Pozvánka: Rampage v Praze, přímý přenos slavného závodu uvedou dvě bikové legendy

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 18.10.2019

Dech beroucí atmosféru závodu Red Bull Rampage si budou moct užít všichni bikový nadšenci v pražské Radlické kulturní sportovně. Už 25. října bude v oblíbeném prostoru probíhat live streaming z letošního ročníku kultovní akce. A kdo jiný by měl přímý přenos uvádět než Richard Gasperotti a Michal Maroši, legendy, které si zkusily Rampage na vlastní kůži.

Jedenadvacet nejlepších freeriderů na světě se již počtrnácté vrátí do pouště v americkém Utahu, aby se vyrovnali s překážkami, dropy, skoky i náročnými sjezdy na nejšílenějším závodě světa. Red Bull Rampage vyvrcholí finálovými jízdami v pátek 25. října od 18:00.

Legendy na startu, legendy u mikrofonu

Na start se v poušti postaví zkušení matadoři jako Cam Zink (vítěz z roku 2010), Carson Storch, Brandon Semenuk (vítěz z let 2008 a 2016) nebo Graham Agassiz. Bohužel se fanoušci nedočkají představení Gee Athertona nebo Antoina Bizeta, kteří odstoupili kvůli zranění. Šanci mezi elitou naopak dostal švédský závodník Emil Johanson, který se musel v roce 2018 vypořádávat s nebezpečným autoimunitním onemocněním.

Večerem, na kterém se v závěru sezony potkají jezdci z celé republiky budou se svým typickým smyslem pro humor a vlastními zkušenostmi ze závodu provádět „Gaspi“ s „Márošákem“. Oba dva se s tratí v poušti v minulosti úspěšně vypořádali.

„Když jsem poprvé stál před velkým masivem v Utahu, tak mi padla čelist a věděl jsem, že to nebude prdel! Ale pořád to byl freeride, upravíš si jen odpal, odhážeš kameny z dopadu, vymyslíš si osobitou lajnu a pokud se člověk neutahal čištěním těch dopadů, měl ještě sílu vlézt na kolo a tréninkově se svézt,“ popisoval Gaspi svůj první zážitek s Red Bull Rampage, na němž se objevil poprvé v roce 2002.

Pohodová atmosféra

Nejočekávanější freeridová akce roku se bude v Radlické kulturní sportovně promítat na dvou plátnech. Nebude chybět dostatek míst k sezení ani welcome drink. I přesto, že poslední říjnový víkend už může být chladněji, před Sportovnou se chystá grilování.

Poté, co komentátorská dvojice oznámí jméno vítěze letošního ročníku, propukne v Radlicích afterparty pod taktovkou DJ Davidka. Ten si pro všechny přítomné bikery připravil oblíbený hard core a punk rock. „Je to event s nezaměnitelnou atmosférou, který je jen jednou do roka na ojedinělém místě,“ dodává Gaspi. Tak si nezapomeň napsat datum akce do kalendáře a přijď se podívat, jak to rozbalí jezdci na trati i Gaspi s Márošákem na mikrofonu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel michal 18.10.2019 v 7:56

    V pátek je začátek, finále jak jsem pochopil na Red bullu je až v neděli takže nevím co chcete v pátek vyhlašovat :D

  • anonymní uživatel kingofdirt 18.10.2019 v 9:13

    michal: To jsi pochopil blbe, zavod zacina v patek 25.10 v 18.00 CET :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí