Novinky Bell - jaké přilby připravil pro sezónu 2018

Autor: Čert, vydáno: 27.2.2018

Bell nově, lehce, MIPSově, odepínatelně i vzdušně i pro holky a dokonce i ekonomicky. Tak by se dala shrnout nabídka pro letošní rok výrobce přileb Bell. „Bellka“ bylo pro mnohé včetně mě dlouhou dobu synonymem pro přilbu. Bell byla taky jedna z firem, která poprvé přišla s lehkou odepínatelnou endurospecific helmou.
A pro rok 2018 nechystala v této oblasti novinku. Sjezdovo-endurovou novinku. A taky spoustu dalších novinek v ostatních oblastech zaměřených směrem dolů.



Bell Super DH MIPS

První a nejvýraznější helmou je samozřejmě nová Super DH MIPS. Ta je pokračovatelem populárního modelu SUPER 3R. Ta v nabídce zůstává, Super DH k ní ale přidává ještě oficiální DH certifikaci (ASTM F1952–00 DH a ASTM F2032–06 BMX).

Takže pokud sundáte bradu, máte trailovou helmu na celodenní ježdění a pokud bradu nasadíte, měli byste mít regulérní DH přilbu se všema „razítkama“ a vší bezpečností co je potřeba. Navíc je použitá vylepšená technologie MIPS: MIPS Spherical. Skořepina přilby je tvořena dvěma vrstvami, které po sobě kloužou jako kloub. Ta blíže hlavě je navíc měkčí, připravená na menší nárazy, a ta vnější je tvrdší, připravená na velké nárazy.

Vyloženě SUPER je na přilbě SUPER i použití magnetického upínání Fidlock pro snazší zacvaknutí. V nabídce budou celkem 4 barvy a cenovka ukazuje 7 799 Kč. Tuhle přilbu navíc čeká poctivý celosezónní test, takže o ní budeme vědět všechno!

 





Bell Sixer

Úplnou novinkou je i trail/allmountain helma Sixer. Lehká a vzdušná a přitom s ambicemi na ježdění hlavně z kopce. Samozřejmě opět s MIPSem a dvouvrstvou skořepinou. Mimo vysoké ochrany slibuje i spoustu fičur jako držák na kameru, možnost použití velkých MX brýlí nebo třeba vychytávku s názvem Sweat Guide, který odvádí pot pryč od brýlí.

Celkem 30 větracích otvorů, vychytávky a vyladění do detailů se samozřejmě odrazilo i na ceně. Prémiový produkt je za prémiovou cenu, 4 399 Kč.

Bell 4Forty

SUPER ale je, že Bell s novinkami myslí i na ty, kteří mají poněkud vyšponovanější rozpočet. Mimo Sixeru je v katalogu i ekonomická varianta s názvem 4Forty. Ta je o něco míň odvětraná, má míň vychytávek ale taky výrazně nižší cenovku. Nicméně nechybí Sweat Guide, polohovatelný štítek, kompatibilita s velkými brýlemi a ochrana zátylku.

Je v nabídce jak s MIPSem nebo i bez něj s příjemnou cenou 2 499,– respektive 1 999 Kč za neMIPS verzi. A i 4Forty projde d:key testem!

Bell Hela

A to ještě není všechno! Ani na holky se nezapomnělo. Hela je holčičí přilba, která vychází z 4Forty a přidává holčičí barevné varianty. Vychytávky opět nechybí, bohužel je ale v nabídce pouze ve verzi bez MIPS. Cena je opět 1 999 Kč.

To jsou hlavní novinky u Bellu pro letošní sezónu. Nebojte budeme testovat a informovat!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel bok 27.2.2018 v 8:55

    super dh vypadá hodně dobře, ale rozhodně bych ocenil i variantu s double d, s fidlockem nemam nejlepší zkušenost

  • profilová fotka Keli 27.2.2018 v 9:02

    bok: v čem byl problém u FidLocku? Osobně jsem byl vždy fanda double D, ale po vyzkoušení FidLocku jsem byl úplně nadšený. Ten komfort zapínání je skvělý.

  • profilová fotka Maverick 27.2.2018 v 11:05

    Takže Bell FULL-9 opět do ČR nedorazí?

  • anonymní uživatel bok 27.2.2018 v 11:55

    Keli: při crashi mi po ráně do stromu nějaká poměrně low cost Oneal (fury nebo backflip) odletěla z kebule jak nic, když jsem ji sebral fidlock byl rozepnutej, těžko říct jestli na to měl vliv i tvar helmy, třeba proti D3 jsou ty onealy zespod takový otevřenější, každopádně si myslim, že by mohl mít zákazník na výběr

  • profilová fotka Keli 27.2.2018 v 12:35

    bok: to je nemilé. Já teda strom s helmou s Fidlockem netrefil, ale pádů jsem měl už víc a zatím se to nikdy nerozeplo. Jako DD kroužky jsou jistota, o tom žádná.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí