Hobbits Fairy Tales - Myšák a Vanik na Zélandu #5

Autor: Milan Myšík, vydáno: 7.2.2017

Byla to fuška, začátkem minulého týdne nás čekal přejezd jižním ostrovem do města Queenstown, který je vyhlášený nejen super bike parkem, ale taky svou polohou. Město leží na jezeře Wakatipu mezi velkými horami, na jejichž špičkách je vidět sníh. Prostě nádhera. Ale pěkně od začátku.

Z Westportu, kam jsme se přesunuli po Top gun race v Nelsonu, to byla celkem daleká cesta do Queenstownu, předpověď počasí nebyla růžová a tak Vanik vyzkoušel jaké to je zkusit chytit vlnu na surfu. Já si dal zdravotní procházku raději, přeci jen už mi při podobných srandách vypadlo párkrát rameno a nic sem nechtěl pokoušet. Ještě než jsme vyrazili z Westportu nás ráno vzbudil policajt a už jsme to měli za dvě stě babek. Po cestě nás zastavili místní sesuvy půdy, které zablokovali spojovací silnici mezi severem a jihem jižního ostrova hned na více místech. Přejezd přes Jižní Alpy naše Žlutá bestie taky zvládla, až z ní málem vyskočil motor a tak po několikahodinové cestě jsme ve Queenstownu, kde jsme se zabydleli na dvorku u Ádi a Eddiho, za což jsme jim moc vděční. Ihned ve čtvrtek ráno jsem oběhal bikeshopy jestli nemají kliky Shimano XT 170mm, u kterých jsem vytočil pedál na enduru v Nelsonu minulý víkend. Nikde neměli a museli se objednat. Eddie měl známosti a tak dokonce byla i lepší cena – to mě zahřálo v kapse. Zatímco jsem tedy vytáhl silničku, Vanik se seznámil klukama žijící v okolí, kteří tady taky jezdí (Rosťou, Jirkou a Martinem) a už si užíval ježdění ve Queenstownu.

Na víkend jsme měli naplánovaný XC závod ve Wanace a mechanici z Outside sportu mi tam dali prozatím vložku, tak abych mohl jet než přijdou kliky. Závod trval 40 minut. Já skončil celkově 5, Vanik 11. a Jirka Klíma 14. (v kategorii 20–39 jsem byl 2., Vanik 4., Jirka 5.). Určitě to byl dobrý trénink.
V úterý mi dorazily kliky a tak jsme konečně vyrazili spolu na Skyline nebo-li do queenstownského bike parku. Hned u lanovky jsem poznal o co asi půjde jelikož se tam sešli jména Brannigan, Jackson, Kerr, van Steenbergen,… První dojmy z ježdění mám super, tratě hodně rozbitý a rychlý, tak uvidíme co přinesou další dny. Tento týden bude plný ježdnění v Bike parku, ale i po trailech v okolí Coronet Peak a Cardrona, kde o víkendu jedeme závody enduro na 3 sjezdových tratích, takže se máte na co těšit v příštím díle.

Sledujte náš trip na fb Bike Trip To The Hobbits Land, Milan Mysik #61 a Jan Vaner fanpage. Všechny díly jsou ke shlédnutí na youtube kanále.

Díky sponzorům, bez kterých bych tento trip nemohl uskutečnit: GT bicycyles, KURsport.cz, Mitas bike tyres a dále Dakine, Uvex, Protocycles, Muc-off, Sponser, Outdoorweb a Rehabilitace Kateřina. Speciální díky patří GoPro, bez kterých by nebylo žádného materiálu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí