Fotoreport: GT KUR sport team na Enduro sérii na Ještědu

Autor: Milan Myšík, vydáno: 15.6.2017

Druhý závod České Enduro série se odjel v neděli na Ještědu. GT KUR sport tým byl opět nejvíc vidět a to především v elitní kategorii a potvrdil, že mu domácí tratě na Ještědu svědčí. Všichni tři elitní závodníci brali TOP 10!!! Zde je pár postřehů našich střelců:

Milan Myšík – 3. místo

„Ještěd patří k mým oblíbeným destinacím, závod je hodně rychlej a myslím, že těžší RZ v ČR nenajdete. Letos to bylo opravdu propojení DH a XC, což kvituju. Bohužel ranní start jezdců s nejnižším startovním číslem v 9h nemohu pochopit a po závodě opět 3h čekání na vyhlášení – to je jen v ČR. V první RZ jsem čtyřikrát chyboval, jednou si vystoupil a vteřiny ubíhaly, přesto jsem ji vyhrál o několik vteřin. Ve zbylých RZ v bike parku jsem se snažil držet flow, jenže ve 4 RZ mi spadl řetěz mezi kazetu a rám. Škoda ztráty v této RZ, která měla činila 20s, jelikož na vítěze jsem ztratil 17s, ale výkon dobrý a bednu beru! Díky všem GT KUR sport FANs a dalším desítkám divákům – tohle je v ČR vzácnost a my si to užili. Jen by tomu pro pořádek prospěl pevný start, tím by pak lidí chodilo mnohem víc“.

Myšák

Jan Vaner – 7. místo

„Jízdou na jistotu jsem si pohlídal, aby nedošlo k defektu nebo jinému problému a k tomu jsem přidal solidní výkon ve výšlapech, což nakonec před hejny fantastických fanoušků stačilo na 7. místo celkově“.

Vanik

Matěj Višnovský – 10. místo

„Na domácí Ještědský endurko sem se těšil jak malej. Moje vidlice asi tolik ne. Tejden před závodem se rozhodla na svoji funkci rezignovat. No a náhradní díly prej nikdo nemá. Paráda. Nakonec Milan zachraňuje a na sobotní trénink dovalil záložní. Dík! Docela nezvyk ale dobrý, aspoň jezdím. Traily kamenitý, kořenitý, drncavý a zábavný – masakr pro kolo. Každá RZ jednou a jedem ať máme čas na večerní přípravu ???? V neděli startujem na devátou. První 2 RZ příjemný, ve 3 hrozná ryba do kořenů. Uvexka mě naštěstí podržela a trochu malátnej sem se doploužil do cíle. I přes hroznej bordel od fanouškú sem další RZty držel v klidnějšim tempu. Nakonec 10 místo a skvělej pojezd, takže spokojenost“.

Matěj Višnovský

Martin Krsek 20. místo (kat. Masters):

„Ještěd. Další ze závodu kde mam pocit ze nemám celopero. A dašíi pocit v sobotu po ránu byl ze na kole sedím poprvé v životě a nemůžu se na něm udržet :). A tak jsem dostal od nějakého pařízku takového "koňara“ jako nikdy před tím. V neděli to s dvojicí brufenu ale nějak šlo vydržet. Co jsem ale nějak vydržet nemohl bylo když mi po třetí RZ přestal fungovat čip a časy byly v nenávratnu. O tom, že bych jel tři RZ znovu jsem nechtěl ani uvažovat takže mi byly přiděleny nějaké průměrné časy. Takže závod hezký a těžký ale pro mě o ničem. Bude líp".

Martin Krsek

V průběžném pořadí v elitní race kategorii je Milan Myšík 3., Matěj Višnovský 5. a Jan Vaner 6. Škoda, že Martinovi zkazili ještědský závod, čímž jsme ztratili pódiové umístění v týmové soutěži.

I Milan Myšík starší dorazil s dalšími desítky fanoušků podpořit svoji družinu. Tohle jezdcům dodá jistě na sebevědomí.

Milan Myšík odpaluje obávanou skalku na druhé RZ hodně daleko.

Matěj Višnovský drtí kořeny na sjezdové trati ve 3. RZ.

Stejně o 30s později i Milan Myšík, který tak prvně otestoval nové pružení od Öhlinsu na svém GT Sanction Team.

Vanikova oblíbená La spaghetta

Čistou jízdou bez pádu a defektu si Vanik dojel pro skvělé 7. místo!

Višen pod lanem na RZ číslo 4 La Spaghetta.

… Myšák taky… Jenže právě na této RZ ho připravily technické problémy v boji o vítězství.

Ještě poslední lano a nejvíc flow 5. RZ za odměnu pro Myšáka.

I Martin Krsek si užil špagetu – bohužel pak zjistil, že mu praskl čip a přidělení průměrného času od organizátorů je slabá omluva – díky přidělení nesmyslného 20. místa jsme v týmové soutěži ztratili umístění mezi TOP třemi týmy – Díky chlapi, ale nestálo by už za úvahu při takovémto počtu startujících kobercovka?

Ještědský les z blízka

20. Místo pro Martina Krska v kategorii Masters.

20. místo pro Martina Krska v kategorii Masters.


Honza Vaner 7. místo.


Nejmladší rider v týmu Višeň si libuje v kořenech… Než to pár metrů dál rozvěsil přes řídítka, ale díky Uvex Jakkyl mohl pokračovat v závodě jen s lehce otřesen.


Myšák točí na špagetě, s eMkem to jde trošku ztěžka.

Pódium elitní kategorie a třetí místo pro Milana Myšíka.

Sponzoři:
KURsport.cz
GT Bicycles
MITAS BIKE TYRES / Maxxis Tires
uvex cycling
Dakine

Díky za fotky: Matej Mervinsky & Rob Trnka Photographer

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí