MojeKolo

Fotoreport: Kellys Factory Team v Leogangu

Autor: Kellys Factory Team, vydáno: 16.6.2016

Nepršalo, skôr lialo. hustý dážď a aj mnoho iného si zažil Kellys Factory Team v rakúskom Leogangu na DH World Cup 2016

Uplynulý víkend sa jazdci Kellys Factory Teamu zúčastnili Svetového pohára v Downhille v susednom Rakúsku. Počasie sa tu neustále menilo, a tak sa ich plány každú chvíľu upravovali spolu s ním. Silné slnko, zrazu naopak poriadny dážď, ktorý premenil korene a kamene na trailoch na klzkú šmykľavku. No napriek premočenému oblečeniu a zablateným okuliarom si chalani povedali, že zo seba dajú všetko!

Trackwalk.

Od skorého rána si KFT jazdci plánovali prezrieť trať a pripraviť sa na zjazd. Avšak počasie im zasa kazilo plány: biele ťažké mraky sa pomaly zoskupovali nad okolitými horami a vytláčali z oblohy slnko. Vlhká hmla sa niesla vzduchom a sadala si doslova všade naokolo. Každý cítil, že prichádza dážď a pri takejto prietrži by bolo úplne zbytočné mať pri sebe dáždnik. Zmokli by sme do nitky tak či tak.

Tohtoročná trať Svetového pohára v Leogangu bola krásne pripravená. Veľa technických sekcií a pár rýchlych roviniek, ktoré vyúsťovali do hlbokých jám vyžadujúcich kvalitné skoky. Chalanom sa trať veľmi páčila aj napriek prúdom blata, ktoré sa valili dolu svahmi? Celý zjazd bol totálne pokrytý hrubou vrstvou blata. Jazdci si tak museli nájsť nielen tú najrýchlejšiu, ale aj najbezpečnejšiu cestičku, pretože za týchto podmienok bolo až príliš jednoduché spadnúť?

Všetci spomíname na Stevieho?

Niektoré úseky trate sa dokonca nedali zliezť ani po vlastných. Najhoršie boli sekcie s vyrúbanými stromami, kde boli zvyšky koreňov a drobného dreva a kde sa voda rozlievala po celej zjazdovke.

Chalani sa snažili nájsť optimálnu trajektóriu na zídenie kopca. Neboli sme si tiež istý, ako sa počasie zmení počas nasledujúcich tréningových dní.

T-raininig. Viac dážď ako tréning.

Nikto nečakal takú rapídnu zmenu počasia už v nasledujúce ráno. Keď sa vyparila počiatočná hmla, vykuklo slnko a vysušilo takmer všetky úseky trate. Znamenalo to lepšie podmienky pre chalanov z tímu, avšak ich včerajšie plánovanie zjazdu už nebolo aktuálne. Všetci jazdci si museli pripraviť novú trajektóriu priamo počas tréningu na kvalifikáciu.

Aj keď trať ako-tak uschla, nebola oveľa jednoduchšia na jazdenie. Korene stromov sú jedny z najhorších na prejdenie a mäkká pôda tomu všetkému veľmi nepomáha. Najlepšie zjazditeľné boli strany po bokoch trate, najmä tie po pravej strane.

Ešte stále neboli podmienky ideálne, no väčšina jazdcov sa modlila, aby mali aspoň takéto počasie na jazdenie aj počas nedeľného finále.

Ľubo nemohol jazdiť kvôli zranenému prstu na nohe. Aj napriek tomu bol s chalanmi stále na trati, prešiel si s nimi každý meter zjazdovky. Tomu hovoríme team spirit, Lubo!

Kvalifikácia.

V sobotu ráno sa vrátil späť starý dobrý kamarát dážď. ?Ten sa nikdy nevzdáva,? bolo počuť sťažnosti na počasie od jazdcov na každom rohu. Trať sa zasa stala miestom plným nástrah. Vlhký štrk sa lepil na pneumatiky a zanášal kolesá. Bolo to ako nočná mora. Jediným šťastím bolo, že jazdecká trajektória, ktorú si chalani naplánovali počas prvého dňa, bola opäť aktuálna.

Každý bol čoraz viac a viac pod tlakom. Netušili sme, čo pre nás chystá matka príroda na nedeľu.

Petr a Rasťo sa cítili dostatočne namotivovaní a sebavedomí, a to aj vďaka podpore od Ľuba. Peter bol v kvalifikácii dokonca najrýchlejším Čechom a prebojoval sa až do finále. Rasťo tiež zajazdil veľmi pekne.

Finále.

Konečne prišla nedeľa. Počasie bolo zmiešaninou predchádzajúcich dní. Ráno bolo vlhké a hmlisté, rovnako ako trať, ktorá bola v tom najhoršom možnom stave. Strach a hrôza, no Petr sa nezľakol ani tejto výzvy.

Petr sa cítil naozaj sebavedomo a podarilo sa mu vo finále zajazdiť skvelý čas. Zdalo sa, ako keby tancoval na trati známou choreografiou. Do poslednej sekcie plnej skokov mal perfektný čas. Všetci z KFT mu držali palce, dokonca aj mnohí skúsenejší jazdci obdivovali jeho techniku.

Nanešťastie v poslednej zatáčke Petr spadol, no jeho náskok v dovtedajšej jazde bol taký veľký, že dosiahol skvelé 12. miesto! Napriek pádu mal Petr z kvalitnej jazdy skvelú náladu a s KFT si užili zvyšok závodného víkendu.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Potok 16.6.2016 v 19:17

    fakt je tenhle novej dizajn trochu nepohodlnej. Jako třeba tenhle článek je samá fotka, a to se pak už vůbec nedá, člověk jen scrolluje....

  • anonymní uživatel Jirka (JirkaCrasher (a) seznam.cz) 17.6.2016 v 11:32

    Bohužel musím souhlasit, současný design stránky se mi nelíbí, a to bílé pozadí je dost nepříjemné na oči. Dále zmizelo fórum, což mi přijde trochu škoda.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí