Nejlepší český junior Petr Folvarčný zažívá letos vydařenou sezónu

Autor: Keli, vydáno: 21.7.2017

Tovární jezdec Kellysu Petr Folvarčný letošní DH sezónu v juniorské kategorii začal ve velkém stylu. Na prvním závodě evropského poháru (EP) v Kranjské Goře obsadil 5. místo. Pak následoval druhý závod EP v Německém Willingenu, kde Petr hlavně ve sprintérském finiši zamakal a urval zlato!! Tím se zároveň vyhoupl do čela Evropského poháru. Následoval závod EP ve Schladmingu, kde měl po pátém místě v seeding runu našlápnuto k dalšímu úspěchu, bohužel finále na prašné trati Petrovi nevyšlo a bylo z toho 11. místo a zároveň pokles na druhou příčku v celkovém pořadí EP.

Na Světovém poháru Petrovi vyšel Leogang, kde se hladce na 12. fleku probojoval do nedělního finále (postupuje pouze 20 juniorů) a v nabité konkurenci z celého světa bral 13. místo!! Těmito parádními výsledky Petr splnil nominační kritéria na Mistrovství světa, které se letos pojede v září v Austrálii ve městě Cairns.

Svěťák v Lourdes Petrovi nevyšel podle jeho představ a po chybách se neprobojoval mezi TOP 20 a zůstal na 26. místě, taktéž Mistrovství Evropy v Italské Sestole Petrovi nevyšlo, ostatně jako i eliťákům, kteří místní prudký sjezd nazvali střechou kostela..

Před třemi týdny následoval nešťastný závod v Jasné, kde si Petr spolu s Matějem Chatvátem nevlastní vinou způsobili stejná nepříjemná zranění, kdy jim skrytý kořen rozpáral chodidla a doslova polámal kosti. Petr musel na operaci, dostal do chodidla dráty a dnes již opět trénuje a začíná jezdit, tak aby byl připraven hlavně na Mistrovství světa.

Petr dodává: "Letos bylo mým cílem obsadit TOP 3 v Evropě, což se mi doposud dařilo. Bohužel musím vynechat další závod EP na Špičáku, kde jsem chtěl obsadit příčky nejvyšší a udržet se v čele EP… Zranění se však hojí naštěstí rychle, zdravím doctory na Ostravské fakultce a samozřejmě repre doctora Ivana Krupu :) Minulý týden jsem byl vyzkoušet trail na Bílé, není to ještě na žádné brutální skákání, dráty v chodidle tlačí fest, ale věřím, že na mistrák v Koutech budu fit.

„Mrzí mne, že jsem musel vynechat i dva svěťáky, kde jsem chtěl hlavně v Lenzerheide urvat slušný výsledek. Zadařilo se mi v Leogangu, i když TOP 10 nepadlo jak jsem měl původně naplánováno :) Nepovedlo se mi Mistrovství Evropy v Sestole- úplně neznáma trať, na které jsem jel poprvé, Italové nám nechali asi jen pět tréningových jízd, zkrátka neuspěl jsem, ale zase mám nějakou tu jezdeckou školu navíc, trať byla opravdu prudká! Po minulém roku, kdy jsem byl na Mistrovství Evropy šestý je to nic moc… ale o to větší motivaci mám dále na sobě tvrdě makat!“

„Mimo tohoto souhrnu mých letošních výsledků bych se chtěl po nepříjemném zranění připojit k výzvě Matěje Charváta a apelovat na pořadatele závodů o maximální bezpečnost pro jezdce!“

Foto: Piotr Staron

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Sektor B5 21.7.2017 v 10:15

    To máte z toho, že jezdíte z kopce jako blázni! Vidíte to na těch internetech a pak to takhle dopadá :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí