IXS: Laurie Greenland a Myriam Nicole zvítězili v Mariboru

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 17.4.2018

První kolo Evropského sjezdového poháru ve Slovinském Mariboru s účastí skoro jako na svěťáku. Vítězství si připsali Laurie Greenland a Myriam Nicole.

Maribor je bezesporu legendární dráha, proslavená především svým rockgardenem, který snad nemá žádnou optimální stopu. V Mariboru měli dlouhé roky vlastnické problémy a proto se do závodního kolotoče nezapojoval. Nyní po třech letech se tam vrátilo IXS. A načasování bylo optimální, jen týden před prvním Svěťákem, který se navíc jede ve vedlejší zemi, v Chorvatsku. Účast proto byla hvězdná, otestovat si formu na kvalitní dráze a kvalitními soupeři vyrazil nejeden profík. A k nim se přidaly další čtyři stovky jezdců z 33 zemí.

Systém závodění zůstal na IXS nezměněn, pátek track walk a trénink, sobota kvalda a neděle to je malé a Super finále.

Rovnou se přesuneme do neděle, v ženách to dopadlo stejně jako v kvalifikaci, tedy: 1. Myriam Nicole, 2. Tracey Hannah a 3. Monika Hrastnik. V mužích byla situace zajímavější, v době, kdy na svůj start čekali snad dvě třetiny závodního pole, do cíle dorazil juniorský mistr světa z 2015 a loňský vice mistr světa Laurie Greenland. Ten nasadil čas 3.27,997 a zbývalo mu posadit se do Hot Seatu a čekat. A čekal, čekal a až do posledního muže. Když ho nepojeli ani Mark Wallace, ani Brendan Fairclough a ani Brook MacDonald, stal se vítězem Laurie.

Jak se dařilo našim? Jako nebylo to špatné, když uvážíte, že první desítka jsou svěťákoví jezdci s úplně jinýma podmínkama, do Super finále postoupili dva naši jezdci, kteří pak skončili následovně: 21. Ondra Štěpánek, 28. Standa Sehnal. Do malého postupuje zbytek pole, ale i přední příčky tak se cení: 7. Martin Lébl, 22. Tonda Král. V ženách dala Top 10 Jana Bártová na 9. místě. V masters závod hrubě nevyšel Rosťovi Štenclovi, který skončil až 12.

Kompletní výsledky zde.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Martin (klausner.m (a) seznam.cz) 19.4.2018 v 7:19

    Překvapuje mne,že v posledním odstavci,který je věnován našim jezdcům chybí i zastoupení kategorie U17,kde svým prvním křestem na evropském poháru prošel i David Cvinger a zhostil se toho velmi odpovědně. V nabité konkurenci obsadil ve finálové jízdě 15.flek .

    Davide,GRATULUJU tobě i všem našim jezdcům,kteří v Mariboru jeli myslím velice dobře.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí