MojeKolo

Video: Superenduro Canazei - naprostej metal a nejlepší závod, kterej jsem kdy jel

Autor: Martin Komínek, kategorie: Video, vydáno: 4.7.2017

Minulý týden nám o závodě italského Superenduro v Canazei psal Roman Vacek (Report: SuperEnduro Canazei – enduro v pořádných horách":[http://dolekop.com/…dnych-horach]) a dnes na něj navážeme super videem od Květáka, který o závodě tvrdí, že to byl naprostej metal a nejlepší závod, kterej jsem kdy jel!

V rámci našeho loňskýho tripu za ježděním na italskou Elbu jsme s Čertem, Oťákem a naším trenérem Ríšou Sýkorkou zavítali také do Massa Marittima, kde tou dobou probíhalo jedno z kol Superendura. Já osobně si zajel díky absenci UCI licence bohužel jenom trénink, hned mi ale bylo jasný, že až se do Itálie jednou vrátím, závod si už podruhé ujít nenechám. To jsem si konečně splnil letos. Tímto děkuji klukům a Jolaně z týmu Bikestrike.com za bleskový vyřízení licence, díky které jsem do Canazei mohl vyrazit!

S klidným svědomím můžu říct, že to byl naprostej metal a nejlepší závod, kterej jsem kdy jel. Organizací, kvalitou tratí i neuvěřitelnými kulisami Dolomit všude kolem. Začít závod čtrnáctiminutovou RZ, jejíž nejtechničtější část tvoří poslední čtvrtina a sletět za den celkem 3000 výškových metrů je zážitek, na kterej jen tak nezapomenu. Když jsem po závodě mluvil s vrchním kmotrem Superendura a velkým sympaťákem Enricem, řekl mi jen „Tell the people how good is it.“ Tak tady to máte.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí