iXS Kranjska Gora očima Jany Bártové + videa

Autor: Jana Bártová, vydáno: 19.5.2015

Jana Bártová (Ghost RRP) v prvním kole Evropského poháru iXS v Kranjské Goře potvrdila svoji příslušnost k evropské extra třídě a dojela si na druhém místě. Jak samotný závod viděla si přečti v článku. A my přidáváme i pár videí.







První závod IXS Evropské série se původně měl jet v Mariboru, ale kvůli přetrvávajícím problémům se závod přesunul do Kranjské Gory, kde se v roce 2009 pořádalo mistrovství Evropy. Trať se od těch dob nezměnila. Trať byla plná kluzkých nebezpečných kořenů, které pořadatelé protřídily až v sobotu odpoledne. Od čtvrtka až do pátku se nad lokalitou držel mrak nacucaný vodou. A bohužel podle toho taky trať vypadala. Hluboké husté bláto, drážky a kořeny dělaly problém všem jezdcům, kteří se odhodlali jít trénovat. Naštěstí v sobotu a neděli vysvitlo i sluníčko a trať pomalu vysychala. V sobotním seedingu Jana Bártová zajela 4. čas, z čehož neměla vůbec radost. Vynahradila si to v nedělním finále, kde po slušné jízdě obsadila 2. místo.  





Bohužel né moc dobře se dařilo Rosťovi Štencelovi (Elitebikes One Energy). Ten po vyhrané kvalifikaci ve finále jel moc opatrně a stačilo to pouze na bramborovou medaili. Mastery ovládl Michal Sliwa.

Letošní rok je v pravidlech změna pro Elitní kategorie. Pouze top 30 eliťáků ze seedingu může bojovat o bednu, samozřejmně jezdci do čísla 10 jsou protected (chráněni). Tuto šanci mělo jen pár čechů (Koulecz, Kuba Říha a Matěj Charvát). Ostatní se museli spokojit s malým finálem. Vítězem se stal Johannes Fischbach (Ghost RRP), ovládl obě jízdy.
Velmi nadějný výsledek zajel v sobotu Petr Folvarčný (Elitebikes One Energy) 2. místo v U17. Nedělní závod mu příliš nevyšel a dojel 6.

Bohužel tento závod nebyl zrovna povedený z pohledu jezdců na organizaci. Hodinové fronty na lanovku nepovolily jezdcům příliš tréninkových jízd. Taky parkovné bylo trošku přemrštěné, 6euro za m2 je příliš. Obzvlášť když na parkovišti není ani pořádná sprcha, záchod a mytí. Na 400 zajetelených byly k dispozici dvě wapky.  

„V pátek to byl hrozný boj. Spousta míst se nedala ani sjet. Neměla jsem vůbec dobrý pocit z jízdy a doufala jsem, že to začne vysychat. V sobotu už to bylo lepší, ale i tak hodně zrádné. Kvalifikační jízdu jsem moc nezvládla, nasekala jsem moc chyb, hodněkrát jsem zastavila a nakonec skončila na zemi. Na neděli jsem musela zrychlit a vychytat spoustu krizových míst. Do finále jsem nastupovala s dobrým pocitem, protože jsem v tréninku takřka vše vypilovala. Většinu jsem projela tak jak jsem chtěla, jen to mohlo být rychlejší, ale poslední les mi nevyšel. Bez pádu jsem projela cílem a s nejrychlejším časem. V hotseatu jsem vydržela až do doby, kdy dojela Carina Cappellari.“

Teďka je na řadě Slovenský pohár v Malé Lučivné a za 3 týdny světový pohár ve Fort William.



Sledujte Janu i na Facebooku na www.facebook.com/janabartova60

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Nerd 20.5.2015 v 9:55

    "Trať byla plná kluzkých nebezpečných kořenů, které pořadatelé protřídily až v sobotu odpoledne." Tak tuhle větu jsem nepochopil. Jak ty kořeny mohly protřídit pořadatele?
    A formulace: "Na 400 zajetelených byly k dispozici dvě wapky." je také docela zajímavá.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí