Tomáš Slavík vyhrál 4X Pro Tour ve Fort William

Autor: Tomáš Slavík, vydáno: 8.6.2016

Po loňské absenci kvůli zdravotním problémům dokázal Tomáš Slavík navázat na svoji vítěznou šňůru z let 2013, 2014 a zvítězil v dalším závodě 4X Pro Tour ve Skotsku, Fort William! Potvrdil tak svoji aktuální formu a zvýšil svůj náskok ve celkovém pořadí.





„Loni jsem asi po 8mi letech Skotsko vynechal kvůli mým zdravotním problémům, což mě fakt mrzelo. Fort William je jeden z highlightů sezóny, kde závodník doopravdy musí být. Letos hrálo do karet i počasí, takže bych řekl, že padnul rekord, co se týče návštěvnosti a promítlo se to do závodu ve všech směrech! Tisíce diváků lemovalo trať až do cíle a atmosféra to byla nepopsatelná! Strašně mě těšilo, že i mezi takovým množství diváků se ukázala silná česko/skotská základna s českýma vlajkama, bez které by Fort William pro mě nebyl Fort William!“





„Co se týče samotného závodu, tak trať byla letos spíš na fulla než hardtaila, tak jsem zvolil pro tento závod svýho GHOST RIOT LT fulla 130/130mm, což jsem na 4X zkoušel poprvé. Kolo fungovalo absolutně úžasně a už kvalda to potvrdila, kdy jsem dokázal zvítězit o víc než 1 vteřinu!“





„V závodě jsem pak musel hodně taktizovat, jelikož Fort William je jedna z tratí, kde je téměř až nevýhodou jet na první pozici, jelikož neexistuje ideální stopa a člověk je tak "cílem“ téměř na každým metru tratě! Ve finále jsem urval parádní start a drtil to dolů, co mi síly stačily, abych se vzdálil soupeřům? najednou jsem byl v cílové rovince, ohlídl jsem se a koukám, že mám 50 m náskok. Skvělej závod, skvělej výkon a náramně jsem si to užil! Cítím, že se vracím zpět do formy, za kterou jsem se tak dřel. Díky moc českým fanouškům, kteří za náma každý rok jezdí do Fort William a vytváří tak pro nás i v cizím revíru domácí atmosféru! Díky moc, jste super!"





Další závod, který čeká Tomáše je Crankworx Les Gets ve Francii, kde bude dál bojovat o titul King of Crankworx, kde je aktuálně na druhém místě v disciplinách Speed N Style a Pumptrack.

Pro více informací sledujte sociální sítě Tomáše Slavíka FB a Instagram.

Foto: 4X Pro Tour

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí