Milan Čižinský je Mistr Evropy v enduru

Autor: Milan Čižinský, kategorie: Report, vydáno: 15.10.2018

EWS pro mě skončilo letos 4. místem celkově a únava po dlouhé sezoně je veliká, ale mě čeká ještě jedna velká výzva… Fort William, Skotsko. Poslední závod European Enduro Series se konal v legendární skotské destinací na nejvyšší hoře Skotska i Velké Británie Ben Nevis.

Když jsem se týden před odletem díval na předpověď počasí tak moc pozitivní nebyla…déšť a zima…a tak i bylo. Přílet do Edinburgu v pátek večer má zpoždění, takže nestíhám hotel a musím ject víc než svižně…Horší byly nápisy, že jsou tam kamery na maximální rychlost, ale když nevíš kolik jsou limity a stejně pospícháš… tak uvidím kolik toho přijde :)

V sobotu ráno se potkávám s Milanem Myšíkem, sestavuji kolo z krabice a společně vyrážime na trénink…moc jsem toho nenaspal, ale když si dáme na zahřátí SS1 z části vedoucí po svěťákové DH trati, tak se mi už spát nechce.

Celý den prší a po prvních třech stagích na které jsme šlapali po svých se zastavujem u auta a převlékáme se do suchého. Už nám zbývají jen tři rz lanem. Už v gondole se oba klepem zimou, ale pak přesedáme na sedačku, která se plazí a my na ní skoro zmrznem. Dolů je to totální motokros, hluboké bláto, kameny chvílemi jedeš v potoce, docela sranda. Poslední stage vede po trailu TOP Chief, ten stavěl Joe Barnes z The Dudes of Hazard, který také závodí a dojíždí druhý v elitě. Krásná, spousta úseků po kamenech, pár výjezdu, tohle je pravé EWS závodění. Po dojezdu se jdeme i s koly vyprat do potoka a pak rychle na hotel, všechno usušit.

Celou noc prší, ale ráno už přestává a předpověď hlásí polojasno. Na výjezdu na jedničku zjišťuji, že mě nefunguje řazení… asi ten včerejší potok. Jedu první dvě rz na jeden převod, což na dost šlapavých rz je velká výhoda. Dávám nový bowden a lanko, převlékáme se a hurá nahoru, kde přes noc trochu nasněžilo. Na trojce už jsou obří koleje a kaluže vody, začalo zase pršet se sněhem a k tomu na nás čekají různé pasti… jedu trochu moc opatrně, přesto to na jednom místě úplně neukočíruju. Čtyřka je to samé, jenom se mi to daří držet v rychlosti a za chvíli jsem v cíli. Poslední nádherná dlouhá stage je na obřích kamenech a protkaná několika výjezdy, gumy fungují na výbornou a drží i na kluzkých kořenech. Tahle stage je za odměnu a po skoro 10 minutách jsem v cíli.

Dojíždím na šestém místě stejně jako Milan Myšík v Elitě.
Doufal jsem v lepší umístění, ale startovali jsme pozdě a trať byla chvílemi totálně rozbombardovaná a některá místa jsem jel zbytečně opatrně.

Letos byly součástí seriálu European Continental Enduro Series závody v Canazei-Itálie, Les Orres-Francie, Zermatt-Švýcarsko a Skotsko a už vím, že můj cíl je splněn!

Povedlo se mi zvítězit v celkovém hodnocení European Enduro v kategorii master a jsem MISTR Evropy!

Velká spokojenost a děkuji moc mojí tolerantní rodině a také všem co mě podporují!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Pavel 16.10.2018 v 12:52

    Super!

  • profilová fotka Kafičko 17.10.2018 v 0:24

    Krásná práce Milane

  • profilová fotka Ádoš 17.10.2018 v 7:21

    smekám klobouk, velká paráda :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí