Report: iXS Evropský pohár Leogang očima Standy Sehnala

Autor: Standa Sehnal, kategorie: Report, vydáno: 21.9.2016

Finálové kolo iXS Evropského poháru v Leogangu očima Standy Sehnala. Standa držel plnej a dostal se v nabité konkurenci evropských jezdců letos už podruhé na bednu. Závěr sezóny mu vychází jako vino. Více o závodě nám řekne sám Standa.



Další zastávkou našeho tripu hned po Mistrovství Světa byl Leogang. Z Val di Sole jsme byli tak vyřízení, že jsme se nezmohli na nic víc, než na chill u přehrady kousek odtud. Většinou jsme mezi takovými závody pár dní v bikeparku a užíváme si léta a možnosti jezdit, ale celý ten rok nabitý závody si začal vybírat daň na tělech. Spánek 12 hodin a polehávání byla naše veškerá náplň volna.

Nicméně po pár dnech jsem se nějak zmátořil a na poslední závod IXS se nakonec i těšil. Aby se neřeklo, tak jsme si místo polehávačky ve čtvrtek kopec s klukama vyšlápli. Nestačil jsem se divit. Na trati si lidi z Leogangského bikeparku hodně mákli. Trať byla naladěná neskutečně a ježdění v pátek bylo fakt libový. Slunce smažilo o sto šest a jízdy padaly jedna za druhou.

V sobotu už to taková libovka nebyla. V noci začalo lít jak z konve a přestalo až hodinu před mým startem kvaldy. Trať už nebyla trať, ale divoká řeka. Jízda na pohodu, bez nějakého hrocení mi dala 11. místo a ztrátu 5 vteřin na druhé místo.

Sobotní řeka se vyplavila a začlo se tvořit bahno. V pár sekcích bych byl rychlejší bez kola než na kole a vypadalo to, že závod nebude o ničem jiným než o štěstí. Po ranním tréninku ale začalo svítit slunce a trať začala vysychat.

V celkovým pořadí poháru jsem byl po kvalifikaci na 6. místě o pár bodů za Lorisem Revellim. Abych se vyhoupl na pětku, tak jsem ve finále Lorise musel porazit o 2 místa.

Na trati jsem se cítil jako doma a jezdil po celý víkend hodně solidně, takže jsem si myslel na pořádnej zářez na pažbě. Poslední jízdu jsem si chtěl ale hlavně užít. Na zadek jsem nahodil suchý plášť a šlo se na závod.

Za první zatáčkou jsem si to z dropíku skočil rovnou do největší díry na trati a málem mi to vypadlo z rukou. Začátek dobrý, ale to nebyl jediný problém. V nejzapeklitější části jsem si v nulové rychlosti ustlal do bahýnka, rychle vstal a jel jak o život. Prostě jsem si řekl, že až do cíle pojedu jak o život. Než jsem do toho cíle ale dojel, tak jsem si ho několikrát málem vzal.

Když jsem projel cílovou čáru, viděl jsem Lorise, jak si lebedí v hotseatu na prvním místě s o kousek lepším časem než já. 5. místo celkově bylo ztraceno. No nic, jdu si sednout na hotseat a vyčkat nejrychlejších 10 jezdců. Nestačím zírat, jeden za druhým projíždí cílem buď totálně od bláta nebo nedojíždí vůbec. Nechápu nic, na 3. místo mě odsunul až poslední borec na trati – killer Slawek Lukasik, který mi dává 6 sekund a Lorisovi 5.

Podruhé jsem se letos dostal na bednu, lepší závěr sezóny jsem si nemohl přát.

Bohužel v cíli jsem se nedočkal Matěje. Ten ještě pár dnů nemůže jezdit, kvůli zlomené ruce z MČR. Ani náš malý, třetí článek týmu tady nemohl být. Adam už je naštěstí z nemocnice doma. I bez tohoto závodu skončil na 3. místě v celkovým pořadí v juniorech. I matěj se bez pár závodů dokázal udržet v top 10 v celkovým. A to dokonce na 8 fleku. Myslím si, že pro Banshee bikes | Charvatbros celkem úspěšný rok na IXS.

Tímto bych chtěl hrozně moc poděkovat všem mým sponzorům a lidem, kteří mě v téhle sezóně podporovali a pomáhali. Největší díky patří mýmu tátovi. Moc si toho vážím a moc, moc děkuji.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí