reklama

Moravsko-Slovenský EL-ENG DH Cup zve na Kyčerku

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 7.7.2016

Wisla je za námi a tak hurá na Kyčerku!!!
V dubnu jsme odstartovali sezonu v Koutech nad Desnou a v polovině května pokračoval seriál v polské Wisle. Od té doby již uplynulo několik týdnů a my pilně chystáme další závod, který se uskuteční 16. – 17. 7. 2016 v bikeparku Kyčerka, který je v srdci Valašska v obci Velké Karlovice.

Pokud se ohlédneme za druhým závodem, kterého se zúčastnilo 175 jezdců, tak musíme konstatovat, že se jelo na velmi rychlé a náročné trati, za účasti vynikajících polských jezdců, kteří startují a pravidelně bodují i v Evropském a Světovém poháru.
Své kvality předvedli i účastníkům MSDH Cupu a ovládli elitní kategorii. Prvenství vybojoval Slawomír Lukašík před Wojcechiem Czermakem. Na stupních jich doplnil na třetím místě Tomáš Navrátil.

Kategorii něžných ženských stvoření ovládla „drsňačka“ Jana Bártová, kterou taky víc vídáme na světových tratích. Krok s ní držela Simona Porubanová, která využila defektu Bártové v semifinálové jízdě, kterou vyhrála. Ve finále pak Simča zalítla na druhý stupínek a bronz brala polka Laura Wojtas.

Věčný souboj veteránů vyzněl lépe pro Rosťu Štencla. Ten pojel Hynču i Klanicu, kteří ho pak doprovodili na stupně. V juniorech se na startu po dlouhé době ukázal natěšený Hugo Robenek, který zvítězil před dvojicí slovenských borců v pořadí Šimon Rus a Kristian Poruban.
Hobíkům kraloval Tonda Král, kterého v závodě prohánělo dalších 66 borců, ale z trůnu ho nikdo nesesadil.

Počasí přálo, všechno díky kvalitní časomíře klapalo a tak se můžeme o delší pauzičce těšit na prázdniny a na Kyčerku , kde budeme pokračovat již za pár dnů.
Chystáme pro vás další překvapení, hromadu atraktivních cen, spoustu volných vstupů do bikeparku Kyčerka a Kálnica, které budeme přidělovat jezdcům, kteří se umístí na 7. ,nebo 17. místě (protože se závod jede 17.7.)

V sobotu se uskuteční taky „Pohár nadějí“ pro jezdce ve věku 10–13 let, kteří se můžou přihlásit v sobotu ráno, přes den potrénovat a v podvečer si dát dvě měřené jízdy, po kterých předáme ceny pro nejlepší borce v kategorii „speed trpaslík“ 10–11 let, a nebo v kategorii „mega střelec“ 12–13 let.

Další naděje 14–15 let budou závodit v neděli, společně s juniory. Vyhlášení budou samozřejmě samostatně zvlášť naděje a junioři.
Registrace bude spuštěna od prvních prázdninových dnů. Tak se těšte a neváhejte přijet užít si letní víkend s partou kamarádů stejné krevní skupiny.

Za pořadatele zve Zdenál.

Další informace najdete na facebooku nebo na webu www.moravskoslovenskydhcup.eu

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí