reklama

Banshee Bikes CharvatBros v Jasné a na Špičáku

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 6.7.2016

Jasná je jasná. Na tom jsme se všichni z týmu shodli, když jsme se rozhodovali, kam pojedeme na závody. Potřebujeme UCI body a navíc tu Adam Rojček bude bojovat o titul Mistra SR a u toho nemůžeme chybět. Trať je možná místy až moc rychlá, hlavně Adam tu letí hroznou dýku. Jako domácí rider z Liptova se asi cítí ve svý kůži a chce nejen nám ukázat, že to tu prostě má v ruce.

Ve finálové jízdě vítězí a plní jeden ze svých největších cílů sezony. Gratuluju!
Já (Matěj) jedu co to jde, ale možná až zbytečně opatrně. Stačí to na 5. místo v elitě. Sehny dojíždí hned za mnou 6. Slováci jsou pod nátlakem a ukazují, že do boje o titul dali všechno.

Plynule se přesouváme na šumavský Špičák, kde se již tradičně jede IXS Evropský pohár. Trať bych asi jedním slovem vystihl jako „divná“, ale mě většinou jde. Díky vodě zase ubylo hlíny a kameny vylezly víc na povrch. Superfinále jedu až na jednu větší chybu hodně na pohodu. Opatrná, ale hodně čistá jízda mi nakonec hodila 7. místo. Měl jsem velkou ztrátu od mezičasu dolů, necítil jsem se tam jistě, a proto vynechal pár nebezpečných stop. Hodně velkou radost mám ale z toho, že jsem momentálně na 4. místě v celkovém pořadí celého Evropského poháru!

Standa Sehnal má technickou závadu a tak celou trať dává bez šlapání a končí na solidním 23. místě. Adam si v juniorech brousí zuby na Němce Maxe Harternsterna, se kterým svádí boj v celkovém pořadí EDC. „Na Špičáku jsem byl poprvé a přiznám se, že jsem z trati byl ze začátku hodně nesvůj. K mému překvapení jsem v neděli dokázal docela slušně přidat plyn, ale bohužel jsem během finále řešil pár nečekaných situací a se ztrátou pouhých 1,5s to stačilo "až“ na 3. místo!", řekl Adam po dojezdu.

Momentálně už jsme v Lenzerheide, kde se tento víkend jede další Světový pohár! Držte nám palce.

Díky.
Matěj Charvát

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí