Video: JÁRo aneb když si Marosana sedne na elektrické křeslo...

Autor: Adam Maršál, vydáno: 17.12.2017

Jak by vypadal váš bike den, kdybyste si ho mohli poskládat přesně podle svých snů? Co všechno byste stihli, kdyby vaší fantazii nic neomezovalo? Přesně na tuhle otázku odpovídá biker Michal Maroši, který s kameramanem Patrikem Procházkou vytvořili nový edit s názvem JÁRo. Na jeho premiéru se můžete těšit na stránkách redbull.cz ještě letos o Vánocích. Od Marosany a partnerů snímku ho tak dostanete jako dárek pod stromeček za celoroční přízeň.

Všichni víme, že za štěstím se někdy nemusí chodit daleko. Často na nás číhá hned za dveřmi. Když Michal na jaře uvažoval o námětu pro svůj celoroční film, bral v potaz i lokality jako jsou Britská Kolumbie, kam by se mohl vrátit s pokračováním Canadream, anebo o švýcarských Alpách. Ale pak si vzpomněl na zahraniční bikery, kteří se ho na cestách ptají, jak to s ježděním vypadá u nás doma. Každý si určitě vybavíme spoustu skvělých míst, které by nám mohli v cizině závidět.

Video ukazuje jeden našlápnutý den podle představ Michala Marošiho. Ten se letos ujal nejen hlavní role, ale mluvil i do scénáře, kamery a střihu s tím, že chtěl, aby se věci zachytily tak jak je má v hlavě. Nic se nepřibarvovalo ani nepřikreslovalo snad až na úvodní scénu s Mini Cooperem, na které má Michal přidělané kolo tak, jak se vozí v Kanadě na velkých valnících. „Je to dané tím, že mám Mini Coopera, a ne pick-upa. Ostatní věci už plynou bez jakéhokoli pózování,“ říká Michal, jehož cílem nebylo vytvořit další zaměnitelné video, kde se opakují rychlé záběry na triky a skoky, jakých vznikají každý týden tucty.

Těšit se můžeme na příběh, který má začátek i konec okořeněný ježděním na úrovni, jakou můžete od české bikové legendy očekávat. „Jezdilo se na spotech, které máme rádi, které nám jsou blízké a které jsme si kvůli natáčení vlastníma rukama připravili,“ říká Michal. Součástí příběhu je i přenocování v přírodě, díky němuž celý pocit ježdění venku podstatně zesílí. Den končí návštěvou klubu U-Turn v Mladé Boleslavi, kde to rozpálí belgická rockenrolová skupina The Movements od které je použita i veškerá hudba do videa.

O jméně kameramana Michal nemusel dlouho přemýšlet. S Patrikem Procházkou už před třemi lety natočil podobně laděnou story MRSN Project: „S Prochajdou je super spolupráce, protože každý záběr natočí napoprvé nebo napodruhé. Umí to, za kamerou je skoro každý den a pěkně to s ním odsejpá. Kromě toho sám jezdí a je to člověk na správném místě a dobrý kamarád zároveň. Většinu věcí točím s klukama z Fullface Productions, kteří jsou filmaři a potřebují mít vše na 100procent, my ne!“
Produkci obstaral Topride.eu-dovozce značek Reverse, Suntour a ODI. Věnováno je rovněž Kona a Fox company se kterými se po dlouhé spolupráci Marosana důstojně loučí.

Vedle Prochajdy se na filmu podílel i dlouholetý parťák Renener, který se postaral o záběry z dronu. A protože to Prochajda umí nejen s kamerou, ale i s foťákem, pořídil spoustu fotek, které ilustrují naši celosezóní práci. Velký díky za veškerou technickou podporu Michal posílá také kumpánovi z MRSN Worxxx Panky Pankoiovi, který dokáže vzít za lopatu stejně dobře jako za půllitr. Poslední dík je věnováno Benymu za nástřik Miníka, logo k editu a podporu na párty :-)

Právě v těchto dnech vrcholí postprodukční práce a střih, takže už si můžete pomalu chystat krabice s popcornem. Celková stopáž bude okolo šesti minut. Kdo prozradí místo natáčení, nevyhne se pomalé a mučivé smrti. Kovboj Marosana zaklepe na okno a pochčije mu tepich. Veselé Vánoce!

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Pavel 18.12.2017 v 12:45

    Má název něco společného s polským járat? :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí