Megavalanche v Čechách? Ano, v roce 2019 se jede Dropdown

Autor: Keli, vydáno: 2.10.2018

Pořadatelská dvojice Michal Prokop a Zdeněk Pól nespí na vavřínech a na příští rok připravila několik pozoruhodných závodů. Ať už je to rozšíření Blindura o další podnik, tak o závod na českém území doslova nevídaný – Dropdown.

Dropdown

A nebudeme chodit dlouho okolo horké kaše, Dropdown je závodem s hromadným startem, který se pojede v okolí lyžařského střediska na Dolní Moravě. Zde, na nejdelší známé domácí trati s největším celkovým převýšením (necelých 600 metrů) bude závod natažen jak po sjezdovkách, tak po trailech – celkem 8 kilometrů. Na závodníky čeká jedna tréninková, jedna kvalifikační jízda jednotlivě a pak již hromadně.

A co je na Megavalanche nejzajímavější a nebude chybět ani na DM? Hromadný start na sněhu. Termín závodu je na konci zimní lyžařské sezóny, takže v horních partiích střediska, na místě startu u vrcholu Slamník bude sněhu jistě dostatek.

Jak Dropdown vznikl? Prý takto: „Jak tak pan ředitel křižuje republiku, obhlíží a projíždí všelijaké terény, jednoho dne se z inspekce vrátil nadšený, že objevil nejdelší trať s největším převýšením co u nás zná. Že je tam rychlá lanovka. Že by se tu mohlo startovat hromadně. A že tam parádně zahájíme příští sezónu…“

Blinduro a Hardcore Blinduro

Závodění na oči zůstává hlavním tahounem Blindura, ale samotné jarní Blinduro 500+ na šumavském Lipně se rozrůstá. Z dvoudenního závodu se stává třídenní a míří od závodu více k festivalu. Akce se rozšíří o vložený sobotní sjezdový závod Air Downhill (jednoduchý sjezd po bikeparkové trati) a celý program rozšíří páteční výukové a zážitkové kurzy s osobnostmi gravity mtb scény.

Podzimní Blinduro zůstává ve stejném formátu, ale mění se lokalita, jak jsme u Blindura zvyklí, pořadatelé nás nechávají napnutí, kde to bude. Nezbývá než sledovat sociální sítě a těšit se.

K stávající dvojici přibude Hardcore Blinduro. Závod na oči pro ty, kterým klasické Blinduro připadalo příliš lehké, takže čekejte vyšší technickou náročnost tratí – my čekáme a těšíme se. Ani zde není lokalita zveřejněna, ale neoficiálně se proslýchá, že místo konání je na západní polovině České republiky. Do kalendáře si piš termín 31. 8. – 1.9. 2019, tedy poslední prázdninový víkend.

Gravel Blinduro

Pokud vás zasáhla móda gravel ježdění, tak v příštím roce se těšte na dvojici závodů, v červnu v České Kanadě a v na konci září v nové lokalitě.

Kalendář

Akce Termín Lokalita
DROPDOWN 20. – 21. dubna Dolní Morava
BLINDURO 500+ 10. – 12. května Lipno nad Vltavou
GRAVEL BLINDURO ČESKÁ KANADA 22. – 23. června Staré Město pod Landštejnem
HARDCORE BLINDURO 31. srpna – 1. září nová lokalita
GRAVEL BLINDURO BABÍ LÉTO 21. – 22. září nová lokalita
BLINDURO PODZIM 19. – 20. října nová lokalita

Více o závodech na Facebooku blinduro či gravel.blinduro a dropdown.race.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Oliver 2.10.2018 v 10:04

    Já bych k tomu jako něco řekl, ale radši jen pochválim za každej den, kdy si maj enduristi kde hrát.

  • anonymní uživatel Msh 2.10.2018 v 12:15

    Už dlouho si přeju, aby se některý pořadatel hecl a připravil RZ která bude mít přes 15min (jako byla např v Rychlebech nebo na xrace na Dolní moravě), tak snad bude Dropdown výživně dlouhý

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí