MojeKolo

Video: Zevláci a jejich ukončení sezóny v Koutech

Autor: Pepa Kašík / ZEVL TEAM, vydáno: 28.10.2016

Milí čtenáři, nyní vám povím pohádku o tom, jak Zevláci k nové kameře přišli. Můžu vás ujistit, že se nejednalo o sponzorský dar nebo nějaký jiný způsob spolupráce. Všichni oslovení nás bohužel se vší slušností poslali do, však vy víte kam…

Takže, to si tak ležíš už druhým týdnem na neschopence, další dva týdny před tebou. Závislý na pohybu ve všech jeho podobách po takové době lehára začínáš štvát sám sebe i své okolí. V emailu ti přistane newsletter, který tě informuje o vydání novýho, revolučního Goupra. Zburcuješ kámoše, prohrabeš garáž vlastní i nevlastní, nafotíš a nasypeš inzeráty na dýkej bazar. Prodáš všechno, co se dá, včetně tchýně, staré kamery a další hromady věcí. Vyděláš spoustu prachů a objednávkou nové hračky tak nezrušíš rodinný rozpočet.

Po několika dnech čekání ti pépéelák s úsměvem předává dobírku za dvanáct litrů. Roztrháš krabici a plný očekávání testuješ základní funkce ještě před tím, než se jako mrzák vydáš i se svojí dcerkou na kopec natočit pár bajkerů, co si naplno užívají podzimního ježdění a ukončení sezóny v Bikeparku Kouty. V teple domova pak nastříháš tohle video a čekáš na kritiku od přátel, co se nespokojí s málem.

Z pozice diváka nemůžu udělat recenzí na samotné ukončení bajkové sezóny v Koutech. Ale můžu sepsat pár řádků a podělit se s vámi o první dojmy z kamery GoPro Hero 5 Black.

Ve videu je všechno natáčené z ruky, žádný stativ, většinou ve Full HD rozlišení 1920×1080. Testoval jsem všechny možné FOV, hlavně pak novinku Linear (nedělá dojem rybího oka) a na záběry z větší vzdálenosti Narrow. Vyšší rozlišení ani nezkouším, jelikož z nich můj notebook při stříhání dostává horečku a silný průjem. Při přepínání mezi nastaveními jsem opravdu ocenil dotykáč, který v teplotě okolo pěti stupňů nad nulou nereagoval úplně nejlépe. Na druhou stranu ve srovnání s ovládáním héro trojky bylo přepínání režimů natáčení neskutečně rychlé.

K lepší stabilitě obrazu přispěl jak nově dokoupený stabilizátor Hormon, tak i automatická stabilizace obrazu, kterou ti Goučko dopřeje u záznamů do šedesáti snímků za sekundu. Zpomalené záběry jsem pak vytvářel ze záznamů se 120 snímky za sekundu. Musím uznat, že i s horším světlem jsou záběry čisté, s hladkým přechodem. Do videa jsem cíleně nevkládal žádný hudební podklad. Chtěl jsem i vás nechat posoudit, jak kvalitně nebo nekvalitně pracují tři mikrofony, u kterých kamera může automaticky přepínat mezi stereo záznamem a redukcí hluku větru u POV videí.

Co se GPS týče, celkem mě překvapilo, že do POV videa nedostaneš aspoň údaj o aktuální rychlosti. V budoucnu by se to prý mělo změnit, slibem nezarmoutíš. Docela zarážející, protože každá obyčejná kamera do auta tohle zvládá bez problémů.

Ovládání hlasem funguje, ale nepoužívám to, stejně jako různý automatický vymoženosti pro kvalitu záznamu zvuku a další. Pokud potřebuješ zjistit něco konkrétního, nebo naopak nám doporučit nějakou vychytávku, jak z kamery dostat max, napiš do komentáře ;)

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel greg minářů 28.10.2016 v 4:57

    vem si živoooot :-D

  • anonymní uživatel Lubo 28.10.2016 v 12:03

    Holy Py*o !

  • profilová fotka Pepa Kašík 25.11.2016 v 13:16

    tak gps info by mělo jít do videa zahrnout pomocí aplikace --- shop.gopro.com/...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí