014 v 14:56

    A proč nejede Gaspi?

  • anonymní uživatel Lukas 26.8.2014 v 15:27

    To Jakub Říha: A kdo ti zakazuje taky týden před ČP trénovat na trati? Možná o tom je ta profesionalita že se na to připraví jak nejlépe umí, ne že si sedne do hospody na pár točenejch jak nějakej pankáč. A v JAR jsi byl kde, jsi taky fourcrossař tak proč jsi si tam taky nevyjel dobré umístění ještě k tomu když mu jinde dáváš 2s? Nevím no neházel bych špínu a nevymýšlel teorie na někoho jen proto že je nominovaný a ty ne.

  • anonymní uživatel mrsn 26.8.2014 v 15:41

    ted jsem akorát dotelefonoval se Suchacem a místo Datla jedu ja. To protože jte uplny magori:-)

  • anonymní uživatel Rider Mad (ridermad (a) email.cz) 26.8.2014 v 15:55

    A ja jedu misto Kisaka...druhy mista umim taky.

  • anonymní uživatel Michal Prokop 26.8.2014 v 15:58

    Majkle me volal taky, jedu to na enduru. Cely to prej prekopal,takze my dva a Adam Vagner :)

  • anonymní uživatel Sadám 26.8.2014 v 16:42

    Už se těšim do norska! Po roce to vytáhnu, přece sem tu karieru eště nezabalil!

  • anonymní uživatel Lol 26.8.2014 v 16:45

    chcem Gaspiho!

  • anonymní uživatel Tom (tom (a) freeride.cz) 26.8.2014 v 17:14

    A já jedu místo kuchařky, takže si nakupte konzervy.

  • anonymní uživatel eMTý 26.8.2014 v 17:54

    A když panu Suchomelovi polezu do zadnice, řeknu, že je chytrý a krásný, odvolám, že o tom ví h...o a že svaz je banda budižkničemů a stydím se, že se taky jmenuji příjmením Marek, můžu jet?

  • anonymní uživatel mahony (hrh (a) fdtr.cz) 26.8.2014 v 18:12

    pitcho ať jede ten kdo má motorku

  • anonymní uživatel Jerome 26.8.2014 v 18:22

    Udělal bych na rychlo novej nominační závod v Blansku, protože tam se láme chleba! Jinak Kubo, to s tím že jede Sláva týden před závodama trénovat na trať, kde se pojede závod si jako myslel vážně?? Je to stejnej blábol jako zpochybňovat tady 36místo ve svěťáku v JARu tím, že to nebyl sjezd! Matěj a Sláva maj asi momentálně největší šanci na svěťaku nebo ms něco zajet, to je holej fakt a na mlaďochy se určitě taky jednou dostane. Jinak s těma místama v nominaci je to samozřejmě komedie, mohlo se to ukázat na trati a ne tady v hatediskuzi.

  • anonymní uživatel loda (loda (a) stream.cz) 26.8.2014 v 18:25

    a co na to Jan Tleskač? má vůbec to létající kolo? je hate bike friendly? je víc pětník nebo desetník když už žádnej neplatí? svaz svazuje, repre rapuje, závody zavádí, málo endurospecifuck - good luck :-)

  • anonymní uživatel Milan 26.8.2014 v 18:45

    to frky, mrsn a sadam: vy uz zustante v duchodu :-) a slava at zustane ve 4x a necha to mladejm klukum, vzdyt uz dosahl ceho chtel ne? tak at nedela saska ve sjezdu

  • anonymní uživatel Suchac (Suchomelmilan (a) centrum.cz) 26.8.2014 v 18:46

    Koukám, že jsme národ bezchybných chytráků. Pro eMTý Slavík mi fakt do zadnice nelezl protože to nemá zapořebí, nicméně je mu z Tebe zle Petře Marku pokud jsem s ním mluvil. Nechápů, proč chlapa co zvýraznil náš biking ve světě a ještě nedávno byl po MS a JBC bůh je najednou vyvrhel.
    ČSC zaplatil DH bikerům soustředění 60 tisíc v Koutech, svěťák DH v Leogangu 45 tisíc, MS 4X v Leogangu 70 tisíc , MS v Norsku cca 200 tisíc. Platí nám lékaře a mechnika. Plánuje se podzimní soustředění cca 70 tisíc. A Obleká reprezentaci do stejnokroje Silvini za cca 50 tisíc. Martinu Leblovi se přispěje 30 tisíc na SP za mořem. Všechno se udělá samo a já jsem tedy budiž k ničemu.

  • anonymní uživatel zdenal 26.8.2014 v 19:25

    když už se odhalilo jaké finanční prostředky rozděluje jedna osoba, tak by to stálo za zamyšlení, jestli by neměla vzniknout nějaká komise složená ze zástupců DH klubů a jezdců, která by se vyjadřovala k hospodaření a taky k těmto nominacím.
    Není to zas tak málo, aby o tom rozhodovala jedna osoba?

  • anonymní uživatel mp (xx) 26.8.2014 v 19:34

    50tis za dresy pro DH repre? Tak to je slusna prace :)

  • anonymní uživatel mp (xx) 26.8.2014 v 19:38

    i kdyz mozna v tom jsou teplaky a mikina... Kdo vi :D

  • anonymní uživatel Kubik [DrinkMilk] (kubik) 26.8.2014 v 19:50

    Hele já jsem rozhodně pro Frkyho se Sadámem a Gaspiho jako náhradníka.. Marosana jede jako fyzioterapeut a emty jako roztleskávačka .. jo a chlastejte mlíko

  • anonymní uživatel Suchac (Suchomelmilan (a) centrum.cz) 26.8.2014 v 19:55

    O přerozdělování financí rozhoduje prezidium 5 osob na základě návrhu komise MTB 5 osob. Nepsal jsem o dresech ale oblečení Silvini kalhoty, trika, košile, polarky , bundy, čepise a ponožky.
    Dresy jsou jiná kapitola. Nicméně pokud se v sezoně nepotrhají, či si je někteří chytráci neukradnou tak se mohou používat více sezon a ušetří se z rozpočtu.

  • anonymní uživatel zdenal 26.8.2014 v 20:04

    v prezidiu nesedí žádný sjezdař a v MTB komisi zastupuje sjezd jen jedna osoba. Ostatní o dění v DH mají jen minimum informací.
    A Silvini je sponzorem poháru i reprezentce, takže by si za takou reklamu doufám nenechali platit.

  • anonymní uživatel eMTý 26.8.2014 v 20:11

    Pane Suchomel, ponechme stranou osobu Tomáše Slavíka, respektuju ho jako jezdce i člověka, pro cyklistiku u nás i ve světě toho udělal hodně, přístup má profesionální a přitom ho evidentně stále baví jezdit na kole. Navíc je dostatečně inteligentní na to, aby si spočítal, které závody má a nemá jet..Že trénuje na trati, kde se mají jet závody je logické a svobodná volba každého, kolik tomu tréninku dá.
    Bavme se tady spíše o tom, že reprezentační trenér nevěnoval dostatečnou pozornost početním kvótám na vrchol sezóny, které jsou na stránkách uci zveřejněny v dostatečném předstihu. Nebo neumíte dostatečně anglicky? Ano, každý chybuje, ale v takto podstatné věci by se to člověku v této funkci stávat nemělo.
    Tu směšnou informaci, že svaz nedokáže sehnat sponzora na reprezentační oblečení tu radši nezveřejňujme vůbec, jinak budu mít o manažerských schopnostech svazu i Vašich ještě horší mínění, než mám teď. A rozdělování státních peněz (peněz MŠMT) na reprezentaci? Objem finančních prostředků je dán klíčem dle počtu členské základny, výsledků repre v předchozích letech atd., ty prostě dostanete a nijak jste se o ně extra nepřičinil! Nebo Vás mám poplácat po zádech, že vybojujete něco pro MTB a vše nebere silnice?!

  • anonymní uživatel Datel 26.8.2014 v 20:46

    dolekop.com/...

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 26.8.2014 v 21:00

    tak co ted hosi? spokojenost?...datle, jsi sef...velkej respekt a zase jsi to cechackum ukazal..

  • anonymní uživatel Kome 26.8.2014 v 21:10

    To úplně čumím co z vás leze. Teď si můžete pogratulovat. Snad bude k čemu i v cíli

  • anonymní uživatel bedna (bednous (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 21:11

    DD: přesně tak, souhlas a smekám před ním!

  • anonymní uživatel zz 26.8.2014 v 21:25

    Tady je to skutecne banda tlachalu a nafakcenku co umi jen zvanit. Meli by jste jit trenovat na kola aby vas priste nominovali a ne tady plakat :-)

  • anonymní uživatel zz 26.8.2014 v 21:25

    horsi jak fotbalisti

  • anonymní uživatel dement co neumí ani na kolobce 26.8.2014 v 21:43

    Svaz platí to a to a hen to a ty dresy co maj jako reprezentační na DH sou furt odporné :D

  • anonymní uživatel Alexio 26.8.2014 v 22:10

    Ted bych fakt chtel bejt v kuzi toho, kdo pojede misto Datla. Tomu rikam medvedi sluzba...

  • anonymní uživatel Ivo Kocian (ivo.kocian (a) gmail.com) 26.8.2014 v 22:22

    Že se na takovou diskusi nevyserete... Pokud s tím někdo chce něco dělat, tak ať začne pro ten sport makat a ne tady kecat teorie. Není takový problém se tomu začít věnovat, dostat se blíže k ČSC a začít to dění ovlivňovat. Pokud to neděláte, právo na nominaci má svaz a Sucháč. Jestli to dělá dobře nebo špatně je otázka, ale dokud tu funkci má a nikdo jiný ho nenahradí, tak ať si to rozhoduje. Nesouhlasím s tím, že Hafjell je trať pro 4X, jsou tam 4 větší skoky v lajně a když jsem je skočil já a dalších 100 dědků tento týden, tak je skočí každý průměrný sjezdař a nic na nich nenahoníš. A nominační kritéria by měli být zafixované a tím by skončily všechny diskuse. Kdo tam chce, ať si objede všechny nominační závody a sečtou se body. Pokud to borci neudělali, tak ať nikdo nenadává na Sucháče. Nicméně Sucháč by měl trošku líp ladit komunikaci s UCI, protože jestli to podělali oni, tak by vyjednal víc slotů a otočil se na tom. Spíš to bude chyba na jeho přijímači, ale to je život... Navíc, k čemu ta diskuse je, jestli tam někdo skončí v padesátce? Upřímně - sere pes. Až bude šance na desítku, tak se věnujme pořádnýmu výběru.

  • anonymní uživatel Kubáček (cuba.man (a) seznam.cz) 26.8.2014 v 22:56

    ...je úplně jedno KDO tam pojede, protože Čsc snad nikdy nebylo a nebude schopný připravit jezdcům konkurence-schopný zázemí, díky kterému potom může závodník podat 100% výkon...

  • anonymní uživatel tomaass (tomas (a) sorejs.cz) 26.8.2014 v 23:08

    Datel to zabalil. Gaspi, MRSN, Sadam a Franta Mrázek jsou zpět ve hře.

  • anonymní uživatel Milan 27.8.2014 v 0:08

    tomaass: ty uz jsou v duchodu, hodte si kostkou a jed ty nebo gaspi!

  • anonymní uživatel Martin 27.8.2014 v 9:21

    No, já myslím, že zásadní chyba se stala na začátku, kdy si pan Suchomel neověřil počet startujících. Z dokumentu uci.ch je patrné, že od 10.2.2014, kdy to UCI vydala, by měl vědět, že můžeme mít jen 3 zástupce v DH Elit men.. a tam bych hledal jádro problému. Nicméně, v nominačních kritériích na MS DH, které jdou stáhnout na stránkách svazu, je také uvedeno, že mohou jet jen 3 zástupci Elit Man. Tak fakt nechápu, ten odstavec o špatné komunikaci UCI a ČSC?? Prostě se stala chyba, někdo mi měl přijmout odpovědnost.

    To, že se někdo cítí ukřivděný chápu, nicméně zpět už to teď nikdo nevezme a kluci budou akorát nasraný, jeden hejtuje druhýho... a snad jim to neveme motivaci dál dělat tendle sport.

    Jen poznámka pro ZZ k jeho komentáři "Horší jak fotbalisti" - horší možná ano, jenže ve fotbale se točí prachy o kterých se ČSC asi ani nezdá.

  • anonymní uživatel DanReif 27.8.2014 v 11:05

    Tak jsem měl radost z pana Hilla v Meribelu, nicméně pak jsem otevřel dolekop.com a přečetl si tu show ohledně nominace do Norska a ovládl mě pocit beznaděje... Chápu, že člověk může udělat chybu, ale ty nominační kritéria musí být kovaný, ať se lidi nehádaj, že tam někdo nejede. Proto bych vyjmul tu větu, že je to nakonec vlastně na trenérovi. A když tam nepojede letos někdo kdo by měl šance kvůli tomu, že nezajel kval. závody (zranění, jiný plány), tak pokud je dobrej má příští rok zase šanci ne?

  • anonymní uživatel Petr 27.8.2014 v 11:50

    se neposerte, vždyť to jsou jen kola... HAHAAAAAAA

  • anonymní uživatel ja 27.8.2014 v 13:19

    Jen velice nerad se vkladam do didkuzi kdekoli na internetu, ale tentokrat mi to uz vazne nedalo, tolik "odbornych" rozboru vznikle situace na zaklade jednoho clanku i kdyz primo od zdroje me zarazil. Vite, ze byla Suchomelova vina pri komunikaci s UCI a to i pres to aniz by jste videli prepis te komunikace, dokonce, ze nasi nemaji sanci se v tvrde konkurenci MS prosadit kvuli nedostatecnemu zazemi, ktere CS poskytuje, ze vas tolik jezdi na pohar a prispivate do kasy aby nasi kluci mohli mit zazemi lepsi (pochybuji, ze se kdy pisatel nejakeho svazem organizovaneho zazemi ucastnil), nejdrive se tu rozcilujete, ze Slavik jede a ted je zas borec, ze ustoupil nezpochybnitelne vykonemu Ricovi. Jiste, rozumim tomu, ze jde o to, co je fer, v tom pripade nezavidim Suchomelovi jeho volbu ktera byla jen cista loterie rizena zkusenostmi asi tak jako se sazi na vyhry v jakemkoli sporte. Prijde mi pokrytecke tady psat o tom, ze pro nas svaz nic nedela, protoze i vy, misto toho aby jste sli nas sport zviditelnovat sedite za pocitaci a vymyslite kdo kde udelal chybu pri rozhodnuti o kterych povetsinou nemate ani polovicate informace.

  • anonymní uživatel Kubáček (cuba.man (a) seznam.cz) 27.8.2014 v 19:56

    pro pana "ja" jen pro informaci : s ceskou repre jsem byl primo v Hafjell na ME

  • anonymní uživatel karlos (Karel.sliks (a) seznam.cz) 28.8.2014 v 9:27

    Jste banda velkomoravskejch ubozaku, Rico ani Rejna nemaj na to aby udělali v Norsku vysledek, jen si honej trika na domácích tratích a venku jen koukaj, datel je nejlepší ceskej biker a jeden z mala schopen vysledku. Do Norska nepatří nikdo jinéj než ten kdo byl nominován suchacem, za cele léto bylo hodně závodu kde se kluci mohli předvést a ukázat ze si to zaslouží, neukazali a nezaslouží!!!

  • anonymní uživatel fox (foxshox1 (a) seznam.cz) 28.8.2014 v 16:20

    Kdo je to Rejna?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí