reklama

Sjezd horských kol pomoravštěn na bikerally - WBS začíná již brzy

Autor: WBS media, vydáno: 31.3.2018

Devátá sezona bude letos nově za generální podpory firmy Gergel s. r. o. Gergel Wood Bike Series 2018 (dále jen WBS) je název seriálu pro letošní rok, který se snaží podpořit jezdeckou základnu mladých, dospělých, starších, nejstarších a starých věkem a mladých duchem nejen v našem Zlínském kraji, ale přivítá v každém ročníku nové a nové tváře ze všech koutů České republiky.

Za osm let existence WBS se do seriálu přihlásilo 998 jedinečných jmen závodníků. Seriál WBS vznikl z WBC, kterou pořádali borci z Otrokovic. Ti za sebou měli osm velice úspěšných sezon bikerally v lesích a nastavili vysoký pořadatelský standard.

Nová sezona, nové výzvy, nové postřehy, nový sponzoři, nový závodníci, nové lokality. To vše nás čeká na všech šesti zastávkách, nejen adrenalinem vyplněných závodních dnů a tréninků před závody. Organizátoři jednotlivých závodů musí být nazváni bohy v době rychlé a legislativně hodně náročné!

Prvním a otvíracím podnikem bude závod nového ředitele Lukáše Tynkla v centru Bučovického lesoparku Kalvárie pod základní školou, kde se dostane divák suchou nožkou až na centimetry k zajímavým pasážím. Hliněný povrch, kočičí hlavy, umělé skoky, to je výzva pro start sezony jako vyšitá. Základem výborného zážitku ze závodu je setkání se s přáteli přímo na bojišti. A že se nás pravidelně setká stovka i stopadesátka. To bychom měli pro duben hotovo. V květnu to šéfuje Ladislav Škarek ve Slopném. V červnu se potkáme na Všemině v rámci festivalu Fair play 8, pokud vše klapne s vyřizovačkou. Poté si dáme pauzičku a vidíme se v srpnu s Josefem Minaříkem na Podkopné Lhotě, kde se mimochodem v prvním víkendu dubna jede Rally sprint Kopná, taky pod jeho velením. Po rozjedu školáků v záři nás uvítá Lukáš Nášel na Trnavě, na lyžařském svahu a jeho okolí. Sotva sezona začala, tak už bude konec a ne ledajaký. Ten nejluxusnější. A to díky obrovské pořadatelské partě otrokovičáků, které znáte pod titulem Bikecore OE. Tihle nadšenci mají historicky nejlepší tratě, a nejen díky tomu v minulém roce získali cenu TOP pořadatele roku.

Seriál a závody jsou určeny pro širokou veřejnost za dodržení pravidel, ale kdo se bojí nesmí do lesa. Jestli chceš zalítat na biku, a ne si hrát na frajírka mezi patníky, doraž na závody s potřebným vybavením a poměř síly s ostatními!
Součástí některých závodů bude i Capri-Sonne bikeškolka, která se v minulém roce osvědčila a našla si své příznivce z řad nejmenších budoucích závodníků. Děti za doprovodu rodičů a instruktorů překonávají společně, dle možností svých ratolestí, překážky nachystané dvorním miminkářem Ondřejem Krhánkem.

Novinky v seriálu pro letošní rok už byly zmiňovány. Hlavní je novinkou je nová kategorie Legendy a přejmenovaná kategorie Gentlemen. Všech osm kategorií a všichni závodníci mohou využívat druhým rokem i MTB school Jiřího Gergela a strávit trénink před závodem s instruktáží jednoho z předních jezdců startovního pole, který k tomu má i potřebné vzdělání.

Pro start dobrý ne? 14.4.2018 v Bu­čovicích na startu můžeš stát i ty! Vše důležité k tomu zjistit, co přesně je bikerally, rychlá jízda na kole a sjezd horských kol, najdeš na www.bikegeneration.cz. Tak se vidíme v Bučovicích, čáu!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí