MojeKolo

Video: Rastislav Baránek - Bike Mission - Správne nastavenie tlmenia

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 9.4.2020

V dalším díle seriálu Bike Mission se Rasťo Baránek zaměřil na základní principy a funkci odpružení. Mimo to poradí, jak ti vidlici a tlumič nastavit.

Veľmi ma teší, že som po minulom videu dostal žiadosť urobiť nové video, presnejšie video o nastavení tlmenia. Momentálne vo svete zúri vírus, takže video som urobil u mňa v garáži, ale verím, že sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť a čo sa vám bude hodiť. V prípade ďalších otázok stačí písať koment, rád odpoviem, poprípade môžem urobiť ďalšie video. Nastavenie tlmenia na bicykli je naozaj poriadne dôležitá vec, nie úplne jednoduchá, ale pri dodržaní základných princípov sa to dá pomerne hravo zvládnuť.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Johnas 9.4.2020 v 19:02

    Jaj, ja sem debyl. Mam taky Noida s WC a ty komprese sem nastavoval blbe. Jinak supr videjko, me by zajimalo vice o tech tokenech, osobni zkusenosti. Dik

  • anonymní uživatel Lukas 10.4.2020 v 23:05

    Mám RS Pike 160mm. Když jsem bike kupoval, tak vše makalo perfekt! Pak jsem ale přibral asi 8 kilo a vidle byla měkká a foukat víc a víc jsem nechtěl. Dal jsem 1 token a vidle super, jako dřív. Jezdím bikeparky, závodník nejsem.

  • anonymní uživatel kkc (Aaa (a) sezn.cs) 11.4.2020 v 7:31

    Lukas: holt, kdyz priberes/ztratis nejake to kilo, tak musis vidli dofoukat/upustit abys drzel nejaky ten sag (kolik, to uz je na tobe.., ale jak rika borec ve videu, vzadu by mel byt o neco vetsi: osobne vozim vzadu 25-30%, na vidli 20-25%, ale zalezi na geo ramu,prepakovani,preferencich jezdce,terenu)...tokeny tam pak nacpes/uberes, abys zvednul krivku progrese/popripade mel chod linearnejsi v zavislosti na sile stlaceni vidlice,..aneb, kdyz pri tebou zvolenem sagu chodis po dorazech, tak das token (zmensi se vzduchova komora) a na konci zdvihu by to melo jit "mene"na doraz a naopak, kdyz token uberes...ale da se i osefovat tak ze pridas nejaky ten klik na hsc...je to alchymie a hodne variant, jak se dobrat k podobnemu vysledku...-a nebo jak si rozhasit cele nastaveni :) zkus odkazy: m.youtube.com/...

  • anonymní uživatel kkc2 (Aaa (a) sezn.cs) 11.4.2020 v 7:37

    m.youtube.com/...
    Je to sice, video o nastaveni Fox36 grip2 patrony ale je tam celkem hezky vysvetleno: sag,hsc,lsc,hsr,lsr,tokeny...osobne mi to dost pomohlo pochopit a i snad "nastavit"....tak zdar&pekne velikonoce!

  • anonymní uživatel kkc3 (Aaa (a) sezn.cs) 11.4.2020 v 8:05

    Ono by to mohl byt namet i na nejaky ten CZ clanek/navod pro ty, kteri nad nastavenim odpruzeni z ruznych duvodu "dumaji",obavaji se s tim experimentovat,...a ze "zakladni nastaveni" neni buhvi jaka veda...kde se pozitek z jizdy muze posunout v nekterych pripadech do nebeskych vysin...kdyz uz tu jsme na "bikovem serveru" (...mozna to tu nekdy nekde uz bylo, ale je dobre pripominat jelikoz novi jezdci furt pribyvaji... :)

  • anonymní uživatel kkc4 (Aaa (a) sezn.cs) 11.4.2020 v 9:48

    ...jo a este by to asi melo byt nastaveno, v nejakem kontextu vzhledem tlakum v pneu..

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí