UL-LET popáté... CDT poprvé... Růžovák kolikrát?

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 19.3.2015

První český downtown sezóny je tu už popáté. Koná se v rámci sportovního festivalu s názvem HTC UL-LET 2015. Opět tradičně v ústeckém Letním kině a tentokrát třetí květnovou sobotu 16.5.. Tahle jedinečná akce se každý rok posunuje o úroveň výše. Nejinak tomu bude i letos.





První novinkou je účast tradičního DHčka v seriálu Czech Downtown Tour 2015 (CDT). „Se Štěpánem “Čerwem" Červeným z Rakovníka a Martinem Soukupem z Karlových Varů jsme dali hlavy dohromady a rozhodli se uspořádat sérii městských sjezdů v ČR. Jde o nultý ročník, který jde ve šlépějích Dual Cupu. Každý závod se počítá do žebříčku. Pomáháme si co se sponzorů, médií i samotné organizace týče," prozradil hlavní pořadatel UL-LETu Vítězslav „Stráňa“ Stránský.





Druhou ústeckou novinkou bude dual slalom, který se jede v rámci zmíněného Ghost Dual Cupu. Půjde o jediný městský dual sezony. Už teď je jasné, že asfalt, schody a dřevěné překážky budou pro ridery jistě více než decentní výzvou. Aby toho nebylo málo, pojede se večer a finálová klání až po setmění za umělého osvětlení. O atmosféru téhle disciplíny letos organizátoři strach nemají. Bude to zkrátka pecka.





Třetím do party disciplín, která se osvědčila loni, je XC Eliminator. „Loni ho vyhrál Růžovák, takže to neděláme vyloženě pro XC chrty. Na startu se objevili i lidi na singlespeedech. Diváky to hodně bavilo, část trati vede po sjezdové a nejinak to namotáme i letos“, prozradil Stráňa.





UL-LET je určený především pro hobby jezdce. Při stavbě překážek je to zohledněno. Pořadatelé chtějí postavit trať, kde si zaskáče každý, je na každém riderovi, jak daleko a vysoko. Je jasné, že na 400 metrech se toho nedá nacpat nekonečně mnoho, ale i tak se alespoň podoba překážek mění. Tradičním tahákem pro oči diváků i měřítkem odhodlanosti bude jump ne náhodou zvaný Mastodont. Letos bude nejširší, aby se na něm proletěli v rámci dualu i 2 jezdci naráz.





Kromě cykloradovánek se chystají další vychytávky v doprovodném programu. O hudební vyžití bude postaráno, přenos závodu se promítne na velkoplošnou LED obrazovku. V termínu je MS v hokeji, pakliže bude ve hře česká reprezentace, zápas se pustí a hromadně zafandí. Stánky s pitím a jídlem jsou samozřejmostí.

A tak nám zbývá dodat jediné. Vyhraje Růžovák opět všechny disciplíny, anebo ho letos někdo překoná? Odpověď na tuhle otázku dostaneš nejlíp z první ruky třetí květnovou sobotu…

Veškeré bližší info najdeš na:

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí