Report: Michal Prokop druhý na 3Lander Enduro Race

Autor: Michal Prokop, kategorie: Report, vydáno: 28.8.2017

O víkendu jsem vyrazil na etapový závod 3Länder Enduro Race na hranici Itálie a Rakouska. Oblast v okolí jezera Reschen je bikový ráj, který nabízí 21 oficiálních trailů různých obtížností.

Důvodů ale vyrazit bylo víc.

  • Měl jsem tenhle závod s týmem v plánu.
  • Měl jsem tu nevyřízené účty, když před dvěma roky jsem na Eupean Series přetrhl v druhé erzetě řetěz.
  • Traily jsou tu prostě skvělý!

Do Reschenu jsem dorazil ve čtvrtek. V pátek ráno jsme s mechanikem Martinem vyrazili na trénink. Bylo nám jasný, že všech 9 erzet za jeden den nedáme. Celková délka závodu byla okolo 90km. Stihli jsme jich 6, zbytek jsem jel na oči. V pátek se v prostoru cíle jel ještě prolog, podle kterého se nasazovalo do závodu.

Do sobotního závodu nastoupilo 400 závodníků. První erzeta byla v podstatě 4 minuty XC s dvěma výjezdy. V cíli jsem málem exnul, šílenost takhle po ránu. RZ jsou většinou přírodní s minimem zásahu lidské ruky. Některá místa jsou dost úzká, takže v závodní rychlosti je to pade na pade. Dvojka na oči celkem dost matoucí, špatně se četla, bohužel jsem šel dvakrát z trailu ven. Nakonec se ukázalo, že jsem tu přišel pravděpodobně o první místo. Trojka byla parádní, a pak nás už čekal oběd na rakouské straně v horní stanici Nauders. Po obědě jsme se přesunuli zpět na italské území a sjeli Bunker trailem k reschenskému jezeru. Poslední erzeta dne je 6 minut moc zábavného trailu. Ruce bolí, jsem rád, že to mám za sebou.
Po prvním dni jsem byl na 2. místě o půl vteřiny za Textorem z Bullsu. Večer nás ještě čekala společná večere pro všechny závodníky. Sál v místní hasičské stanici praskal ve švech, když 400 závodníků motalo špagety.

V neděli nás čekaly další čtyři erzety. Hned první byla asi nejnáročnější z celého víkendu. Byla šlapavá, a to dost. Prvních 5 minut je XC nahoru dolu, zbytek už naštěstí jede. Poroučel jsem se k zemi na rovném úseku. Vyčerpáním asi. Nicméně neztrácel jsem nadějí a bojoval v dalších třech erzetách až do konce závodu. Nakonec to na Textora nestačilo a bral jsem druhý flek.

Závod se opravdu povedl, full servis, občerstvení, výborné počasí, dokonalé traily, prostě jeden z top závodů sezóny.

Výsledky here
Fotky jsou here

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí