Helma Fox Rampage Pro Carbon - nově a s mnoha inovacemi

Autor: Čert, vydáno: 1.4.2019

Fox Rampage Pro Carbon. Ikona je zpátky, převrtaná odshora dolů a odpředu dozadu.

Když se dobře bavíte, čas docela letí. A populární sjezdová helma od Foxu Rampage Pro Carbon byla představena už v roce 2013. O té doby v s ní na hlavě sbírali jezdci všemožné tituly, ať už na národní nebo světové úrovni, ve sjezdu, enduru i freestylu. Za těch pár let se ale v oblasti helem odehrálo dost inovací. Nejvíc teď hrají roli dvě dvě zásadní témata. Co nejlepší odvětrání a co nejvyšší ochrana mozku před všemi jeho případnými zraněními. Ideálně musí helma tohle spojovat. Zkrátka velká sjezdová helma už nemá jenom pomoct proti vyraženým zubům a odřené bradě. Teď helmy pomáhají úplně celé hlavě a hlavně mozku. Proti ůrazu i proti přehřátí.

 

Nepřekvapí proto, že nový sjezdový topmodel od Foxu má být nejlepší úplně ve všem. Přilba Proframe byla první trailovou, extrémně odvětranou přilbou s DH homologací a právě s ní sdílí nový Rampage Pro společné geny. A ten zbytek genofondu dodaly motokrosové přilby Fox. Mimo neobvyklého tvaru se spoustou větracích otvorů překypuje Rampage hromadou vychytávek a moderních technologií.

Fluid Inside

Na prvním místě je určitě Fluid Inside. V helmě je celkem sedm různých polštářků vyplněných speciální tekutinou která jednak pohlcuje náraz a zároveň umožňuje helmě pohybovat se po hlavě a tím pádem chránit proti otřesům mozku a rotačním silám.

VARIZORB

Větší ochranu zajistí i VARIZORB. Tak Fox označuje dvě různé tvrdosti EPS pěny, každá vrstva má za úkol pohlcovat jiné druhy nárazů. Ta měkčí ty menší v nižší rychlosti a ta tvrdší zase ty velké rány.

MVRS

Aby se co nejvíc snížilo riziko působení rotačních sil na hlavu, používá Rampage Pro technologii kšiltu MVRS, která dřív patřila pouze MX přilbám. Kšilt umístěný na magnetech při velkém pádu prostě uletí. Vám kšilt netrhne krkem a taky je menší šance, že se zničí.

Mřížky

Unikátní jsou i vstřikované mřížky pro co nejvyšší ochranu před drobnými předměty a přitom zajišťující co nejlepší odvětrání.

CAGE

Patentovaná přední část s označením CAGE je vyvinuta pro co nejlepší rozložení čelního nárazu do celé přilby. Prostě vám jenom tak nepraskne chránič brady, ale energie nárazu je přenesena a rozložena do celé přilby.

MCT

Mimo to má Fox Rampage Pro Carbon celkem 3 velikosti vnější skořepiny a 4 velikosti vnitřní EPS pěny pro co nejlepší „fit“, aby helma sedla každé velikosti hlavy.

X-static

Pohodlí má zajistit i vycpávky X-static. Ty jsou pohodlně ale hlavně antibakteriální, takže by mělo být příjemné nasazovat si helmu i na konci týdenního biketripu do Alp.

Nový Fox Rampage Pro Carbon toho umí hodně. Má ambice být to nejlepší DH přilbou, která se ale neztratí v žádné disciplíně. Nejenom neztratí, ona má v ostatních disciplínách vyčnívat. Jak to bude se dozvíme snad už brzo v redakčním testu! A nesmíme zapomenout na cenu, ta odpovídá nabízenému komfortu, bezpečí a vychytávkách – 11 699,– Kč.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 1.4.2019 v 19:31

    Ta je!Mlask

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí