Report: Michal Prokop vynechal Kouty a závodil ve Willingenu

Autor: Michal Prokop, kategorie: Report, vydáno: 25.5.2018

Uplynulý víkend nebyl ve znamení pouze endura v Koutech, pokud vám vrtalo hlavou, kde byl tradiční účastník stupně vítězů a tvář Enduroserie.cz, Michal Prokop, odpoví vám na to sám Michal!

Ti kdo mě sledují na Instagramu si mohli všimnout, že jsem místo v Koutech trávil víkend ve Willingenu. A Willingen je mazec. Asi největší bikový festival v Německu, kde se za tři dny protočí 40.000 návštěvníků. Do toho, mimo EXPO zónu, probíhají mraky závodů – marathon, silnice, enduro, e-bike enduro a i sjezdový závod IXS s neskutečným množstvím DH jezdců. Mám pocit, že jsem viděl číslo 493!

A samozřejmě nechybí ani klasické enduro. Scott Enduro Series je součástí na všech zastávkách Bike Fastivalu. Tedy celkově tři místa – italská Riva del Garda, německý Willingen a na závěr sezóny Leogang v Rakousku.
Ve Willingenu mi to nikdy moc nešlo, poslední dva, tři roky se mi nepodařilo zajet dobře. Tentokrát počasí slibovalo sucho a tak jsem si brousil zuby na dobrý výsledek.

Asi 35km okruh endura byl víceméně stejný jako loni, ale s tím rozdílem, že čtyři ze šesti erzet byly namotány v hrabance! Prostě pecka! Kopce kolem Willingenu nejsou obrovské, ale na zábavné erzety to stačí. Samotný závod probíhal v pohodě. Možná až moc, jelikož jsem si víc užíval hrabanky v trailu než abych tlačil na pilu.

Ale i tak z toho byl 3. flek a spousta legrace s bandičkou Holaňdanů, které jsem dohnal během dne. Určitě všem doporučuji se do Willingenu někdy kouknout. Je to prostě biková akce jak má být.

1. Christian Textor (GER)
2. Fabian Heim (GER)
3. Michal Prokop (CZE)

Foto: Miha Matavz a Martin Sass / willingen.bike-festival.de

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí