Info na poslední chvíli: Česká Enduro Serie pokračuje o víkendu na Ještědu!

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 9.6.2017

Druhou zastávkou České Enduro Serie 2017 bude již tento víkend Rock Machine Enduro Race Ještěd. Závody na Ještědu jsou ověřenou stálicí v kalendáři seriálu a těšit se rozhodně můžete na pestré a zábavné tratě, které jsou namotané v blízkosti tamní dominanty, vrcholu Ještěd. Pro kategorii Race bude připraveno 5 erzet, Hobby si na severu Čech užijí erzety 4. Všechny tratě budou připraveny pro trénink od soboty od 11:00.

Parkování a zázemí závodníků a návštěvníků je zajištěno na centrálním parkovišti Sportovního areálu Ještěd, stejně jako prostory pro registraci, občerstvení, servis apod.

Registrace bude otevřena v sobotu 10.6. 2017 od 15:00 do 18:00 a poslední šanci, jak se do závodu přihlásit, budete mít v neděli 11. 6. 2017 těsně před závodem od 8:00 do 9:00. Na start se závodníci vydají klasicky v neděli, ale pozor, tentokrát to bude už v 9:00! Mapku celého závodu vám ukážeme až před závodem, ale již nyní si můžeme alespoň trochu jednotlivé tratě přiblížit a popsat.

RZ1 Race i Hobby

Tato erzeta je společná pro kategorii Race i Hobby a vede v úvodu po modré turistické značce. Před Čihadníkem na několik set metrů vybočuje ze značené turistické cesty na lesní pěšinu. Pod silnicí se připojuje až k Čihadníku k modré značce a následně projíždí křižovatkou nad lomem u Čihadníku, od které vede pěšinou až do Světlé pod Ještědem.

RZ2 Hobby

Dvojka je samostatná pouze pro kategorii Hobby. Vede po červené turistické značce až k hlavní silnici na rozcestí u Lesovny. V místě přejezdu silnice na Pláně budou závodníci koordinování hlídkou.

RZ3 Hobby a RZ2 Race

Od hřebenové cesty u Plání vede po bývalé Turistické sjezdovce. Od ní pak úvozovou cestou a pěšinou na spodní traverzovou lesní silnici, odkud vede do cíle na Liberecké sjezdovce. Přejezdy vrstevnicových cest budou koordinovány hlídkami.

RZ4 Hobby a RZ3 Race

Vede po trati pod lanovou drahou na Skalku značené jako B1 – La Spaghetta. Od ní se na první traverzové lesní silnici odkloní k trase B3 – DH Track. Pod střední vrstevnicovou cestou se vrátí zpět do koridoru trati B1 – La Spaghetta. Tou z většiny vede až ke spodní stanici lanovky na Skalku.

RZ4 Race

Následující erzetu si užijí pouze závodníci v kategorii Race. Od hřebenové cesty pod horní stanicí lanovky na Skalku vede pěšinou až k druhé traverzové cestě. Po ní pak přichází šlapavý úsek mírně do kopce až k trati B1 – La Spagehtta, na kterou se napojí. Na křižovatce se střední lesní komunikací odbočí z trati B1 – La Spagehtta vpravo a směřuje k úseku značenému B1b – Tobogán. Po jeho průjezdu vede do cíle u centrálního parkoviště. Přejezdy vrstevnicových cest budou koordinovány hlídkami.

RZ5 Race

Poslední měřenou zkouškou závodu na Ještědu bude erzeta s číslem 5. Od hřebenové cesty nedaleko lanové dráhy na Skalku vede po trati B3 – DH Track. Od ní se u „Václaváku“ odkloní do staré úvozové cesty, po které vede až na střední vrstevnicovou komunikaci, Poté se opět napojí na trať B3, po které vede s odbočkou k velkému wallridu až do cíle.

Více info na www.ceskaenduroserie.cz

Nenechte si závody na Ještědu ujít, těšíme se na vás.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí