Video: Passion - dokumentární film o freeride mtb

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 22.1.2019

Je ti sedmnáct, kempuješ ve stanu u bikeparku a sníš svůj sen. Freeride mtb znáš v podstatě jen z videí a když se nachomýtneš k tomu, když se Nic Hilton a Reed Boggs poprvé učí flat drop backflip, tak se změní tvůj pohled na tuto disciplínu a rozhodneš se o tom natočit film… to je začátek příběhu Petera Jamisona a filmu Passion.

Chceš vědět víc? Podívej se na web passionfilmmtb­.com.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Štěpán Tůma 22.1.2019 v 12:44

    O čem že je vlastně freeride? Z dnešních videí bych typoval že FR je jet po vyhlazené cestě a na každé bouli točit triky jak semeňuk. Asi nebudu mít teď konkrétně tohle video, ale proč vždycky když slyšim freeride, představim si prvotní NWD filmy, sem tam něco naznačenýho jinak skutečně free ride. A rozkliknu video a hle...slopestyle jako na každém jiném videu. Nic nového, nic převratného. Kopec skoky, spousta triků, nalajnovaná dráha. Nic co bych si pod pojmem freeride představil. Být mladší a neznat začátky mtb, bral bych to. Ale srovnáním původního FR ježdění s dnešním mi jen vystavuje v hlavě otazníky, co že je na točení triků na nalajnované cestě za freeride.
    Nehejtuju, zamýšlím se a nevim jestli sem jediný kdo nad tím zapřemýšlel..

  • profilová fotka Keli 22.1.2019 v 12:58

    Rozhodně s tímto názorem sám nejsi, původní freeride byl jako snowboardový freeride, prostě využití terénu maximálně s minimálními úpravami (přikopnutý odpal atd.).

  • anonymní uživatel Michal 23.1.2019 v 11:26

    Proč má pořád někdo potřebu brečet, že freeride není freeride? Pro mě třeba FR vždycky bylo stavění skoků v lese, jejich "odpanění" cheche :D a pak sjíždění, upravování a trikování na nich. Freeride je prostě všechno co není bikepark. A jezdění po "neupraveným" lese, u toho začínal každej, ale asi nikoho to nebude bavit do nekonečna. Srovnávat FR na kole s lyžemi, to úplně nejde. Je jenom pár terénu, na kterých se dá vyblbnout stejným způsobem jako na lyžích. Na to je potřeba mít hory jako v Utahu nebo v Česku alespoň tu cihelňu. :-D Jinak dokument pěknej.

  • anonymní uživatel Martin (mprut (a) seznam.cz) 1.2.2019 v 17:18

    Já si myslim, že mentálně dospělej jedinec tyhle věci vůbec neřeší, veme kolo a jde se projet. Co a jak bylo, co se jak jmenovalo, co se změnilo, co zapadlo v čase a co se naopak objevilo ... proč to pořád někdo řeší?

    "Freeride už neni to, co bejval" - kamaráde freeride je hlavně takovej, jakej si ho uděláš ty :)

  • anonymní uživatel Koli 5.2.2019 v 15:13

    Každej má asi jinej pohled na věc. Pro mě není freeride ježdění na lokální trati a skokách, což je taky super, ale není to ono. Freeride beru ale klidně jako ježdění turistických tras, velký šutry, skály, hledání stop a případných dropů.. prostě přirozený přírodní ježdění - jak psal Keli bez minimálních úprav terénu a světe div se i to je možný, pokud má člověk za barákem kopec a prostupnej les se skálama kupříkladu. Chce to jen hledat a určitě to má co do sebe jako jakékoliv jiné ježdění.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí