Přemek Tejchman: Specialized Sram Enduro Série Willingen

Autor: Keli, vydáno: 20.6.2015

O uplynulém víkendu se odehrálo třetí kolo evropské Specialized Sram Enduro Série ve Willingenu Německu. Samozřejmě s českou účastí. Jak se jelo a jak to dopadlo vám řekne jeden ze dvou Čechů na bedně, Přemek Tejchman.





Zdravím! Další zastávkou mé závodní jízdy bylo třetí kolo evropské Specialized Sram Enduro Series v německém Willingenu. Na tomhle místě jsem závodil už cca 5 let zpátky, takže sem se přirozeně těšil o to víc. I když předpovědi od půlky týdne slibovali úplně něco jiného, počasí nám v den závodu přálo a 5 RZ které si na nás organizátoři letos připravily se doopravdy povedly. V celkových 29 kilometrech jsme museli nastoupat převýšení rovných 1000m. Jednotlivé Rz, stejně jako závod celý, nebyly vyloženě dlouhé ale o to víc intenzivnější.





Každá RZ byla navíc úplně jiná než předchozí. Jednička byla z větší části bikeparková, skoky, sypké klopenky co nebyly zrovna dvakrát klopené, takže dost ujížděly a v poslední část se odbočilo do vyjeté hrabanky na trochu lesní techniky. I přes nedržící klopenky jsem si první RZ docela užíval a dokonce i vyhrál. Druhá RZ byla hodně rychlá, začínala sice pár lesníma zatáčkama, ale po nich už následovala palba rovně z kopce dolů. Na pár rovinkách kde se jel fakt hodně rychle nezbývalo nic jinýho než to držet a doufat že to držím nejvíc ze všech. Trojka byla naopak super šlapavá, hned po startu šlapání do nepříjemného táhlého kopce, ten se naštěstí po cca půl minutě narovnal a dupalo se po rovince až dalšímu kopečku, za jeho vrcholkem už bylo jenom pár toček a slalom po louce dolů do cíle. Vzhledem k délce ostatních RZ, byla to zřejmě trojka která rozhodla o mém umístění, protože šlapání mi nevyšlo úplně jak jsem si představoval. Čtvrtá RZ byla naopak hodně „francouzsko-endurová“, spousta zatáček v hrabance z kopce, trail vyjetý až na kořeny a kameny a na závěr palba po úzké pěšince. Poslední pátá etapa byla pro změnu natažená téměř celá po louce, kde se díky dlouhým zatáčkám jelo zase šíleně rychle, v závěru pár kratších zatáček na zpomalení před cílem a pro dnešek se závoděním hotovo.





Celý závod byl velice náročný, tak jak má enduro být a v cíli jsem před uveřejněním výsledku přešlapoval dost nervózně. Když se ukázalo na obrazovce u mého jména 3. místo, zaplavil mě takový pocit štěstí a radosti, který poznají asi jenom lidi co závodí. Radost byla o to víc větší, když mi na Michala Prokopa na prvním místě chybělo pouhých 3,4 sekundy. Ačkoli by to spoustu lidí mohlo naštvat, mě těší, že příprava směřuje správným směrem, obzvlášť před jedním z vrcholů mé sezóny, Mistrovstvím Evropy v enduru které se jede tento víkend. Tak držte palce a mějte se!!

Přéma





První místo v elitě se tedy připisuje Michal Prokop, druhý byl Greg Callahan, mimo jiné vítěz druhého kola EWS v Irsku a bednu uzavírá právě Přemek Tejchman. Potěšující zpráva pro všechny české fandy, Michal Prokop dále drží první flek průběžně.

Mezi holkama kralovala jako již tradičně Aneke Beerten za Specialized Racing, druhé místo patřilo Švýcarce Nathalie Schneitter a třetí flek brala Raphaela Richter z Německa.



Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí