Výsledkový servis 2017 #2

Autor: Keli, vydáno: 13.3.2017

V Evropě se sezóna polehoučku rozjíždí a na jižní polokouli je to opačně. Podívali jsme se na pár víkendových výsledků, především z pohledu českých jezdců.

A právě na jižní polokouli začneme, na Novém Zélandu se jel třídenní enduro etapák Santa Cruz NZ Enduro, kterého se zúčastnili Milan Myšík a Honza Vaner, kteří se tam rozhodli strávit letošní zimu. Do celkových výsledků se dostal ale pouze jen Honza Vaner na 32. místě. Milan se rozhodl do sobotní etapy nenastoupit, protože počasí rozhodně závodu nepřálo a traily byly v extrémním mokru neuvěřitelně těžké, podobně jako on se rozhodli například Greg Callaghan nebo třeba Justin Leov. Více se zajisté dovíme v dalším pokračování Hobitích pohádek, které kluci na NZ připravují.

Celkově závod vyhrál Damien Oton, před Markem Scottem a Josephem Nationem. Výsledky zde.

Dalším enduro závodem, tentokrát ve francouzských Vogézách byl první díl ze seriálu Cannondale Enduro Tour powered by SRAM v Raon l Etape, mimochodem tento seriál závod pořádá Jeromé Clementz, který tentokrát nebyl osobně v pořadatelském týmu, protože bojoval na výše zmíněném závodě na Zélandu. V mega našlapané konkurenci vítězí Rémi Thirion, před Elliot Trabacem a třetí flek získává Pierre-Charles Georges.
Na startu byli i tři Češi, Oskar Jančík testoval bolavé kolena a dalo to 33. místo v Masters, další dva závodníci reprezentovali olomoucký BeerBoys CirCus a jistili chvost závodního pole, Petr Frano zalítl 272. a Tomáš Březina 331. místo.
Výsledky zde.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí