Snow Downhill Sprint Petrůvka 2017 - zimní sjezdové závody na začátku února

Autor: Zdeněk Florián, vydáno: 23.1.2017

Zimní závody mají v Petrůvce u Slavičína dlouhou tradici. Již v minulém století jsme uspořádali s firmou Remerx a lyžařským klubem v Petrůvce krátký sjezdík na lyžařském svahu, který byl díky sněhu a zmrzlému podkladu nesmírně náročný a přílákal stovky diváků.
Problémem je vždy jen nestálé počasí a proto jsme v loňském roce museli závod vynechat. Letos ale mrzne až praští a proto jsme se opět rozhodli navázat na tuto tradici.
A tak nezbývá, než doufat, že počasí bude přát a že se uvidíme.

Kdy a kde?
V sobotu 4.2.2017 v Petrůvce na lyžařském svahu, který najdete přímo uprostřed obce a start bude přímo na návsi u Sokolovny.
Budou to dvě měřené jízdy na členitém lyžařském svahu s jedním skokem. Trať bude mít asi 400 metrů a v provozu bude i vlek, na kterém vám pomůžou lyžaři s vývozem kol.
Zima jezdcům určitě nebude, protože pro ně nachystáme čaj i svařák, energy drink, klobásu i nějaké sladké odměny.

Kdo?
Vypsané budou kategorie: Muži + Junior (17 let a více), Naděje/Kadet + Ženy – 8–16 let (2009–2001), ženy bez rozdílu věku. Vše podstatné se dočtete v propozicích.

Co?
Vedle klasického sjezdu, kde startují jezdci jednotlivě v půlminutovém intervalu uspořádáme i Downhill eliminátor (čtyři jezdci současně na trati, nasazení do pavouka podle Downhill sprintu, nejlepší dva jezdci z každé jízdy postupují do dalších rozjížděk). A na závěr bude opět Monster závod s hromadným startem.

Pokud by se zima neumoudřila, tak je možnost závod přeložit na pozdější termín. Proto se před víkendem mrkněte na web, kde bude zveřejněno jestli se závod jede na 100%.

A neváhejte a přijďte se pobavit, zařádit na sněhu a pobavit se s bikery.

Za pořadatele zve Zdeněk Florián



Foto ze závodu v roce 2015 J. Kolář

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Lesni Padouch (lesnipadouch (a) centrum.cz) 23.1.2017 v 17:42

    vem si život

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí