Santa Cruz představuje Megatower - plnokrevné enduro

Autor: Shotek Tiskarz, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 19.3.2019

Konec spekulací, úniků dat a velkých očekávání. Je to tu. Hrdě vám představujeme Megatower! Plnokrevné enduro kolo pro náročné. Kola 29", zdvih 160 mm, lower link-driven VPP odpružení, známé třeba z V10, Nomada a Bronsona. Kolo, na které Santa Cruz zákazníci čekali již od představení poslední verze Nomada. Výhody větších kol plně využijí jak hobíci na svých lokálních trailech, tak enduro závodníci v plném nasazení.

Megatower má zajímavý rodokmen. Jeho kořeny se dají vysledovat až k Hightoweru, u kterého jezdci Santa Cruz teamu v EWS Mark Scott a Iago Garay pomocí vlastního přepákování vytáhli zdvih až na 146 mm. Poptávka po větších zdvizích sílila a tak přišel Hightower LT, který měl zcela odlišnou zadní stavbu nabízející 150 mm odladěného zdvihu.

Megatower v sobě také nese geny sjezdové mašiny V10. Spodní zavěšení odpružení VPP s lineárním průběhem křivky odpružení, představili Santa Cruz poprvé právě na V10. V dalších letech ho pak dostali i Nomad a Bronson.
Lepší rodinnou výbavu si Megatower ani nemohl přát. Spojuje velká kola s odpružením, připraveným na ty největší nárazy. Výsledkem je moderní rozpustilec postavený pro nejnáročnější podmínky a požadavky, které současné ježdění a jezdci na kola kladou. Připravený lehce zvládnout výzvy jakéhokoliv terénu či závodu.
První kola Megatower by měla do Česka dorazit již koncem března. Jejich cena startuje na 134.690,– korunách.

Podrobnosti o kole najdete na webu santacruzbicy­cles.com.

Technické vychytávky

  • Megatower po vzoru V10 přichází s možností nastavení délky zadní stavby. Stane se tak jednoduše pomocí flipchipu. Ve standardním nastavení je délka zadní stavby 435 mm. Přetočením flipchipu se zvětší na 445 mm.
  • Nastavení výšky středu je už u Santa Cruz téměř normálem. Přichází s ním i Megatower. Pomocí flipchipu lze střed posunout o 3,5 mm.
  • Inženýři Santa Cruz poladili prostor pro tlumič, a tak lze na Megatower namontovat standardní tlumiče od všech výrobců. Zákazníci si mohou objednat vzduchový tlumič nebo tlumič s pružinou.
  • Megatower je prvním kolem, které Santa Cruz nabízí se sadou XX1 AXS, tedy s bezdrátově ovládanou přehazovačkou a teleskopickou sedlovkou.

Geometrie

Detaily

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel tiborski (tiborski (a) seznam.cz) 20.3.2019 v 9:02

    Sakra a proč ne na 27,5 bros??

  • anonymní uživatel pps 20.3.2019 v 9:47

    2 tiborski: A k čemu, když má SC Nomada?

  • anonymní uživatel Paja 21.3.2019 v 8:36

    Linearni zadni stavba,to jako vazne?!?!

  • anonymní uživatel PRdee (peter.werenski (a) seznam.cz) 21.3.2019 v 12:52

    úžasný, moc se těším

  • anonymní uživatel iksrobit (iksrobit (a) seznam.cz) 22.3.2019 v 9:07

    Sakra, a proč ne na 26 bros??

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí