Downhill Derby: RAPort: RadvaNICE 2016

Autor: Jenda Mongol Kubišta, vydáno: 20.5.2016

„Čus kémo, pojedeš Radvanky??“

„Prdim na to, Downhill Derby je šlapavý a musí se tlačit??“

„Seš vedle, jako ta jedle. V Radvankách je zase nová trať, PURE DH a po delší pauze jediný závod DD s vlekem!!“

„Ty jo, asi ne.“

A nepřijel! A chybu udělal!





Alda Polda, jako správný trenér vyráží s Kuldou už v pátek dopolko, omrknou novou trať a pokempit. Klucí Šmrxácí se ztrátou pár pracovních hodin vyráží odpolko, aby stihli postavit ten jejich cirkus alien a hlavně naladit formu. Tentokrát přibírají i Karlose, čekají asi hodně nemocných kol, takže každá ruka dobrá, navíc nedaleko Radvanek jsou Trutnov trails, jasná volba na nedělní krocení opic. Já z rodinných důvodů vyrážím až v sobotu ráno, nejdříve to vypadá, že pojedu sám, nakonec semnou jede Kváša s Hlaďasem a čerstvá teta Petra Dred von Schweiz. Do Radvanek to jede samo. Přes Trutnov, směr Ádr, v Chvalči se nebočí, ale pokračuje rovno.





Místní kopce v minulosti prověřila řada různých závodů a dokonce se tady konal fesťák spojený s preťekem King of Hawk Mountain, nebo to byl preťek spojený s fesťákm, to je jedno. Jasný je, že je o zábavu postaráno. Digger Vacoun se svou partou Bořků Stavitelů, každý rok nachystá něco nového. Letos zkrátili startovní rovinku, což dělá radost lenochům jako já. Start je na skalce, po ní párkrát šlápnout a pak už to jede samo. Traverzy, šutry, muldy, kořeny vylezlý i schovaný v hrabance, dole bažina, jde přeskočit z odpalu, nebo prostě projet, pak úzkost, akorát na rydla, výjezd na louku, sranda paleťák a pak už vetší gapík přes Favouše a cíl. Z videa to tak nevypadá, ale technika jak prase. Jedno koleno nezůstalo suchý. Dokonce se muselo na šití. To Kvášovo se pokoušelo opustit kolenní jamku, ale dostalo rozum a vrátilo se. Jirmaňák, kterýmu sundali sádru den před závodem, si prohlížel trať tak z blízka, až si málem urval nos. Je to prostě nádhera, takže znovu nahoru. Ti silnější z nás tlačí, ne zrovna plytkej kopec, my pohodlnější využíváme lana, který je pár metrů od cíle.





To, že je na DDčku vše na pohodu svědčí i fakt, že start první jízdy je ve tři, druhé pak o hoďku déle. Všech 34 závoďáků už je na stratu, tak jdeme na to. Tři, dva, jedna a Alda už to pouští na trať. Všichni chtějí na bednu. Hrabanka lítá vzduchem. Kulda zapisuje časy a pomalu se rýsujou výsledky. Pichy zajíždí v prvním kole nejrychlejší čas, a aby dodal ostatním sebevědomí, konstatuje, že to má s pádem. What?? Pár dalších o bednu se ucházejících časů vzešlo taky z nečistých jízd, takže je asi fakt čas, prodat kolo. Další kdo chce medaili je endurák Franta Žilák. Místní kopce má nalítaný z chrtí éry a nebrzdí ho ani volba objížďky místo závěrečnýho gapu, neskutečný!! Druhý jazdy jsou dost podobný těm prvním, i když ti nejlepší dokázali nějakou tu vteřinu ještě stáhnout. Takže Říďa Míla Rousek v rámci sžívání se s novým kolem třetí flek. Pichy si nakonec vyležel stříbro a pro pohár od sochařky a jediný závodnice dne Kačky Bláhový si doletěl Matouš Silovský, který jako jediný stlačil čas pod minutu dvacet. Po dlouhý době jsou na bedně samý Češi. Kobi my vysvětlil, proč jejich Pendolíno Przenboy a Šikanzen Foitzik nepřijeli: „Ti co mají koule, dorazili do Radvanek. Ti co koule nemají, jeli do Koutů.“ (Nic na tebe Tomíku :) )





Jako všechno hezký, i sobota v Radvankách končí. Medaile a pohár už jsou rozdány a my balíme kufry. Zůstal bych na večírek, u Šmrxáků pěkně hrajou, takže asi bude zábava, ale já musím domů za svýma holčinkama, trénovat přebalování.

Je fakt, že na těhle závodech nenasbíráš UCI body, ani si o sobě nepřečteš v článku na Růžovým kole, nevšimne si tě tady žádný sponzor a ani nebudeš mít šanci oblbovat fanynky novou kérkou a pýžem od Troje Lého. Dunhill Derbíčko je totiž o pohodě, přátelství, navazování vztahu mezi bikerem a přírodou, chřástala nevyjímaje pane eko Ladine!! Dunhill Derbíčko je jediná jistota v tomhle bláznivým světě, páč si nepotřebuješ pořizovat žádnou licenci. Ani ti Kulda nezavolá čtrnáct dní před Radvankama, že se nejede, kvůli tomu, že mu jeho mecenáše lustrujou poliši. I když si pořadatel vyhrazuje právo změnit cokoliv, nikdy žádný závod, alespoň co já pamatuju, neodvolal. Takže lidi, jezděte Downhill Derby!!

Kulda říká:
další radvaNICE RACE je za náma,na řadě je klasické shrnutí a ddděkovačka :
- pro nevšímavé a nováčky – radvanická stráň je unikátní tím, že díky vacounovi je každý rok naprosto nová a origoš trať
- další střelec který umí vyhrát derby je matouš silovský (na 20kg kovadlině)
- píchy winter začíná stahovat absentující duo polských rychlíků (na 22kg kovadlině)
- novopečenej endurista franc žilák ukázal jak umí jezdit dolekopcom xcčkař odkojený rallye sudety
- katka bláhová byla jediná amazonka, která se nebála poprat se s náročnou tratí
- pokračoval seriál „jak zlámat jirmanátora“, tentokrát rozšrotovanej nos

DíKY PATŘí
vacoun, šaman, čuli a další home boys to dohodli, připravili, uklidili atd ….
ski radvanice za max vstřícnost a „zapůjčení“ areálu
káťa bláhová za trofej a aktivitu
vacounova babička za propůjčení zahrádky
pátečním najížděčům za test lasa a doladění trati
smrxa bros – music pustili, vše opravili a pohlásili
tom hanuš za videjko
višňovi a padymu za startování
všem skvělím divákům na kopci

Díky a nashledanou v kostelecké březince

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel sfls 20.5.2016 v 7:58

    nepoznáte felicii? :D

  • anonymní uživatel mongol (rododendron (a) autosalon.cz) 20.5.2016 v 9:31

    ja teď poznam jenom Pempers, Nutrilon a krém Pupík ... tímto bych se chtěl omluvit všem mladoboleslavským Feličitám

  • anonymní uživatel mongol (rododendron (a) autosalon.cz) 20.5.2016 v 19:21

    Ještě video nejrychlejšího účastníka zájezdu Matouše Silovskýho youtu.be/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí