Video: Matěj Charvát - Jasná zlomenina!

Autor: Matěj Charvát, kategorie: Video, vydáno: 30.6.2017

Jasná je jedna z nejlepších tratí na Slovensku…o tom žádná. Krásný hory, příroda, rychlá trať, mám to tam rád a proto jsme tam vyrazili o víkendu závodit.

Všechno šlo podle plánu až do poslední jízdy před závodem. Nečekaně jsem havaroval ve vrchní části trati. Určitě se podívejte na video, natočil jsem to na kameru. V zatáčce pod borůvčím byl schovaný pařez, který se mi zapíchl do boty a vystřelil mě kompletně nečekaně přes řidítka. Jsem opravdu rád, že mám nakonec „jenom“ přeražené prsty a tržnou ránu od pařezu. Jel jsem v pohodě a bez riskování, jen takovou flow jízdu, abych se dostal do rytmu na závod. Dával jsem pozor, měl jsem to 100% pod kontrolou, ale bohužel tohle jsem opravdu nečekal.

Mrzí mě to o to víc, že minimálně další dva lidi (možná Vás bylo i víc, klidně se přihlašte do komentářů) si přivodili podobný úraz o den dříve. Na stejném místě, o stejný pařez! I přes to, že upozornili pískače, který je vždy sbíral ze země, že by měl pařez odstranit, tak pařez bohužel nikdo ani do druhého dne neodstranil. Až já jsem po pádu naléhal asi silněji a na závod už tohle místo bylo bezpečné, bez pařezu. Petr Folvarčný si zlomil nohu o stejný pařez. Martin Mikulenka si brutálně nohu narazil, možná si ji nezlomil díky tomu, že neměl nášlapné pedály a noha mu sklouzla dozadu. Zato ale vytrhl pedál z kliky. Oba tyhle kluci patří k opravdu rychlým závodníkům a ani jeden z nich stejně jako já nechyboval.

V podstatě bych jen rád upozornil na to, že je důležité jako organizátor zajistit bezpečnost trati! Na Jasné jsem nebyl zdaleka jediný, kdo si způsobil úraz. Mnoho úrazů se samozřejmě stane, patří to k tomuto sportu, ale když se stávají úrazy vinou nezabezpečené trati a nebo špatně postavené překážky…je to prostě škoda, zamyslete se! Je to VAŠE práce, stejně tak jako naše práce je jezdit a závodit. Já teď závodit nemůžu, nemůžu pracovat a dělat co dělám nejradši!

Mějte se!
Matěj Charvát

Sledujte Matěje a jeho Vlogy na YouTube kanálu a nenechte si ujít novinky na jeho profilech na facebooku a instagramu @matejcharvat. Tohle není ještě zdaleka cílová destinace a čeká vás po boku Matěje mnoho dobrodružství!

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka rudyshy 30.6.2017 v 12:25

    za necele dva tydny kemp s Harvath brothers ale Harvath bude sedet v baru :) uz se tesim jak zlepsime hospodsky skill

  • profilová fotka rudyshy 30.6.2017 v 12:35

    PS: ted vidim video! masakr roztrhlo botu ponozku..pfuu ..drz se

  • profilová fotka nesquick 30.6.2017 v 18:55

    ta ponožka vypadá fakt hrozně

  • profilová fotka nesquick 30.6.2017 v 19:58

    a čus na kempu! :-)

  • profilová fotka Burďas 4.7.2017 v 19:45

    good luck

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí