MojeKolo

MEGAVALANCHE se letos jede druhý týden v červenci

Autor: Keli, vydáno: 26.6.2017

Nejslavnější a největší sjezdový maraton MEGAVALANCHE se ve francouzském Alpe dHuez jede v druhém červencovém týdnu. Závod, který ti naprosto změní měřítka o tom, co znamená dlouhý závod, co je to boj loket na loket. Mega je zážitek na celý život! A letos na startu nebude chybět Sam Hill a nebo Josh Bryceland!

Alpe dHuez není jen famózní konec etapy Tour de France, ale také místo, které se navždy zapsalo do historie horských kol. Nejslavnější a největší sjezdový maraton MEGAVALANCHE se zde letos slaví již 23. narozeniny – buď jeho součástí od 5. do 9. července!
Každý rok se do AdH sjíždí celá Evropa, ale nechybí ani jezdci ze zámoří – na dva tisíce jezdců z více než 45 států – tolik říká každoroční statistika.

Letošní ročník Mega weeku začíná ve středu 5. července, kdy se v okolí Oz-en-Oisans pojede enduro nesoucí stejnojmenný název. Na 250 jezdců čekají tři rychlostní zkoušky. To kvůli čemu sem ale závodníci jezdí je Mega, ta začíná pátečními tréninky, kdy se startuje ve vlnách po 155 jezdcích. Jen 300 nejrychlejších z rozjížděk postoupí do nedělního finále Megavalanche, ostatní nepřijdou zkrátka, čekají na ně Mega Challenger, Mega Amateurs a Mega Affinity.

Závod nevynechají i nejrychlejší enduro jezdci z okruhy EWS, například Cécile Ravanel a v mužích slibuje účast Sam Hill, Josh Bryceland, Remy Absalon, Martin Maes a nebo třeba náš Přemek Tejchman.

Kompletní informace o letošním ročníku najdeš na webu www.megavalanche.com



Megavalanche každoročně sledujeme a zde jsou naše tipy: Na Megavalanche poprvé – co je dobré vědět a Na Megavalanche poprvé – závodní tipy. Pokud pojedeš, tak je dobré být v kontaktu s dalšími Čechy, k tomu slouží tato facebooková skupina.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí