MojeKolo

WBS: Kulhánek porazil 172 soupeřů - oficiální report

Autor: WBS media, vydáno: 23.3.2016

Bučovický lesopark obsadilo 173 závodníků chtivých jízdy na kole z kopce v závodním tempu. Takto mile jsme byli přivítáni na prvním závodě RPM stav wood bike series 2016. Lesopark Kalvárie byl pro tento závod perfektně připraven místní partou pod taktovkou ředitele závodu Svati Piňose, která udělala maximum a vyhrála si s detaily tratí i její bezpečností. Již v pátek odpoledne, hned jakmile byla ukončena výuka malých diváků na základní škole u které bylo centrum závodu, se rozjel trénink, během kterého se přihlásilo do závodu neuvěřitelných 100 závodníků, přálo i počasí a tak prvnímu závodu WBS v tomto roce nic nestálo v cestě.





V sobotu se odstartovalo na čas v jedenáct hodin a i když se nám teplo posunulo do jiného města, atmosféra okolo trati, díky všudypřítomným divákům byla neskutečně kladná a povzbuzující. Diváci, kteří zavítali na tento závod, se mohli těšit pohledu na dvě tratě a ve stejný čas startující závodníky. Při velkém počtu jezdců se jede na dvě časomíry a tak si jako divák zákonitě musíte ukroutit hlavu při snaze udržet si přehled nad děním na obou tratích zároveň. Ke každé cyklistice a downhillu obzvlášť patří bohužel i pády a tak bych rád poděkoval za rychlý zásah přítomným záchranářům i divákům při pádu třináctiletého závodníka, který nezvládl svůj bike v závodním tempu dle svých představ po poctivém tréninku a „vystoupil“ z kola pod dropem. Vše naštěstí dobře dopadlo a jsme všichni rádi, že bude zase řádit dál. Bikerally je atraktivním sportem a v Bučovicích v centru města je o to zajímavější. Krátké, ale přesto technické tratě s několika různorodými povrchy potrápili i ty nejzkušenější. Prostě na úvod po zimní přestávce ideální.





Od úvodního úseku se rozhořel souboj o prvenství mezi Martinem Kolajíkem, Tomem Navrátilem a Martinem Kulhánkem. Kolajík sice vyhrál první a třetí RZ, nakonec se však musel sklonit před o 0,7 vteřiny rychlejším Kulhánkem. Tomáš Navrátil startoval na hardtailu, vyhrál poslední RZ a celkově přilétl na 3. místo na stupních vítězů v mužích i absolutně. Junioři tentokrát moc nestíhali. Dany Kroupa byl nejrychlejší junior na třech úsecích, ale problém s řetězem jej odsunul do hloubi výsledkové listiny. Nakonec tedy vyhrál Petr Janeček o tři desetiny před Tomem Škarkem. Třetí Kristian Poruban byl o dalších šest desetin zpět.





Oficiální hardtaily ovládl Aleš Rogožan, protože Navrátil startoval normálně v kategorii muži. Střelců do 15 let odstartovalo do závodu třináct a nejrychlejší byl Kryštof Santer. Mezi holkami zvítězila Simona Porubanová. Ve zlaté éře woodbiku, před deseti lety, startovalo v tehdejší „žákovské“ kategorii Super 15 na čtyřicet mlaďochů na každém závodu. Kategorii Masters nebylo třeba ani vypisovat, nebylo pro koho. Dnes je situace opačná. Střelců startuje cca deset na každém závodě. Zato kategorie Masters nad 35 let je na vzestupu. Do Bučovic vážilo cestu 16 pánů bajkerů, aby si to rozdali o čest a slávu. Pořadí? Vlasta Hynčica, Víťa Malý a Michal Černý…





Další díl seriálu, na kterém Vás rádi přivítáme, je již příští víkend a to 3.4.2016 v neděli v Otrokovicích s centrem v kynologickém areálu u pěší lávky přes řeku Moravu.

Výsledky:
1. Kulhánek Martin Rockbike.cz 2:12,9
2. Kolajík Martin SBT Fryšták + 0,7
3. Navrátil Tomáš Peksport Specialized + 1,3
4. Macek Libor Mondraker + 2,0
5. Srněnský Vladimír Rockbike.cz + 2,6
6. Šůstek David DH Slovan Luhačovice + 3,3



Foto: Roman Sehnal – galerie

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Šráma (tomassramek (a) centrum.cz) 23.3.2016 v 11:09

    Kurde Martin je hvězda. Dobře ty frýdlantský Matungo :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí