Enduro2: týmový enduro závod zítra otvírá registraci

Autor: Keli, vydáno: 30.11.2016

Enduro patří mezi individuální cyklistické disciplíny, ale existují i výjimky, to jsou závody Enduro2. Třídenní etapák dvoučlenných týmů Les Arcs Enduro2 powered by Stages Cycling, který se tradičně koná v ve francouzských Alpách v okolí Les Arcs právě zítra (1. prosince) otevírá registraci.

Závod se v Les Arcs v roce 2017 pojede už po třetí a novinkou na příští sezónu je sesterský závod ve švýcarském Davosu, který se pojede v září. Kompletní detaily najdete na webu Enduro2.

V Les Arcs závod otevírá bikeparkovou sezónu místního areálu, ale neznamená to, že by se jezdilo jen v bikeparku, spíše naopak. Bikeparkové dráhy nechybí, ale většinou se jezdí po trailech, které v jinde nenajdeš a jezdí se hodně zkopce. Les Arcs nabízí 2000 metrů vertikálního převýšení, takže čekejte i více jak 20 minut dlouhé rychlostní zkoušky. Naštěstí na kopec se až na pár výjimek jede lanovkou.
Tím, že jedeš společně s parťákem dostává závodění zcela jiný rozměr. Pokud vyzkoušíš, budeš nadšen stejně jako já – zúčastnil jsem se prvního ročníku a byl to jeden z nejlepších závodů, který jsem za dobu co závodím jel. Na oči, ve dvojici, no přečti si o tom víc v reportu – Report: Enduro2 – třídenní enduro etapák na vlastní kůži, třetí fotce dole najdeš i mého týmového kolegu Maru Šťastného, který dojíždí španělskou dvojici.
Pokud je mi známo, tak na příští rok se už chystají dvě české dvojice, přidej se k nim!

Info:
Les Arcs Enduro2 startuje v sobotu 1. července a končí 3.7.2017
Startovné začíná na 399 Euro za celý tým.
Přihlášky na http://www.trailAddiction/Enduro2



S přihlašováním se nevyplatí váhat, loni bylo plno během pár dnů. A toto je jeden z důvodů proč organizátoři uspořádají i další závod stejného formátu v září ve švýcarském Davosu. Informace a spuštění registrace bude 1.1.2017.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí