SRAM představil levnou čtyřpístovou brzdu Guide T

Autor: Keli, vydáno: 5.1.2018

Značka SRAM představila další rozšíření své řady brzd Guide. Novinka nese označení Guide T a doplňuje tak řadu Guide Ultimate, RSC, RS, R a RE. A jedná se o základní model za poměrně zajímavou cenu. Guide T sdílí třmen s ostatními modely řady Guide, odlišnosti nalezneme jen na páce.

Třmen

Lehký čtyřpístkový třmen S4 s dvěma průměry pístků přináší jistý výkon jako u vyšších modelů. Ani u tohoto základního modelu nechybí Heat Shield – tepelný štít z oceli přerušující tepelný most mezi destičkami a třmenem brzdy, čímž snižuje teplotu brzdové kapaliny přibližně o 20 °C. Rychlé a jednoduché odvzdušnění brzd zajistí technologie Bleeding Edge – optimalizovaná cesta brzdové kapaliny usnadňuje vytlačování kapaliny přes třmen a zvláštní adaptér napojený do odvzdušňovacího otvoru utěsňuje systém tak, aby se minimalizovala kontaminace vzduchem a ztráta kapaliny.

Páka

Největším rozdílem od dražších modelů je použití staršího provedení Matchmakeru a dělených objímek. Stejně tak chybí beznářaďové nastavení reach (vzdálenosti páky od řídítek), je nutno použít imbusový klíč.

Cena 117 Euro je velmi přívětivá, hojně rozšířený model Guide R je za 139 Euro. K dispozici bude v průběhu února letošního roku.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Mechanik (Mexhanik (a) seznam.cz) 5.1.2018 v 13:29

    Když vidim brzdu avid tak se mi chce dávit

  • anonymní uživatel Michal Sram 5.1.2018 v 19:35

    od doby, co jsem objevil znacku Sram jsem si musel zmeniti sve prijmeni!!! Nejlepsi vyrobky pod sluncem siroko daleleko:)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí