Downhill Derby: RAPort Malé Poříčí 2016

Autor: Jenda Mongol Kubišta, vydáno: 8.4.2016

Před čtrnácti dny v Polsku ve znamení jedniček, tento víkend v Malém Poříčí samý dvojky. Takže stručně: Druhého dubna začínalo druhé kolo Downhill Derby, dvoudenním závodem, dvoukolových strojů, kam přijeli i oba, čili dva Šmrxové a nejedno oko vidělo dvojmo.

Malé Poříčí u Náchoda je very najs bjůtyfl. Možná i proto, že to je domácí trať jednoho z mála východočeských eliťáků, ředitele závodu, stavitele a agility šampióna Míly „Březňáka“ Rouska. Ten, ostatně jako každý rok, kopal, sekal, kosil a klátil v lese, po robotě, kdo ví co, abychom se my, věčně nespokojený a nevděčný kolomrdi mohli vyřádit a vydovádět jako malí caparti. A povedlo se mu to náramně!!





Nejdříve sobotní grupáč. To si otevřete Márošákovu kuchařku, smícháte trochu Japanu s hrstkou Chinesu a celé to okořeníte špektou Le Mans a máte žrádlo pro víc jak čtyřicet hladových krků. Jak by řekl jeden nejmenovaný kuchař: „Dali jsme tam toho hodně, takže to musí být dobrý.“ A taky že jo.

Jely se čtyři jazdy. První byla taková holka od vedle, každého nechala sáhnout a všechny pustila dál. Další tři byly přísnější a člověk se musel trochu snažit, páč poslední čtyři rideři šli z kola ven. Start ala Le Mans. Výbuch petardy přepnul přítomné psy a nervózní bikery do panic running modu, takže běh přes hřiště pro peklostroje, nasednutí, nebo spíš naskočení a hamtání. Jak moc, ptáš se mě?? Rád ti odpovím. Jenom celou trať. Ta, krom pár úseků, byla uzoučká, jako ta holka od vedle, když domů zvala teprve prvního kominíka, takže míst na předjíždění moc nebylo, ale kdo chtěl, škvírku si našel. Popisovat jednotlivé jízdy nemá smysl, rozhodující je ta poslední. Všichni letěli hroznou a já byl asi jediný, kdo nepochopil, že právě na tuhle jízdu je potřeba šetřit si síly, aby člověk urval co nejlepšího fleka. Dupal jsem co to šlo, ale nohy byly těžký a Johny Placka měl široký lokty, navíc před ním to hlídali benga, takže to stejně nemělo cenu.

Výsledky maso dunhyllu ještě nejsou finální, Kulda se musí prokousat video záznamem v rozlišení DH ready (jeden pixel na bikera), takže mu přeju pevný nervy a hlavně dobrou představivost. Co je ale jasné, že Polské Pendolino Przenboy mělo tentokrát malé zpoždění. Poláci mají totiž i Šikanzena Foitzika a ten jel na čas. Na třetím fleku česká nesmrtelná lokomotiva Míra Jirman, ale o tom později.

Tím sobotní křepčení nekončilo. Na programu byl ještě koncík polické punk kapelky Bez Šance. Kdo chtěl, mohl si před tancovačkou opéct buřty na ohni, já dal přednost místnímu cateringu, který měl pod palcem Alda a jeho Kafe!Kafka. Ten přivezl různé dobroty, ať už sladké, nebo slané, vše homemade, prostě golde čech hende. Po fazolkách rychlá túra, na nedalekou rozhlednu, omrknout panoramata a taky aby si člověk pročistil filtr pevných částic. Rozhledna se zdála být blíž, než ve skutečnosti byla, má drahá polovička to okomentovala slovy: „Já snad porodim“ a tý se to teď dá věřit. Po panoramatech zpět za Šmxákama, kam se nechodí jenom s bebínkem na bajku, ale i s ochablým svalstvem na břichu. Ty kluci jsou fakt vtipný, takže dobrá nálada zaručena.





Mezitím se v boudě rozcvičovali pankáč. Od téhle chvíle už mám ale všechno trochu zkreslené, pamatuji si jen takové ústřižky, to asi ze sluníčka. Bez Šance to rozjeli, jak se patří, až mi z toho zatuhl krk. Pak fanrpál na košťatech, létající špalky, nějaký střepy. Hasičák byl naštěstí bez tlaku, jinak bychom si i zalyžovali. Ještě si vybavuju Kobiho černo-černýho kuzczaka (tímto bych se mu chtěl omluvit, po oloupání kůrky bylo fakt dobrý), Small Šmrxa vyzjistil jak v polštině zní termíny snad všech sexuálních praktik a přišel kómat.





V neděli se nedělá, ale v Poříčí se makalo!! Jelo se DH. Trať byla téměř stejná jako v předchozích ročnících, šlapavá a skákavá. Odpadl jen finálový downtown. Končilo se totiž o něco dříve, technickým sjezdem do korýtka, které jsem si, nevím proč, vůbec nenatrénoval. Přitom se vlastně jednalo o nejzákeřnější místo na trati. Krom pár čistých průjezdů zde bylo k vidění hlavně trochu opožděné malování velikonočních kraslic představcem a taky Pichyho salto s půlvrutem z mezi patra přímo na záda. Ještě že tam bylo to listí. K samotnému závodu se zase nebudu rozepisovat, už takhle je RAPort dlouhej jak tejden před vejplatou a hlavně mi to nějak nejde od srdce, asi chybí Krakonošova inspirace.

Ale co stojí za zmínku je rána, kterou slyšeli snad až v Náchodě. Jirmaňák krátce po startu najížděl na cca desetimetrovej gapík, v zápalu šlapání ztratil pedál a na odpal najíždí ve one footu. To nechceš!! Dopad minul zprava a plácnul sebou na cestu, která je pod skokem. Vypletl sice přední kolo, závod nedokončil a asi to odneslo zápěstí, ale normální smrtelník by tohle nepřežil.





A z těch co do cíle dorazili. Pendolíno a Šikanzen si v DHáčku prohodili místa a bednu zavřel Good Cop Alda Višňák, který opět přebírá trenérské žezlo a už se ho asi jen tak nevzdá. Za zmínku ještě stojí čtvrté a páté místo, na kterém se shodně umístili Johnny „Placka“ Kasnar a Johnny „Bagr“ Winter. První zmiňovaný slopestylák, co každý skok tahá asi kilometr do vzduchu a trikuje kde se dá a druhý zmiňovaný pevňák s 4X štýlkem. Tak já už ničemu nerozumím.

Každopádně o Derby v Malém Poříčí se bude mluvit ještě dlouho. Ale o tom kdo nepřijel, jako třeba šumperský Zevl team, se nebude říkat nic!!





Závěrem díky z úst našeho Guru Kuldy (sám bych to nedokázal takhle ohrnout):

Beach party v poříčí mizí ve zpětným zrcátku, díky, pozitivní energii nebo aspoň lajk si zaslouží tahle banda :

  • tak především Miloslav Rousek kterej to na stejným kopci vymyslel a udělal zase jinak a zase parádně , s přípravou mu nemálo pomohli Mirek Jirman ,Johny Kasny , Míra Havelec , Jakub Grežo
  • Kamča Filipciková a David za zdravotnickou podporu
  • Kateřina Bláhová za parádní poháry pro vítěze
  • Zuzance za plágo a čísla
  • Šmatlisovi za dřevo a dotovaný sudy
  • kde mohli tam pomohli Zdeno Kulháč , Nikola Švarcová , Anetka Jirmannova , Hanz Landa a další ..
  • Kobikops Kobikops a celé početné polské družině za to že dorazili jezdit a vydrželi kecy českých mistrů (nejen) kuchařů
  • BEZ ŠANCE za energickej set , kterej vybudil k pogu i diskanty a důchodce
  • Prefrontální Mentál za nazvučení
  • Alda z Kafe!Kafka za dobroty(u) , kafe silný jak koks a jebačku s pivem
  • Tomáš Šmrxa Jelínek za láčes servis vašich pleček
  • všem na kopci za podporu a fandění
  • celý partě co jela masodh , ukázali jste , že umíte jezdit a používat při tom hlavu

DÍK a čau 14.5. v Radva­nicích, info o závodech hledej na free-slow-riders.cz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Dan 8.4.2016 v 12:44

    Asi Bozi akce :-)

  • anonymní uživatel aldej (zevl (a) vyhoň.si) 8.4.2016 v 15:40

    Dobrej report, seš nej mongole, proto na ty vaše chrtí závody nejezdíme, by nás pak nebavilo číst tvoje reporty.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 9.4.2016 v 8:19

    ten Jirmaňákův crash jsem si pustil snad 10x....dobrej terminátor! ale ten levej pedál mu zůstal ne? na odrazu je vidět, jak levou nohou hamtne do prazdna a dole, když se zázračně okamžitě zvednul, je pedál (nebo nějaký torzo) pořád na klice. Čtivej report, zabiják na kolobrndě a nesmrtelnej biker palec hore!

  • anonymní uživatel mongol (rododendron (a) mateřídouška.nl) 9.4.2016 v 10:33

    to aldej: tak aspoň ty Radvanky, tam je to pro změnu pro kamzíky ;)

    to Ádoš: to víš, média, těm se nedá věřit.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 9.4.2016 v 14:49

    2 mongol
    :THUMBS UP:

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí