Rozhovor: Přemek Tejchman o vítězství na Ještědu

Autor: Čert, kategorie: Rozhovor, vydáno: 29.8.2016

O tom, kdo vyhrál poslední závod Czech Downhill Tour, nástupce českého poháru ve sjezdu už jsme psali zde. A teď vám DK přináší právě s vítězem elitní kategorie Přemkem Tejchmanem exkluzivní rozhovor.

d:key: Ahoj! Máš a sebou vítězství na Ještědu,co tě vedlo k tomu, aby sis od endura odskočil na sjezd?
Přemek Tejchman: Jelikož se mi blíží poslední dva závody v rámci EWSka a ty jsou vždy pekelně náročné, zvolil jsem v rámci tréninku DH závod. Rozhodně jsem ale nečekal, že bych mohl závod vyhrát. Obzvlášť po první tréningové jízdě, kdy jsem říkal, že na enduru to bude fakt slušný peklo.

d:key: Takže malý kolo nebyla ta nejlepší volba?
Přemek Tejchman: Trať byla těžká, rozbitá a přitom ne moc z kopce, takže se pořád muselo pumpovat a každá chybka znamenala velkou ztrátu rychlosti. Zpětně musím uznat, že enduro kolo nebylo na tuto trať úplně vhodné. Můj záměr ale od začátku nebylo jet na výhru, ale spíš potrénovat a poznat limity kola a vlastně i sebe, protože na podobně těžkých tratích se v zahraničí jezdí enduro úplně běžně.

d:key: A jak ses při závodě cítil, sedlo ti to?
Přemek Tejchman: Jak sem říkal, závod jsem měl primárně jako přípravu. To znamená, nejen že jsem šel do závodu z plného tréninku, ale ještě jsem si to na obě závodní jízdy vyšlápl po svejch a byl to fajn zabitej čas na kole :). Co se týče jízdy, po semifinále jsem byl druhý, což mě neskutečně překvapilo a tak jsem si stanovil čas ke kterému jsem se chtěl přiblížit a ve finálové jízdě se to povedlo. Vím, že jsem na trati udělal pár chybek, ale tomu se nevyhne asi nikdo a nemyslím si, že by to bylo kvůli únavě nebo „malému kolu“. Dost velkou nevýhodu jsem začal cítit až ve spodní části trati, která je hodně rozbitá. Tam to byl fakt motokros, docela jsem to kolo litoval, ale race je race. Na dvou místech už to dokonce byli i takový rány, že se mi podlomily ruce a málem jsem šel k zemi. Naštěstí jsem to nakonec nějak udržel a i s lehce ufouknutým zadkem jsem to dokázal ve sprintu hrnout do cíle. A k údivu všech a vlastně i mě z toho bylo první místo :).

d:key: Dík! Ať to takhle jezdí i dál a ať se EWSko vydaří!

Pokud chcete o Přémovi vědět víc, určitě zkontroluje jeho fejsíček.

Foto: Aleš Kocner

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Jest 30.8.2016 v 15:43

    Endurospecific :D Hezky, pěkně Memku. Gratulace

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 30.8.2016 v 19:36

    Trochu hárdkór

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí