Downtown Rakovník 2016 - Czech Downtown Tour - round 3

Autor: Čerw, vydáno: 28.6.2016

Blíží se prázdniny a s nimi již osmý ročník Rakovnického Downtownu! V letošním roce se tahle parádní akce uskuteční 23.7. Jako vždy je závod součástí cyklofestivalu Rakovnické cyklování, kde si přijdou na své všichni příznivci cyklistiky a především horských kol. Rakovník je také třetí zastávkou Czech Downtown Tour. Pro ty, kteří sbírají body do CDT je tedy téměř povinností dorazit.

V Rakovníku si na své přijdou i milovníci starého dobrého Dualu, který se koná jako zahajovací závod celého víkendu již v pátek 22.7. Tradiční klání v lesoparku Jamka se na vás těší v letošním roce naposledy, takže si jej přijeďte pořádně užít. Trénink proběhne v odpoledních hodinách tak, abychom v 17 hodin mohli zahájit kvalifikační jízdy a následně závod. Poté se tradičně všichni rozprchnou po městě za zábavou, aby se mohli sejít v sobotu 23.7. na hlavní hřeb, neboli Downtown Rakovník.

V sobotu čeká závodníky největší organizační změna. Závod je kompletně i s tréninky přesunut do odpoledních hodin, takže v 11hodin začne prezentace a od 13hodin budou moci jezdci pěkně potrénovat na trati, která je všemi velmi oblíbená. Samozřejmě že pro letošek bude zase úplně jinak připravený vršek tratě v lesoparku, nepřijdete ale o oblíbený přescesťák ani průjezd Katovou uličkou. A samozřejmě nebude chybět oblíbená jízda po střeše tržnice. Prostě standardní Rakovnické balení, které všichni milují! Závod začne v 16 hodin prvním kolem, na které hned v 17 naváže kolo druhé, takže nebudou žádné prostoje. V případě menšího počtu závodníků, s čímž se nepočítá, je otevřená možnost i třetího závodního kola. Všichni si tedy do sytosti zajezdí. A po vyhlášení, které se očekává kolem 18:15, si všichni můžou užít muziky v centru města, nebo menší párty na Tyršově koupališti, kde se dá skvěle ubytovat, vykoupat a i něco lahodného pozřít.

Na závěr se koukněte na parádní video z loňského roku od Fullface production, kteří budou sbírat materiál i na letošním závodě. Pro další informace o Rakovnickém cyklování se koukněte na stránku www.rakovnickecyklovani.cz a už nyní se můžete registrovat na stránce www.sport-reg.cz

Těšíme se na vás…

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí