reklama

EWS v Argentině: Číža 7., Přéma Tejchman 57.

Autor: Milan Čižinský, Přemek Tejchman, vydáno: 5.4.2016

Druhé kolo Světové enduro série se z Čile přesunulo do Argentiny, do Patagonie do okolí hory Cerro Catedral. Z trojice českých zástupců do závodu opět nastoupili jen dva a rozhodně se neztratili. Jejich pocity ze závodu jsou zde, Milan Myšík, který po vykloubení ramena v tréninku na minulé kolo nechtěl riskovat další problémy do závodu nenastoupil.

V na nejvyšších místech v celkových výsledcích byla opět vidět stejná jména jako v minulém kole, v mužské elitní kategorii dominoval Richie Rude před Martinem Maesem a Samem Blenkinskopem. I v ženám byla stejná vítězka Cecile Ravanel. Kompletní výsledky zde.

Přemek Tejchman – 57. místo, kategorie Men
Po příjezdu do Argentiny a prvním trackwalku jsem tušil, že to bude jedno z nejtěžších míst, kde jsem dosud jezdil. Také tomu tak bylo, obří díry, které byly snad všude, hromady prachu ve kterém by se schovalo i malé dítě. Byla to smrtící kombinace. Již v tréninku jsem spadl víckrát než za loňský rok.
Závodní jízdy byli ještě víc náročné, díky 400 závodníkům jedoucím přede mnou, občas jsem si přišel jako bych tudy nikdy nejel. Jinak tratě byli zábavné i přes svoji náročnost. Bohužel jsem se nevyhnul pár pádům díky množství prachu, který místy byl až 40cm.
Jsem moc rád, že i přes veškeré potíže jsem vybojoval 57. místo na nejtěžším závodu, co jsem kdy jel.





Milan Čižinský – 7. místo, kategorie Master
Den první – měl jsem v plánu útok na Top5. Při tréninku jsem se konečně cítil dobře na super těžkých tratích v Cero Catedral a i v hlubokých kolejích a v prachu, který sem nikdy nezažil, sem našel rytmus i rychlost.
Stage 1 byla brutálně rozbitá, ale až do šlapavé pasáže to bylo OK… pak začnu šlapat a mám zasukovanej řetěz… k*rva zase! Zastavuji nahazuji. Pak už se jen rozhozenej zaparkuju do keře a je po srandě.
Druhá RZ je krátká a kazím pouze jednu zatáčku, kde stojí Milan a povzbuzuje…





Druhý den byl útok na Top5 o něco reálnější než včera. Byly na pořadu 2 DH stage a jedna XC. Na všech sem jel uvolněně a s minimem chyb. Jediná chyba byli 2 pomalouši přede mnou. V oblacích prachu a s člověkem, který tě nechce pustit a v nejužším místě trati si na 15s ustele nic moc neudělám! Přesto to byl můj letos zatím nejlepší závodní den, nakonec 7. místo.
Dnes sem se cítil na těžkých tratích v Cero Catedral perfektně! Už se těším na další kolo Ews v Irsku.





Foto: Milan Myšík

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel greg minářů 5.4.2016 v 10:06

    dobře !!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí