EES Punta Ala - Michal Prokop vítězně

Autor: Keli, vydáno: 27.4.2015

První zastávka European enduro serie 2015 odstartovala o víkendu v Punta Ala (Itálie). Na suchých prašných drahách v Toskánsku zajeli nejlépe Michal Prokop v mužské elitě a Valentina Macheda v ženách.

V sobotním náročném prologu, který někteří označovali jako spíš XC než enduro, začal svoji vítěznou cestu náš Michal Prokop sedlající Specialized Enduro 650 (bikecheck tohoto kola najdete zde), když zúročil tvrdou dřinu ze zimního a jarního silničního tréninku a předvedl se jako velmi silný.





Stejně jako byl náročný prolog, tak stejně náročný byl i samotný závod, na jezdce čekaly čtyři rychlostní zkoušky. Začínalo se přímo u moře a stoupalo se až kopec nad pobřežím, odtud vedla první RZ po šmýkavých štěrkových trailech skrze husté lesy až do malého přístavu. Zde na jezdce čekala výzva v podobě 1,5 hodinového stoupání na start RZ 2, tato RZ velmi rychlá jen s minimem stoupání. Na třetí RZ se opět stoupalo po štěrkovce, tak prudké, že ke konci všichni tlačili. Následné dvě RZ byly velmi fyzicky, ale i technicky náročné a ze závodníků vysály i poslední zbytky sil. Nejrychlejší jezdci strávili na prologu a čtyřech RZ přes 26 minut.





V mužské elitní kategorii pokračuje na vítězné vlně Michal Prokop, který navázal na vítězství z předchozího týdne v Specialized-SRAM Enduro Serie v německém Treuchtlingenu a s náskokem sedmi sekund zvítězil před Angličanem Robertem Williamsem a světovým sjezdem ostříleným Robinem Wallnerem ze Švédska. Do první dvacítky se podíval na 17. místě i slovenský závodník Matej Vitko a na 19. pozici i náš Milan Myšík.





V Masters nad 40 let nás reprezentovali bratři Čižinští, Milan po slibném umístění v prologu, chytl v závodě defekt a bylo po nadějích na dobré umístění.

Kompletní výsledky zde.





Seriál European enduro serie si nyní vybírá kratší volno a pokračovat se bude o prázdninách na ledovci v rakouském Soeldenu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Kome 27.4.2015 v 10:00

    To je ta rutina :)

  • anonymní uživatel češtin jak prase 27.4.2015 v 10:40

    To si ty články po sobě neumíte aspoň jednou přečíst a opravit chyby?

  • anonymní uživatel JJ 27.4.2015 v 12:35

    super zpráva, gratulace!

  • anonymní uživatel hoffman 27.4.2015 v 12:37

    forma jak vínko. špión z jazykovedného ústavu zrejme nepostrehol ani obsah ..

  • anonymní uživatel zdenal 27.4.2015 v 12:39

    každý z nás je zvědavý na aktuální informace a nějaký překlep snad dokážeme tolerovat.
    pokud je zde i nějaký profesor češtiny s potřebou vše kontrolovat, tak stačí oznámkovat ja ve škole, případně informovat rodiče o prospěchu :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí