Report: iXS EDC Schladming pro Hart a Ragot

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 22.6.2015

Vloni se po tříleté pauze vrátila na okruh iXS a ani letos nechyběla, během závodního víkendu se na ní prohánělo více jak 400 závodníků!!! Dráha v Schladmingu je velmi náročná, ale přesto populární. A když k 600 metrů převýšení přidáte zmíněné množství závodníků a příroda navíc dodá i déšť, náročnost ještě vzroste. Ještě při sobotních trénincích pršelo, ale na kvaldu se nebe vyjasnilo a dráha začala postupně vysychat.





Pořádat závod jen týden po svěťáku v Leogangu v místě, které je „skoro“ na dohled nebyla špatná volba, startovka byla nabitá top jezdci. A to jak v mužské, tak v ženské kategorii. V kvaldě elitních žen ukázala trojice Tahnée Seagrave (FMD Racing), Emmeline Ragot (MS Mondraker) a Tracey Hannah (Polygon UR), že na bednu asi nikoho jiného nepustí, protože jejich odstup od zbytku pole byl poměrně výrazný.





Muži měli opět, stejně jako v Kranské Goře v neděli Superfinále, takže zajet dobře kvaldu bylo poměrně zásadní, číslo 30 bylo to zásadní – jen prvních třicet jde do Super finále a zbytek do finále malého. A stejně jako v ženách i v mužích byli nejrychlejší svěťákový jezdci: Danny Hart (MS Mondraker), George Brannigan (Trek World Racing) a Loic Bruni (Lapierre Gravity Republic). Z našich do Superfajnlu postoupila dvojice Koulecz a Motejl (Jan Čepelák a Martin Lébl), především Koulecz se svým sedmým místem docela vytáhl.





Neděle začala mladšími kategoriemi bez větších úspěchů českých zástupců, vyjímkou je kategorie pod 19 let, kde na 11. místě dojíždí Tomáš Navrátil (GIENGER CARABIK BIKE TEAM).

Tradičně silné kategorie Masters a elitní ženy se jedou bez českých zástupců a tak tentokrát žádné pódiové umístění z těchto kategorií do ČR neputuje. Ženy opanují tři nejlepší z kvaldy, Seagrave, Ragot, Hannah – jen si první dvě prohodili pozice, první Emmeline Ragot, před Tahnée a Tracey.





Ještě před ženami se odjelu malé finálko mužů, tak vyhrává Loris Vergier (Lapierre Gravity Republic), jeho čas byl velmi kvalitní a v Super finále zabralo chvíli času než jej někdo překonal. Prvnímu se to podařilo Wyn Masters (Team Bulls) s časem 4:08.430, poté už se pořadí na prvním fleku měnilo poměrně často. V hot seatu se střídali jezdci zvučných jmen a vše vygradovalo, když byli na dráze tři nejrychlejší z kvaldy. Loic Bruni jde do vedení, ale to mu hned bere o téměř sekundu a půl George Brannigan a čeká se co předvede Danny. Danny Hart má dráhu najetou fantasticky a o zlomek sekundy vyhrává. Bedna v mužském Super finále je tedy naprosto stejná jako v kvalifikaci.

Čeští zástupci nezklamali, dva jezdci v TOP30: 28. Martin Lébl a především jen na dohled TOP 10 s takto našlapanou startovkou na 12. místě Honza Čepelák.

Kompletní výsledky zde.





Foto: extreme-pics.de / Benjamin Prescher

Diskuze

  • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 23.6.2015 v 17:19

    Koulecz je Mazák ;)Gratulace!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí