Granite Design nabízí super vychytávky

Autor: Čert, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 19.11.2018

Granite Design je malá americká firma, která dělá malé drobnosti ke kolu. Malé svými rozměry, ne schopnostmi. K nám se tyhle legrácky dostávají díky firmě Flowcycles a díky ní, se na ně teď můžeme kouknout.

Jelikož Granite není žádná obří korporace, míří spíš na zajímavé a vychytané produkty, než obří katalogy plné krámů. A proto jsou produkty od Granite slovy čtyři. Pokud bych byl hodně šťoura, tak jsou ty produkty jakože čtyři, protože poslední je párový. Ale o tom až nakonec.

Granite Design Hex Stand

Prvním a největším produktem je Hex Stand. Lehoučký skládací stojan na kolo. V číslech je lehoučký 720 gramů a složený se vejde do obalu o rozměrech jen 41,5 × 11 × 8,5 cm Jeho funkce je jednoduchá. Zjistíte že je na kole potřeba něco vyřešit, jakože třeba namazat řetěz, trochu očistit kolo před naložením do auto nebo dokonce vyřešit nějakou horší závadu.

Vzhledem k tomu, že na biku trávíme v terénu poměrně dost času a dopravujeme často se k lesu autem, stojánek Granite se tak stal „povinnou“ výbavou v našem autě.

A jelikož všichni ví, že kolo se o auto nikdy neopírá, nemáte moc variant co s ním. Když máte stojánek Hex, tak jenom vytáhnete stojan z tašky, povolíte jeden upínák, rozložíte nohy, zatáhnete za trn stojanu a narovnáte ho. Trn zasunete do otvoru v klikách a hotové, vyřízené. Hex je při použití gumového krytu kompatibilní se všemi klikami s 24 a 30 mm dutou osou, když gumu zahodíte, nasadíte i na 10mm střed, případně je možné nasadit adaptér na Shimano silniční kliky. Díky 65mm rozpětí trnu lze naladit stojan pro kola do výšky středu až 400mm (a to nemá žádné normální kolo).

Interní poznámka, vzhledem k tomu jak často cestuju s kolem se Hex Stand stal v podstatě povinnou výbavou mého auta. Je to jedna z těch věcí, co rozhodně uvezete, rozhodně nebudete litovat že ho máte a rozhodně zalitujete až ho jednou mít nebudete.

Z krabice vytáhnete stojánek Hex, tašku a adaptérový šroub M20 pro silniční kliky Shimano a vyjde na 2100 Kč.

Granite Design Rock Band

Druhou legráckou je Rock Band. Nejenom že je cool jak opravdická rocková kapela, hlavně je tenhle pásek velice elegantní náhrada za klasickou ductapu.

Jasně, jelikož #enduro, batoh neexistuje, je základem etikety přilepit duši a nejdůležitější výbavu na rám. A když máte Rock Band, nemusíte nic lepit. Parádní páska z pevného materiálu se suchým zipem a druhým, zajišťovacím páskem uvnitř. Plocha pásku, která přichází do přímého styku s rámem je navíc opatřena protiskluzovou vrstvou z měkčené gumy. Tato vrstva nejen zabrání protáčení pásku na rámu, ale také ochrání kolo před poškrábáním.
V závislosti na tom, jak máte širokou rámovou trubku dokáže udržet duši, montpáky i CO2 bombičku. Za mě skvělá věc, navíc v nabídce v milionu barev. Jo, můžete si dál lepit duši na kolo páskou. Ale je to hnusný a zasviní to rám. Rock Band má prostě úroveň, jde použít opakovaně a za 190 Kč je až ostudně levný… jenom jestli víte kolik už jste vyhodili za izolepu!

Granite Design montpáky Clever

Posledním produktem v nabídce Granite jsou montpáky Clever. Klasické pevné montpáky, co jenom tak nezlomíš a navíc tě zachrání ve chvíli, když potřebuješ nasadit nebo vycvaknout rychlospojku na řetězu. Uznávám, na první pohled jsou to montpáky s blbovinkou, kterou moc nepotřebuješ. Ani nepamatuju, kdy jsem naposledy na trailu nasazoval rychlospojku. Ale! Podle vyjádření enduro i xc závodníků dokáže být možnost bleskově opravit přetržený řetěz otázka výhry nebo prohry, případně slušného umístění nebo potupné prohry. A ostatně, já s sebou třeba rychlospojku vozím pořád, nikdy nevíš, co se může stát. A asi když na to přijde, bude dost vhodné mít s sebou něco, co mi s tímhle pomůže. Do té doby je Clever ale samozřejmě skvělý pár výborně fungujících montážních pák s cenovkou 390 Kč.

Granite Design ROCKnROLL

A ještě absolutní novinka na závěr, než se tohle představení dostalo ven, narostlo portfolio Granite o dalších 33%. Protože přišlo s čtvrtým produktem.

Sada nářadí ROCKnROLL je úhledně zabalená sestavá bitů s miniráčnou, která je díky odolnému obalu z Cordury jednak bezpečně zabalená a hlavně vyvinutá pro použití s RockBandem. Tzn. už žádný vercajk po kapsách!
ROCKnROLL se chlubí, že vydrží sílu až 60NM při dotahování, všechny díly jsou vyrobeny z prémiové slitiny oceli S2 a CNC opracovány. V balení najdete 7 bitů (2mm/2.5mm/3mm/4mm­/5mm/6mm/8mm), torx T25, a PH2 plochý šroubovák. A dvě malé kapsičky na náhradní rychlospojku řetězu.

Tohle je nabídka Granite. Pokud vás firma vyrábějící tyhle fičury, víc se dozvíte a hlavně můžete nakoupit na webu českého dovozce, Flow Cycles.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Radim (radim.vecerka (a) gmail.com) 19.11.2018 v 11:21

    Zdravím redakci. Nemohu si odpustit poznámku ke stojanu za 2.000Kč. Stojan kde si pohodlně neseřídíte přehazovačku, nebo nenamažete řetěz, protože můžete točit pouze levou klikou.... to je docela aušus roku. Navíc se kolo při doteku kymácí jak topol ve větru. Máte to opravdu vyzkoušené? :)

  • profilová fotka Keli 19.11.2018 v 14:37

    Radim: Máme to opravdu vyzkoušené a s více koly, záleží, ze které strany je středová osa dutá, pokud ze strany klik, je práce se usazeným kolem složitější, pokud má ale díru z druhé strany, pak je to easy. Pokud máš stojan správně postavený, tak se rozhodně nekymácí.

  • anonymní uživatel michal 19.11.2018 v 14:46

    Mě zase baví, jak dneska lidi uměle vytvářejí problémy, kde nejsou...
    "A jelikož všichni ví, že kolo se o auto nikdy neopírá, nemáte moc variant co s ním."
    ...jak jsme jen dřív mohli bez super vychytávek z USA žít?

  • anonymní uživatel pps 19.11.2018 v 15:27

    2 Keli: nedá mi to se nezeptat... "záleží, ze které strany je středová osa dutá, pokud ze strany klik, je práce se usazeným kolem složitější, pokud má ale díru z druhé strany, pak je to easy". O jaké díře z druhé strany čeho, je řeč?

  • anonymní uživatel Roman 19.11.2018 v 16:17

    No montpáky za 390kč to musí být něco extra, když Unior za 30 kč vydrží nesmysl. Nářadí je Ratchet od Topeaku a předpokládám, že bude dražší jak origo s nýtovačkou:)

  • anonymní uživatel DD 19.11.2018 v 17:01

    2pps, ne kazdy kliky maji sroub na leve,tzn. nektery maj diru prave tam...ale taky jsem se chtel zeptat, jestli vyjde tocit klikama, pokud jo tak v klidu :)

  • anonymní uživatel Radim 19.11.2018 v 18:40

    Temer vzdy je dira z prave strany, takze tocis nalevo a prehazku i retez mas napravo, takze dost komedie, nebo spis parodie. :) Staci mrknout na youtube. Ten stojan mi neprijde povedeny, videl jsem lepsi napady. Stojan jen kvuli postaveni neresim, jde hlavne o servis. Nemam silnicku ale enduro.

  • profilová fotka Keli 19.11.2018 v 18:55

    Radim, toto řešení je relativně standardní a skutečně se dá servisovat i s dírou v ose na straně převodníku, stejný způsob využívá mimo spousty dalších např. i Scorpion bike stand nebo jeho česká kopie Dragonworks dolekop.com/...

  • profilová fotka Ádoš 19.11.2018 v 20:22

    dobrej stojan (za ty prachy) maji v Lidlu, vždycky ta akce bejvá tuším zjara - kdo koupí, neprohloupí. Tohle je za 2 100kč krapet "na okurku", ať nejsem sprostej

  • anonymní uživatel DD 19.11.2018 v 23:05

    Fakt se nechci poustet do nejakejch netovejch dohadu ale vetsina novejch sram klik a treba rf to ma prave naopak :) jinak uplne nechapu ty emoce, zvlast u obchodniho sdeleni...bud se vam to libi a koupite, nebo ne a je to...ja jsem za predstaveni jakyhokoliv zajimavyho produktu rad :)

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 20.11.2018 v 6:30

    Já bych rád věděl, jestli ta páska bezpečně udrží i měkčí nahnědlej fairtrade biobanán. Testovali jste?

  • profilová fotka Keli 20.11.2018 v 8:31

    Pedro Sanchez: to jsme nezkoušeli a zcela bezpečně udrží vyfouklou glutenfree duši.

  • anonymní uživatel Leťák 20.11.2018 v 8:38

    Pedro: cožpak nesleduješ poslední enduro trendy? V dnešní době žádný banán, ale la Baguete!!!

  • anonymní uživatel Albert 20.11.2018 v 11:17

    Jako tyhle články taky dlouhodobě moc nechápu. Chápal bych, kdyby to šlo přes reklamku, která má určenej budget a potřebuje ho za každou cenu utratit, případně kdyby Granite do budoucna přišlo s nějakou peckou, tak má dovozce velký plus. Na tohle jsem trochu citlivější, takže jsem dospěl až tam, že na cyklistiku beru 90% věcí ze zahraničí čimž podpořim firmu která má oproti ČR hodně širokou nabídku za rozumnou cenu a ne takovou která posílá takovýhle články, protože vůbec nevim k čemu jsou - mam si to koupit, jenom přečíst a dozvědět se o novejch věcech nebo nakoupit u tý firmy? Chápu, že někdo v USA vozí oblečení od Foxu protože sponzoruje bikepark v jeho okolí, nebo má rád Kellys protože se podepíše pod nějaký traily v Polsku, nakupuje v obchodě kterej zajišťuje zákazníkovo dovzdělání a přehled o trhu jako je to na Slovensku. Ale tyhle články jsou na moji hlavu moc, doufám že mi něco z nich přítelkyně nekoupí pod stromeček...

  • anonymní uživatel Balanc 23.11.2018 v 21:46

    U techto obchodnich sdeleni by mela byt zakazana diskuze! :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí