reklama

Report: Slopné pohromou favoritů - oficiální report Peveko bikerally Slopné

Autor: Wbs Media, kategorie: Report, vydáno: 6.9.2016

V sobotu se sešlo na 90 jezdců na startu Peveko bikerally Slopné, pátého závodu RPM stav woodbike series. Jedinečné počasí a výborná organizace Ladě Škarka a jeho týmu již v pátečním tréninku dokázaly hodně kladně naladit všechny přítomné muzikou a chutným občerstvením. Trénink se tak změnil v pohodový zážitek bez časomíry, během kterého ovšem odstoupil i jeden z favoritů Martin Kolajík s bolestivým naražením ramene. Tomáš Huňa naštěstí po zlomení brzdové páky do soboty vše vyřešil a na startu nechyběl.

Hned v prvním sobotním měřeném testu měl pád další z velkých favoritů Tom Navrátil. Do cíle sice dorazil s velkou ztrátou, ale s bolestivě naraženými ledvinami odjel raději na sono do zlínské nemocnice. Vyšetření naštěstí neprokázalo žádné vnitřní poranění. Vedení se ujal David Šůstek s náskokem před Tomášem Huňou a Jiřím Gergelem. Druhý průjezd na této pozměněné trati vyhrál Libor Macek, ve vedení však zůstal Šůstek před dvojicí Huňa, Gergel ve shodném čase. Obě závěrečné RZ ovládl Huňa a protože Šůstek krátce po startu posledního testu chyboval a nedobrzdil v jedné pasáži, poskočil Huňa i na první příčku celkového pořadí. Na pódiu ho doplnil Libor Macek a Jurko Gergel.

Vítězný Tomáš Huňa: „Tratě byly parádně nachystané a provedené změny byly určitě k lepšímu. Mně se mnohem víc líbila RZ3 a 4, protože byla dost rychlá, a věděl jsem, že tady bych mohl začít stahovat Davidův náskok. Ale neřekl bych, že jsem se s trati vypořádal bez chyb, bylo jich tam celkem dost, jenže to měl asi každý jezdec… Na tom prachu to nebyl vůbec jednoduchý závod, ale pořád lepši prach než voda a bláto. Jinak jsem samozřejmě rád za vítězství.“

Množství prachu vyjetého během sedmi hodin ježdění necelé stovky bikerů změnilo trať už tak rychlou, na extremně těžkou a technickou. Diváci zahaleni každých třicet vteřin do oblaku prachu jako při průjezdu wrcu na Sardinii, nálada a fans, neustále povzbuzující všechny k největším výkonům, vytvořily jedinečnou atmošku v průběhu všech čtyř RZ. Nejrychlejší junior Honza Holík z olomouckého Commencal FDF teamu uzavíral top ten absolutního pořadí, do které se vešli i dva „mástři“ nad 35 let v pořadí Víťa Malý a Vlasta Hynčica.

Velký boj o každou desetinku zuřil v kategorii pevných rámů. Dvojblok SBT Fryšták vítězného Slováčka a třetího Nášela rozrazil náš bezpečák „Kikin“ Krhánek. Už teď se těšíme na velké finále na Kyčerce…

Musíme vyzvednout výkony nejmenšího ridera Kryštofa Húště, který je unikátním zjevením na bikové scéně!! O tomhle desetiletém hošíkovi ještě určitě uslyšíme a pohled na něj ve mne vyvolává vzpomínky na někdejší začátky Toma Navrátila. Nejrychlejším v této kategorii byl Tomáš Kolečík z SBT Fryšták. Ženskou kategorii ovládla Míša Šantavá, povzbuzovaná svou malou dcerou, z rodinné stáje No question bike.

Final race bude koncem října na Kyčerce.

Průběžné pořadí seriálu: 1. Macek 211, 2. Kolajík 178, 3. Huňa 162, 4. Navrátil 152

Absolutní pořadí Peveko bikerally Slopné:
1. Tomáš Huňa Mondraker 4:07,4
2. Libor Macek Mondraker DH + 2,7
3. Jiří Gergel Těším se + 4,1
4. David Šůstek DH Slovan Luha + 4,3
5. Vítězslav Malý Pales Riders + 8,1 (1.MAS)
6. Vlasta Hynčica Specialized + 8,2 (2.MAS)
kompletní výsledky zde

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí