reklama

Video: The Door - co se stane, když je otevřeš a vstoupíš?

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 31.3.2019

Rowan Sorrell a Luther Griffiths jeli do lesa a objevili kouzelné dveře. Co se stane, když je otevřou a vstoupí do nich? Na to odpoví video, ve kterém tato dvojice prezentuje nově upravený Orange Five.
Na co ale video neodpoví, je otázka proč vlastně do dveří lezli znova?

Orange Five je agresivní allmountain či trailbike, disponuje 150mm zdvihu vepředu a pro rok 2019 dostal, kromě lehce změněné geometrie, také rozšířený čep pro vyšší tuhost a také dalších 5mm vzadu, celkem tedy 145mm. Změny v geometrii jsou ve zkratce: hlavovka nese úhel 65 stupňů, střed byl snížen o 5mm a prodloužení nastalo jak u zadní stavby (7mm), tak dosahu rámu – reach narostl o 10mm (ve velikosti L).

Mimo legendárního Five se inovace pro sezónu 2019 dočkal i populární a loni dlouhodobě testovaný enduro model Alpine 6. Celá inovace se v první řadě točí okolo přechodu kola na metrický tlumič. Klasický, 216mm tlumák nahradil dlouhý a metrický 230×65 milimetrový kousek. A najednou bylo možné si trochu pohrát s odpružením zdvih proto narostl na 165mm a kinematika zadní stavby je ještě o kus progresivnější. Geometrické změny se dotkly téměř všech částí. Zadní stavba je pro lepší centrální pozici jezdce a stabilitu ve vyšších rychlostech prodloužená o 11mm na 441mm, narostl i reach, v Lku o 6mm na 467mm, hlava se položila o půl stupně na 64° a střed je ještě snížený a BB drop tak dosahuje 17mm. To už je fakt nízko. Mimo geometrické a pružící změny dostal nový Alpine i držák na košík na láhev a přepracované vedení hadic vnitřkem.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Petr (Nic.nechci89 (a) gmail.com) 31.3.2019 v 9:08

    Trash free trail, dobra propagace v peknem videu :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí