Moravsko-Slovenský EL-ENG DH Cup startuje v Koutech nad Desnou

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 15.4.2016

Již jen pár dnů zůstává do startu sedmého ročníku MSDH Cupu, který letos netradičně odstartuje na jedné z nejnáročnějších tratí v Koutech nad Desnou.

Dlouho jsme váhali, jestli pokračovat s organizací tohoto seriálu. Kladné rozhodnutí padlo díky spoustě jezdců, kteří se přimlouvali za pokračování a taky díky tomu, že se nám podařilo zajistit spolupráci s firmou EL-ENG, která pomůže například s financováním kvalitní časomíry a zajištěním bezpečnosti tratí.

Díky tomu můžeme nadále připravit kvalitní závody pro stovky jezdců, kteří mají v krvi přebytek adrenalinu a chtějí porovnat své umění se soupeři, užít pár pěkných víkendů a setkat se se stejně zapálenými kamarády.

Jako pořadatel jsem se snažil několik let objíždět mimo ČP a Slovenského poháru, taky závody světového i evropského poháru a rád bych co nejvíc zkušeností zařadil i do organizace MSDH Cupu. Světový pohár je vrcholem, ke kterému můžeme jen vzhlížet, ale k evropskému IXS DH cupu a národním pohárům, se budeme snažit přiblížit a časem snad vyrovnat. EP má sice výhodu výběru nejlepších evropských tratí, ale taky dvojnásobné startovné.

MSDH Cup za podstatně nižší startovné poskytne stejnou dobu tréninku v dostupných sjezdových areálech poblíž Moravsko-Slovenské hranice a ze startovného poskytne 15% na finanční prémie pro nejlepší jezdce všech kategorií.

V těchto dnech byla spuštěna registrace na webu seriálu.

Registrace je předběžná a každý zaregistrovaný jezdec dostane v sobotu u převzetí startovního čísla Monster Energy drink a tyčinku Fit.





Nejúspěšnějším účastníkem historie MSDH Cupu je Martin Mikulenka a ten se může radovat s bezplatnou účastí v sedmém ročníku  MSDH Cupu 2016.
Další bonusy čekají na každého jezdce na 50. a 100. místě ve všech kategoriích a další bonusy budou překvapením při vyhlášení jednotlivých závodů.
Areál prvního závodu nabízí kvalitní zázemí, nejrychlejší 6-ti sedačkovou lanovku (v provozu SO+NE), nové levnější ubytování, výbornou restauraci, bezplatné parkoviště, atd. Změny pro letošní rok jsou jen minimální a týkají se snad jen nejmladší kategorie Nadějí, která byla sloučena s juniory a startovat zde může jen jezdci, kteří mají 13–14 let (ročníky 2002–2003). Důvodem je bezpečnost všech jezdců, protože pohyb 8–12-ti letých na dlouhé a náročné trati v Koutech ohrožuje nejen ty nejmladší, ale i elitní jezdce, kteří se nestačí v tréninku vyhnout pomalu jedoucím začínajícím nadějím.
Pro ty nejmladší ale uspořádáme mimořádný závod v Kyčerce a v Kálnici. O podrobnostech vás budeme informovat na webu a nově také na našich FB stránkách.

A tak nezbývá než se těšit na příjezd pokud možno na všechny závody.

Za organizátory se budu těšit a srdečně vás zvu.
Zdeněk Florián

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí